Geplaatst op: 17-12-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Tech-Travel innovators Bidroom en Tiqets uitgeroepen tot beste start-up en beste scale-up

Tech-Travel innovators Bidroom en Tiqets uitgeroepen tot beste start-up en beste scale-up

Twee Nederlandse techbedrijven in de reisbranche zijn tijdens de Uzakrota Travel Summit, op 13 december in Istanboel, in de prijzen gevallen voor hun vernieuwingen in de toeristische sector.

 

Bidroom, een online hotelreserveringsplatform voor mensen die veel reizen, kreeg de prijs toegekend voor 'Top Foreign Travel Startup of the Year 2019'. Het eveneens Nederlandse bedrijf Tiqets, een online platform voor direct geleverde tickets voor musea en attracties, werd uitgeroepen tot 'Top Foreign Travel Scaleup of the year 2019'.

 

De 2019-editie van de Uzakrota Travel Summit werd bezocht door ruim 4000 vertegenwoordigers van reisorganisaties, hotels, techbedrijven & agentschappen in de toeristische sector en bloggers.

 

De twee Nederlandse bedrijven zijn tevens partners en promoten elkaars diensten bij hun gemeenschappelijke doelgroep: frequente reizigers die op zoek zijn naar de beste prijsgarantie voor hotels (Bidroom) en probleemloos tickets boeken (Tiqets). 

Bidroom, dat zichzelf positioneert als de eerlijke 'Robin Hood' binnen de online hotelreserveringsbranche, heeft sinds de oprichting in 2014 al 15 belangrijke prijzen gewonnen.

 

"Ik draag deze prijs op aan alle visionaire hotels die zich bij Bidroom hebben aangesloten, en aan onze frequente reizigers," aldus Michael Ros, CEO en mede-oprichter van Bidroom, "voor hun geloof in een efficiënte, gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd eerlijke benadering van hotelkamerreservering, zonder commissie." 

 

Sinds de oprichting in 2014 werkt Tiqets aan haar missie om cultuur voor toeristen toegankelijker te maken door zoveel mogelijk hindernissen bij het boeken van musea en attracties weg te nemen. Volgens mede-oprichter en CEO Luuc Elzinga verkoopt Tiqets inmiddels tickets voor meer dan 2500 attracties over de hele wereld, direct geleverd op je smartphone. Afgelopen oktober 2019 haalde Tiqets nog een investering van 60 miljoen dollar binnen in een Serie C-investeringsronde, geleid door Airbnb.


"Bij Tiqets zijn we trots op onze voorvechtersrol in de revolutie op het gebied van 'experiences' die zich op dit moment in de hele reisbranche voltrekt. Hierdoor weten steeds meer mensen steeds vaker de weg naar de mooiste venues over de hele wereld te vinden", reageerde Elzinga na het in ontvangst nemen van de prijs in Istanboel.

 

De jury van de Uzakrota Travel Summit waardeerde de snelle groei die Tiqets de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. Tiqets heeft nu ruim 200 mensen in dienst in 13 steden over de hele wereld. 

Bidroom verwacht eind 2020 100 medewerkers in dienst te hebben, met kantoren in Amsterdam, Krakau, Istanboel en Parijs.

Link: https://venues.tiqets.com/blog/tiqets-raises-60-million-led-by-airbnb/
Trefwoorden: beste, start up, scale up, online reserveringsplatform, online tickets boeken

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/05/20
Na weken van videobellen lijkt vraag naar meetings groot
Op 1 juni openen de meeste meetingbedrijven weer hun deuren. Na de lockdown sinds 15 maart maken de ...
18/05/20
World Series of Fitness voor vier jaar naar Maastricht
Original World Series of Fitness HYROX komt op 23 januari 2021 voor het eerst naar Maastricht. Er is...
11/05/20
Overijssel past investeringsprogramma aan op coronacrisis
De provincie Overijssel gaat het investeringsprogramma voor de Vrijetijdssector 2020-2023 aanpassen vanwege de coronacrisis. De provincie wil bedrijven in de sector helpen om te herstellen. In samenspraak met de sector Gastvrij Overijssel zijn de plannen aangepast om in te spelen op de nu ontstane situatie.
30/04/20
CELTH schetst vier scenario’s voor de bezoekerseconomie na de crisis
Op welke wijze en hoe snel kan de vrijetijdssector zich na de crisis herstellen? CELTH verkent daarvoor vier scenario's.
22/04/20
SAIL pas weer in 2025
Het grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland gaat niet door. Wat betekent dat voor de organisatie?
21/04/20
Beiten moet commercie Ticketveiling verbeteren
Martine Beiten – tot voor kort Country Manager Benelux bij Groupon – is per 15 april in dienst getreden bij Ticketveiling.nl. Het platform is één van de grootste veilingsites in Nederland. Beiten bekleedt er vanaf nu de functie van Director E-commerce, Sales en Marketing. Ticketveiling.nl heeft een geheel eigen businessmodel en dat is aan verbetering toe.
16/03/20
Borgstelling MKB staat open, wat is er mogelijk?
Het was al aangekondigd maar sinds vandaag staat de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling open. Wat betekent dat voor ondernemers?
09/03/20
Exclusief voor leden
Vliegmaatschappij  speelt in op Indiase cultuur
Maatschappij Emirates viert op 9 en 10 maart Holi, het Indiase festival van kleuren en smaken. Speci...