Geplaatst op: 31-12-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Roompot bouwt campings om naar bungalowparken

Roompot bouwt campings om naar bungalowparken

Roompot gaat in Zeeuws-Vlaanderen meer dan 200 nieuwe vakantiewoningen bouwen op twee bestaande campings.


De recreatiewoningen komen op de terreinen van bestaande campings die al deel uitmaken van de Roompot vakantieparken Beach Resort Nieuwvliet-Bad en Zeebad. Roompot komt hiermee de stijgende vraag naar comfortabele, kwaliteitsvolle en duurzame vakantiewoningen van vakantiegangers uit Nederland, Duitsland en België.

  • 150 nieuwe en kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Breskens (Roompot park Zeebad)
  • 70 tot 80 nieuwe en kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Nieuwvliet (Roompot park Nieuwvliet-Bad).

Roompot ziet een toenemende vraag vanuit Nederland, Duitsland en België voor een weekend of langere vakantie aan de kust in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast signaleert het bedrijf dat buiten de vakantieperiodes de bezetting van bungalows aanzienlijk stijgt. Dat gaat gepaard met een langer verblijf, de vraag naar comfort en ruimte in een kwalitatieve accommodatie.


Voor de realisatie van de bungalows is een bestemmingsplanwijziging niet noodzakelijk. De huidige huurders van standplaatsen mogen in 2020 nog op de camping blijven. Vanaf 2021 is dat niet meer mogelijk. Aan een deel van de huurders op de camping die deel uitmaakt van Beach Resort Nieuwvliet-Bad biedt Roompot een nieuwe staanplaats elders op het park aan.


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, zeeland

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     





    ||| Nieuws |||

    29/03/24
    Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
    Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
    29/03/24
    Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
    Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
    20/03/24
    Exclusief voor leden
    Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
    De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
    20/03/24
    Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
    In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
    15/03/24
    Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
    De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
    15/03/24
    ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
    Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
    15/03/24
    Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
    Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
    14/03/24
    Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
    In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.