Geplaatst op: 05-01-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Roompot huurt the entertainment department in voor sport- en animatieprogramma op maat

Roompot huurt the entertainment department in voor sport- en animatieprogramma op maat

Roompot Vakanties gooit het roer om en zal zijn gasten vanaf de zomer van 2020 een nieuw en persoonlijk sport- en animatieprogramma aanbieden. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerken met met the entertainment department en ook centrumfaciliteiten vernieuwen.


Om hen die ultieme vakantiebeleving te laten ervaren zal het op maat van zijn gasten, het park en de seizoenen werken. Nederlands nummer een en Europa’s nummer twee in de verhuur van vakantiewoningen gaat hiervoor een samenwerking aan met het internationaal gerenommeerde the entertainment department (ted).


Roompot’s Head of Guest Experience Niko Vanderschelden zegt hierover: "We nemen definitief afscheid van die ‘one-size-fits-all’ aanpak die te weinig rekening houdt met de wensen van onze vakantiegangers, het potentieel van onze parken en de kansen die elk seizoen creëert. Als alternatief willen we jong en ouder een onvergetelijke ervaring bieden door ook meer emotie te steken in alles wat we ondernemen. Ik ben ontzettend blij met het partnerschap dat we met ted zijn aangegaan. Zij zijn de absolute referentie op dat vlak in Europa en zullen ons en onze gasten veel bijbrengen.”


Op maat van de gast, het park en tijdstip van het jaar

Roompot neemt in 2020 afscheid van de sport- en animatieaanpak die de sector typeert: voor iedereen hetzelfde, ongeacht het park, seizoen of profiel van de gast. In september van dit jaar startte Roompot met de eerste voorbereidingen om vanaf volgende zomer in de parken die het zelf exploiteert een sport- en animatieprogramma uit te rollen dat op maat van de gast, het park en de seizoenen is gecreëerd.


Roompot luisterde hiervoor uitvoerig naar de wensen van de gasten en onderzocht wat hun vakantie uniek en compleet zou maken. Ondertussen zijn de teams in alle parken en op het hoofdkantoor druk in de weer om al die programma’s vorm te geven en daarmee een unieke sfeer en beleving op te wekken.


Ook centrumfaciliteiten worden vernieuwd

Om die gastbeleving compleet te maken, zal Roompot ook met ted de leisure-, centrum- en winkelfaciliteiten van de bestaande en nieuwe parken (her)ontwikkelen. Eerst aan de beurt zijn de bars, restaurants, winkels, recepties, sport- en animatiefaciliteiten en het zwembad van Aquadelta (Bruinisse) en Kijkduin ('s-Gravenhage) die in de komende maanden een volledige transformatie zullen ondergaan.


Partnerschap met dé referentie in Europa

Om die nieuwe aanpak te realiseren heeft Roompot een partnerschap gesloten met the entertainment department, kortweg ted, waarmee het een innovatieve en op maat gemaakte gastbeleving op zijn parken zal creëren.


Door de gast centraal te stellen bij alles wat Roompot onderneemt, zal ted product- en conceptondersteuning bieden bij de ontwikkeling van unieke animatieprogramma’s, nieuwe technologieën op de parken aanreiken en installeren, kinder- en zwembadprogramma’s uitwerken en voor heel wat andere verrassingen zorgen waardoor gasten een onvergetelijke vakantie op de Roompot parken zullen kunnen beleven en met unieke herinneringen huiswaarts zullen keren.


ted CEO Robin Breese-Davies over deze samenwerking: "Roompot is met meer dan 150 parken in portefeuille een gevestigde en toonaangevende aanbieder van vakantiewoningen in Europa. Het heeft recent enorm in zijn parken geïnvesteerd en is begonnen met de uitrol van een strategie die de ontwikkeling van traditionele en innovatieve ervaringen doorheen de ganse customer journey voorziet. We zijn absoluut verheugd een langdurig partnerschap met hen te hebben getekend. Dit versterkt ook de positie van ted als de toonaangevende aanbieder van creatief entertainment in Europa."


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, animatie, sport, entertainment

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/08/20
Groene Koepel maakt gratis eenpans kookboekjes
Koken op de camping Veel kampeerders op natuurkampeerterreinen en trekkershutten hebben vaak maar één gaspitje tot hun beschikking. Daarop een volledige maaltijd koken vraagt om wat creativiteit.
02/08/20
Forse toename van jonge caravan- en camperbezitters in coronatijd
Sinds de coronauitbraak hebben steeds meer jonge mensen een caravan of camper gekocht. Dat blijk uit cijfers van BOVAG en RDC. Vooral campers zijn populair.
30/07/20
Logiesaccommodaties krabbelen in mei op
Nederlandse logiesaccommodaties hebben zich in mei weer een heel klein beetje van de coronaklap van april hersteld. Ze moesten het vooral hebben van het binnenlands toerisme.
29/07/20
Restaurant aan Roompot Marina Beach wordt hippe Beach Club
Roompot heeft het restaurant Bestevaer aan Roompot Marina in Kamperland tot een hippe Beach Club omgebouwd. Bijzonder is de high-end beeld- en muziekinstallatie voor gestreamde optredens.
24/07/20
Nog hele lastige kwartalen voor bedrijven in vrijetijdssector
De Nederlandse vrijetijdssector gaat nog hele lastige kwartalen tegemoet. Rabobank voorspelt voor de meeste deelsectoren in kwartalen 3 en 4 forse dalingen in omzet.
23/07/20
Bbp krimpt met bijna procent door crisis in buitenlandvakanties
ABN AMRO verwacht dat de Nederlandse economie in 2020 met 5,6% zal krimpen. Deze krimp ontstaat door forse omzetdalingen in de horeca, dagrecreatie en in delen van de retail en industrie. Maar ook omdat we minder naar het buitenland op vakantie gaan. Dat we daadwerkelijk minder aan reizen uitgeven ziet de bank aan de pintransacties. De hotelmarkt zal niet volledig herstellen omdat de zakelijke markt krimpt.
21/07/20
Aanjaagprogramma voor de vrijetijdssector Zeeland van start
Economische Impuls Zeeland gaat vanaf vandaag in opdracht van Provincie Zeeland van start met een aanjaagprogramma voor de Zeeuwse vrijetijdssector. Het Aanjaagprogramma is voor ondernemers in de vrijetijdssector en helpt hen op een innovatieve en duurzame manier met de doorontwikkeling van hun bedrijf.
15/07/20
TopParken gaat vakantiepark met 700 vakantiewoningen bouwen
TopParken gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen. Het wordt een groot park met zo’n 700 vakantiewoningen in de vorm van een palmeiland.