Geplaatst op: 03-01-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Verrassende top 25 van dagjes uit

Verrassende top 25 van dagjes uit

Makers van top-lijstjes kijken vooral naar de aantallen bezoekers. Dan staan altijd de ‘usual suspects’ bovenaan. Website DagjeWeg.NL, met miljoenen bezoekers, heeft over 2019 bekeken welke dagattracties online de meeste belangstelling kregen. De resultaten waren opmerkelijk.


Pannenkoekhuis Hans & Grietje in Zeewolde kreeg in het afgelopen jaar de meeste bezoekers. Ook de nummer 2 is geen grote naam in toeristisch Nederland: De Happyfarm is een gewone speelboerderij in Terschuur, maar toch ontzettend populair! Niet de grote attracties, maar juist de kleine lijken er met de winst vandoor te gaan. Op plaats 3 staat ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn en de nummer 4 is voor een virtual reality center: VR4play. Het is voor het eerst dat er virtual reality centers tussen de best bezochte uitstapjes staan. De top 5 is compleet met CORPUS op nummer 5. 


De complete top 25 dagjes uit 2019

1 Pannenkoekhuis Hans & Grietje

2 De Happyfarm

3 't Veluws Zandsculpturenfestijn

4 VR4play

5 CORPUS

6 Nederlands Openluchtmuseum

7 BillyBird Park Hemelrijk

8 De Orchideeën Hoeve

9 Splashtours Rotterdam

10 Historische vaartocht door de grachten van Den Bosch

11 De Bazaar Beverwijk

12 Autospeurtocht.nl

13 Zwemparadijs AquaFun Sportiom

14 Attractiepark Drouwenerzand

15 Duinoord

16 THIS IS HOLLAND

17 Ouwehands Dierenpark Rhenen

18 Plaswijckpark

19 Klein Costa Rica

20 Virtual reality center Enversed

21 Science Centre Delft

22 FutureLand

23 Julianatoren

24 Beeld en Geluid

25 Kasteel de Haar


Over DagjeWeg.NL

In 2019 zochten ruim 12 miljoen bezoekers op DagjeWeg.NL naar ideeën voor een leuk dagje uit. De expert op het gebied van dagtoerisme en recreatie inspireert dagelijks 30.000 tot 100.000 dagjesmensen om eropuit te gaan. Daarnaast biedt DagjeWeg.NL Tickets de mogelijkheid om tickets te boeken voor 130 dagjes uit, vaak met een mooie korting. Dit jaar zijn er 108.490 tickets verkocht.


Link: https://www.dagjeweg.nl
Trefwoorden: dagrecreatie, attractieparken

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/05/20
Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland
Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur.
25/05/20
Verbeteringen in WILDLANDS
Dierentuin WILDLANDS heeft de sluiting door coronacrisis aangegrepen om meerdere kleine verbeteringen door te voeren. Vandaag ging het park weer open, uiteraard met een anderhalve meter protocol.
11/05/20
Overijssel past investeringsprogramma aan op coronacrisis
De provincie Overijssel gaat het investeringsprogramma voor de Vrijetijdssector 2020-2023 aanpassen vanwege de coronacrisis. De provincie wil bedrijven in de sector helpen om te herstellen. In samenspraak met de sector Gastvrij Overijssel zijn de plannen aangepast om in te spelen op de nu ontstane situatie.
01/05/20
Levensgroot Dakota-vliegtuig landt in Madurodam
Madurodam beleefde een historisch hoogtepunt met de landing van ‘The Flying Dutchman’: een levensgroot DC-3 vliegtuig, in de iconische zilver en blauwe KLM-stijl van de jaren ’40-’50.
30/04/20
CELTH schetst vier scenario’s voor de bezoekerseconomie na de crisis
Op welke wijze en hoe snel kan de vrijetijdssector zich na de crisis herstellen? CELTH verkent daarvoor vier scenario's.
28/04/20
Tips voor een intelligente open up
Tientallen tips om je vrijetijdsbedrijf voor te bereiden op de 1,5 meter economie en toch nog een goede businesscase te draaien.
21/04/20
Een veerkrachtige industrie
We zitten midden in een crisis, maar de vrijetijdsindustrie is veerkrachtig. In dit artikel wordt ingegaan op lessen uit voorgaande crises, hoe attracties een deel van de aandacht van gasten kunnen vasthouden terwijl ze gesloten zijn en op welke wijze men zich kan voorbereiden op heropening.
21/04/20
Beiten moet commercie Ticketveiling verbeteren
Martine Beiten – tot voor kort Country Manager Benelux bij Groupon – is per 15 april in dienst getreden bij Ticketveiling.nl. Het platform is één van de grootste veilingsites in Nederland. Beiten bekleedt er vanaf nu de functie van Director E-commerce, Sales en Marketing. Ticketveiling.nl heeft een geheel eigen businessmodel en dat is aan verbetering toe.