Geplaatst op: 08-01-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot vakantiepark De Soeten Haert in het Zeeuwse Noordwelle krijgt een nieuw centrumgebouw met horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten. Roompot introduceert hier een compleet nieuw concept met geïntegreerde functies voor alle generaties gasten.


Het nieuwe centrumgebouw is voor Roompot een pilot maar dat betekent niet dat het concept op alle parken één-op-één wordt gekopieerd. Roompot werkt qua voorzieningen altijd op de maat van het park en in functie van de behoeften van de gasten op het park. Wel wil het bedrijf in alle centrumgebouwen muren tussen verschillende diensten zoals horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten verwijderen zodat functies beter in elkaar overvloeien. 


Compleet gestript

Het bestaande gebouw wordt tot de ruwbouw gestript om dan helemaal in het nieuw te komen. Het nieuwe gebouw moet eind maart, voor de start van het seizoen, klaar zijn. Roompot investeert enkele honderdduizenden euro's in het nieuwe gebouw.  Gasten krijgen dan een splinternieuw centrumgebouw dat er niet alleen fris, leuk en uitnodigend uitziet maar ook aan de specifieke wensen van de gasten van dat park voldoet. De Soeten Haert is een middelgroot park met 160 vakantiewoningen aan de Noordzeekust. 


Van Kinderclub naar Kinderspeelzone

Het park ruilt de kinderclub die alleen maar op bepaalde tijden op was in voor een Kinderspeelzone met multifunctioneel indoorspelen. Ze kunnen zich daar volop uitleven met de doe-, voel- en zoekgames. Het centrale klim- en kruiptoestel bestaat uit verschillende niveaus waarin ze al hun energie kwijt kunnen maar ook kunnen chillen. De kinderzone is met een grote glazen wand van de nabijgelegen bar en restaurant afgeschermd zodat de ouders kunnen zien hoeveel plezier de kids hebben, zonder elk woord van hun spel te moeten horen.
Drie generaties in één gebouw

Filosofie achter het nieuwe centrumgebouw is dat 3 generaties in hetzelfde centrumgebouw zowel passief als actief een superleuke tijd zullen beleven, zonder dat de ene zich aan de andere hoeft te storen, of omgekeerd. Op die manier vindt Roompot de ideale kruisbestuiving tussen de kinderspeelzone en de horecaomgeving. 


Grab & go

Uit gastonderzoek bleek dat gasten hogere verwachtingen van de minimarket en de horeca op het park hebben. Daarom introduceert Roompot voor het eerst een geïntegreerde shop- en horecaconcept. Gasten kunnen hun bestelling niet alleen aan tafel maar ook aan de counter doorgeven en meenemen naar de vakantiewoning. Dit zogenaamde ‘grab & go assortiment’ is beschikbaar voor ontbijt, lunch en diner.
Voor uitstapjes zal Roompot fietsen, e-bikes en e-choppers vanuit de totaal vernieuwde receptie verhuren, zodat gasten en het parkpersoneel niet meer om hoeven te lopen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, horeca, vakantieparken, Zeeland

||| Blogs |||

30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
03/12/19
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
03/12/19 · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Weet u nog mijn vorige column met daarin een vurig pleidooi dat het tijd wordt voor een minister van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

09/04/20
Sector in Den Haag goed in beeld
HISWA-RECRON heeft de afgelopen periode in de landelijke en provinciale lobby al wat successen weten te boeken. In een interview met directeur Geert Dijks nemen we de successen en de openstaande punten door.
07/04/20
Resort Duynzicht verlengt contract met Roompot
Resort Duynzicht en Roompot gaan ook de komende twee jaren met elkaar in zee. Het resort Duynzicht i...
03/04/20
Honderden miljoenen omzetverlies voor Zeeuwse toeristische bedrijven
De Zeeuwse toeristische sector leidt tot 10 mei een direct omzetverlies van 220 miljoen euro. Als de maatregelen na 10 mei worden voortgezet, loopt de schade nog verder op tot mogelijk 841 miljoen euro. Dan verdampt meer dan 60% van de jaaromzet.
03/04/20
De kracht van online vermaak tijdens de coronacrisis
Hoe kun je jonge gasten aan je binden als je bedrijf is gesloten? Richard Otten van Team Animation geeft je heel veel praktische tips zodat je voor de doelgroep zichtbaar blijft.
03/04/20
Recreatie kan venster op het landschap verbeteren
Nederland zit nog volop in de coronacrisis maar Stichting Groene Koepel zet al wel een congres uit v...
30/03/20
Wat adviseert Alfa Accountants de leisurebranche tijdens coronacrisis
Wat betekenen de verschillende economische steunmaatregelen die het kabinet heeft genomen in verband met de coronacrisis voor de leisurebranche? Wim Kappers, directeur van Alfa in Hardenberg en Nijverdal en specialist in de recreatiesector, zet het op een rijtje.
29/03/20
Lappendeken aan maatregelen voor verblijfsrecreatie, HISWA-RECRON spreekt van chaos
Het besluit zat er al een tijdje aan te komen: Alle vakantieverblijven in Zeeland gaan op last van d...
26/03/20
Verblijfsrecreatie en het coronavirus
Het coronavirus leidt tot uiteenlopende besluiten bij de verblijfsrecreatie. Zo blijft Roompot vooralsnog in aangepaste versie open, terwijl Center Parcs tussen 13 en 16 maart besloot alle parken te sluiten. Baptiste van Outryve van Roompot en Marthijn Tabak van Center Parcs geven een toelichting.