Geplaatst op: 08-01-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot vakantiepark De Soeten Haert in het Zeeuwse Noordwelle krijgt een nieuw centrumgebouw met horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten. Roompot introduceert hier een compleet nieuw concept met geïntegreerde functies voor alle generaties gasten.


Het nieuwe centrumgebouw is voor Roompot een pilot maar dat betekent niet dat het concept op alle parken één-op-één wordt gekopieerd. Roompot werkt qua voorzieningen altijd op de maat van het park en in functie van de behoeften van de gasten op het park. Wel wil het bedrijf in alle centrumgebouwen muren tussen verschillende diensten zoals horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten verwijderen zodat functies beter in elkaar overvloeien. 


Compleet gestript

Het bestaande gebouw wordt tot de ruwbouw gestript om dan helemaal in het nieuw te komen. Het nieuwe gebouw moet eind maart, voor de start van het seizoen, klaar zijn. Roompot investeert enkele honderdduizenden euro's in het nieuwe gebouw.  Gasten krijgen dan een splinternieuw centrumgebouw dat er niet alleen fris, leuk en uitnodigend uitziet maar ook aan de specifieke wensen van de gasten van dat park voldoet. De Soeten Haert is een middelgroot park met 160 vakantiewoningen aan de Noordzeekust. 


Van Kinderclub naar Kinderspeelzone

Het park ruilt de kinderclub die alleen maar op bepaalde tijden op was in voor een Kinderspeelzone met multifunctioneel indoorspelen. Ze kunnen zich daar volop uitleven met de doe-, voel- en zoekgames. Het centrale klim- en kruiptoestel bestaat uit verschillende niveaus waarin ze al hun energie kwijt kunnen maar ook kunnen chillen. De kinderzone is met een grote glazen wand van de nabijgelegen bar en restaurant afgeschermd zodat de ouders kunnen zien hoeveel plezier de kids hebben, zonder elk woord van hun spel te moeten horen.
Drie generaties in één gebouw

Filosofie achter het nieuwe centrumgebouw is dat 3 generaties in hetzelfde centrumgebouw zowel passief als actief een superleuke tijd zullen beleven, zonder dat de ene zich aan de andere hoeft te storen, of omgekeerd. Op die manier vindt Roompot de ideale kruisbestuiving tussen de kinderspeelzone en de horecaomgeving. 


Grab & go

Uit gastonderzoek bleek dat gasten hogere verwachtingen van de minimarket en de horeca op het park hebben. Daarom introduceert Roompot voor het eerst een geïntegreerde shop- en horecaconcept. Gasten kunnen hun bestelling niet alleen aan tafel maar ook aan de counter doorgeven en meenemen naar de vakantiewoning. Dit zogenaamde ‘grab & go assortiment’ is beschikbaar voor ontbijt, lunch en diner.
Voor uitstapjes zal Roompot fietsen, e-bikes en e-choppers vanuit de totaal vernieuwde receptie verhuren, zodat gasten en het parkpersoneel niet meer om hoeven te lopen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, horeca, vakantieparken, Zeeland

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/10/20
Exclusief voor leden
Actie Tulip hotelovernachting voor mantelzorgers
Iedereen kan kennissen of familieleden die actief zijn in de mantelzorg nomineren voor een gratis hotelovernachting inclusief ontbijt voor 2 personen in een van de Nederlandse hotels van de merken Golden Tulip en Tulip Inn.
21/10/20
Recreatie Vakbeurs verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021
De aankomende editie van Recreatie Vakbeurs die gepland stond op 17, 18 en 19 november 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 januari 2021.
21/10/20
46% meer boekingen voor bungalowparken in herfstvakantie 2020
Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar.
21/10/20
Kosten opladen elektrische auto bij laadpaal moeten duidelijk zijn
Consumenten moeten voordat ze hun elektrische auto opladen bij een laadpaal kunnen zien wat het lade...
20/10/20
Tweede project voor EuroParcs in Oostenrijk en op shirt van Feyenoord
Voor EuroParcs is het een mooie week. De Apeldoornse vakantieparkenspecialist kondigt haar tweede vakantiepark in Oostenrijk aan en prijkt op het shirt van voetbalclub Feyenoord tijdens de Europa League wedstrijden en die van de KNVB-beker.
20/10/20
6 nieuwe accommodaties aangesloten bij Vekabo
Bij organisatie Vekabo plattelandsaccommodaties zijn in de afgelopen maanden 6 nieuwe accommodaties ...
18/10/20
Tweede lockdown nekslag voor groepenmarkt
De Nederlandse watersport- en recreatiesector loopt door de tweede lockdown 158 miljoen euro aan omzet mis. Dat gevoegd bij de schade van het voorjaar van 700 miljoen euro en de totale schade loopt bijna naar een miljard euro. Vooral de groepsaccommodaties en buitensportbedrijven worden hard geraakt.
18/10/20
TopParken nieuwe eigenaar camping de Hertshoorn
Camping de Hertshoorn in Garderen wordt overgenomen door TopParken en zal begin volgend jaar verder gaan onder de naam TopParken Resort Veluwe.