Geplaatst op: 08-01-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot vakantiepark De Soeten Haert in het Zeeuwse Noordwelle krijgt een nieuw centrumgebouw met horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten. Roompot introduceert hier een compleet nieuw concept met geïntegreerde functies voor alle generaties gasten.


Het nieuwe centrumgebouw is voor Roompot een pilot maar dat betekent niet dat het concept op alle parken één-op-één wordt gekopieerd. Roompot werkt qua voorzieningen altijd op de maat van het park en in functie van de behoeften van de gasten op het park. Wel wil het bedrijf in alle centrumgebouwen muren tussen verschillende diensten zoals horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten verwijderen zodat functies beter in elkaar overvloeien. 


Compleet gestript

Het bestaande gebouw wordt tot de ruwbouw gestript om dan helemaal in het nieuw te komen. Het nieuwe gebouw moet eind maart, voor de start van het seizoen, klaar zijn. Roompot investeert enkele honderdduizenden euro's in het nieuwe gebouw.  Gasten krijgen dan een splinternieuw centrumgebouw dat er niet alleen fris, leuk en uitnodigend uitziet maar ook aan de specifieke wensen van de gasten van dat park voldoet. De Soeten Haert is een middelgroot park met 160 vakantiewoningen aan de Noordzeekust. 


Van Kinderclub naar Kinderspeelzone

Het park ruilt de kinderclub die alleen maar op bepaalde tijden op was in voor een Kinderspeelzone met multifunctioneel indoorspelen. Ze kunnen zich daar volop uitleven met de doe-, voel- en zoekgames. Het centrale klim- en kruiptoestel bestaat uit verschillende niveaus waarin ze al hun energie kwijt kunnen maar ook kunnen chillen. De kinderzone is met een grote glazen wand van de nabijgelegen bar en restaurant afgeschermd zodat de ouders kunnen zien hoeveel plezier de kids hebben, zonder elk woord van hun spel te moeten horen.
Drie generaties in één gebouw

Filosofie achter het nieuwe centrumgebouw is dat 3 generaties in hetzelfde centrumgebouw zowel passief als actief een superleuke tijd zullen beleven, zonder dat de ene zich aan de andere hoeft te storen, of omgekeerd. Op die manier vindt Roompot de ideale kruisbestuiving tussen de kinderspeelzone en de horecaomgeving. 


Grab & go

Uit gastonderzoek bleek dat gasten hogere verwachtingen van de minimarket en de horeca op het park hebben. Daarom introduceert Roompot voor het eerst een geïntegreerde shop- en horecaconcept. Gasten kunnen hun bestelling niet alleen aan tafel maar ook aan de counter doorgeven en meenemen naar de vakantiewoning. Dit zogenaamde ‘grab & go assortiment’ is beschikbaar voor ontbijt, lunch en diner.
Voor uitstapjes zal Roompot fietsen, e-bikes en e-choppers vanuit de totaal vernieuwde receptie verhuren, zodat gasten en het parkpersoneel niet meer om hoeven te lopen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, horeca, vakantieparken, Zeeland

||| Blogs |||

13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
03/12/19
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
03/12/19 · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Weet u nog mijn vorige column met daarin een vurig pleidooi dat het tijd wordt voor een minister van...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/01/20
Beste Nederlandse accommodaties 2019 volgens reviews
In de Jaarbeurs in Utrecht zijn gisteravond de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping ...
17/01/20
De zes campings van het jaar
Zes campings zijn door de ANWB uitgeroepen tot camping van het jaar. De ANWB heeft voor deze Nederlandse publieksverkiezing meer dan 25.000 stemmen ontvangen.
14/01/20
Center Parcs behaalt versneld CO2-doelstellingen
Center Parcs heeft haar CO2-doelstellingen voor 2022 nu al gerealiseerd voor alle 27 Europese parken.
10/01/20
Gazelle mag weer vier jaar fietsen aan Center Parcs leveren
Center Parcs verlengt de samenwerking met fietsfabriek Gazelle. Beide partijen hebben een nieuwe vierjarige overeenkomst gesloten.
10/01/20
De Groene Koepel presenteert nieuwe trekkerhut
De Groene Koepel heeft een nieuwe Trekkershut laten ontwikkelen: de Trek-in Arrow
09/01/20
VVD en D66 willen permanent wonen op recreatieparken legaliseren
Regeringspartijen VVD en D66 willen wonen op recreatieparken legaliseren. Zo willen ze de problemen voor starters en ouderen op de woningmarkt verlichten.
09/01/20
Exclusief voor leden
Inflatie omhoog, in onze branche stijgen prijzen nog eens bovengemiddeld
Nederland had in 2019 de op één na hoogste inflatie van de Eurozone. In onze branche stegen de prijzen bovengemiddeld.
08/01/20
Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw
Roompot vakantiepark De Soeten Haert in het Zeeuwse Noordwelle krijgt een nieuw centrumgebouw met horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten. Roompot introduceert hier een compleet nieuw concept met geïntegreerde functies voor alle generaties gasten.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk