Geplaatst op: 07-01-2020

NRIT Nieuwsupdate 7 januari 2020

NRIT Nieuwsupdate 7 januari 2020
NRIT Media biedt op haar Kennisplatform een dagelijkse nieuwsupdate. Elke dag een nieuw kort overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. Het nieuwsoverzicht vullen we gedurende de hele dag aan met nieuws dat al op de website heeft gestaan aangevuld met nieuws dat de website niet heeft gehaald maar toch vermeldenswaardig is.
  • Hoe hebben de dagattracties het in 2019 gedaan?: In januari komen veel Nederlandse dagattracties met de resultaten over 2019. In dit artikel, dat continu wordt aangevuld, gaan we u daarvan steeds op de hoogte houden.Spoorwegmuseum ziet dankzij evenementen bezoekersaantal groeienHet Spoorwegmuseum in Utrecht blijft een drukbezocht museum. Gedurende...

  • Benschop: overheid geef perspectief voor duurzame ontwikkeling: CEO van Schiphol, Dick Benschop, roept het kabinet op duidelijkheid te bieden: "Geef perspectief, dan gaan we samen aan de slag met minder hinder en meer duurzaamheid.”De president-directeur vraagt om duidelijkheid voor de luchtvaartsector en de omgeving. Benschop benadrukte dat de richting die he...

  • Kabinet reageert op advies van Rli, Waardevol Toerisme: Het Nederlandse Kabinet heeft gereageerd op het advies van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) Waardevol Toerisme, onze leefomgeving verdient het. Eind december heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat uitgebreid in een brief aan de Tweede Kamer gereageer...

  • Je kan makkelijk schakelen in Nederland en in Brabant in het kwadraat: In 2013 zat Brabant nog in een dal. Raar, want in Nederland steeg overal het aantal bezoekers maar in deze provincie met de zachte ‘g’ was een kleine dip te zien. Uit die urgentie naar economisch gewin in de vrijetijdsindustrie ontstond VisitBrabant met directeur Heleen Huisjes aan het roer. De ...

  • De antwoorden van toerisme op de klimaat noodtoestand: Er is niet langer sprake van klimaatverandering, maar van een klimaat noodtoestand. En daar moet ook de toerismebranche op inspelen, aldus Jeremy Smith, schrijver en consultant over duurzaam toerisme. Daarbij gaat het om drie principes: Vertel de waarheid, handel nu en samen zijn we sterker.In zijn ...

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     





    ||| Nieuws |||

    26/03/24
    Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
    Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
    26/03/24
    Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
    Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
    25/03/24
    Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
    Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
    25/03/24
    Exclusief voor leden
    Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
    Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
    20/03/24
    Camping Zeeburg verkocht aan stichting
    Camping Zeeburg. Zo blijft het open en duurzame karakter van de camping behouden en kan de camping structureel bijdragen aan goede doelen zoals kansengelijkheid en duurzaamheid.
    15/03/24
    Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
    De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
    12/03/24
    Exclusief voor leden
    Geen camera's meer in Airbnb locaties
    Airbnb verbiedt wereldwijd het gebruik van beveiligingscamera's binnenshuis in de accommodaties die verhuurd worden.
    12/03/24
    Exclusief voor leden
    Avani Museum Quarter Amsterdam hotel open in tweede kwartaal 2024
    Minor Hotels, een hospitality groep die in de hele wereld actief is, opent Avani Museum Quarter Amsterdam hotel in het tweede kwartaal van dit jaar.

    ||| Agenda |||

    18/04/24
    18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
    Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
    24/06/24 t/m 26-06-24
    24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
    Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
    25/06/24 t/m 28-06-24
    25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
    Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...