Geplaatst op: 17-12-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Tech-Travel innovators Bidroom en Tiqets uitgeroepen tot beste start-up en beste scale-up

Tech-Travel innovators Bidroom en Tiqets uitgeroepen tot beste start-up en beste scale-up

Twee Nederlandse techbedrijven in de reisbranche zijn tijdens de Uzakrota Travel Summit, op 13 december in Istanboel, in de prijzen gevallen voor hun vernieuwingen in de toeristische sector.

 

Bidroom, een online hotelreserveringsplatform voor mensen die veel reizen, kreeg de prijs toegekend voor 'Top Foreign Travel Startup of the Year 2019'. Het eveneens Nederlandse bedrijf Tiqets, een online platform voor direct geleverde tickets voor musea en attracties, werd uitgeroepen tot 'Top Foreign Travel Scaleup of the year 2019'.

 

De 2019-editie van de Uzakrota Travel Summit werd bezocht door ruim 4000 vertegenwoordigers van reisorganisaties, hotels, techbedrijven & agentschappen in de toeristische sector en bloggers.

 

De twee Nederlandse bedrijven zijn tevens partners en promoten elkaars diensten bij hun gemeenschappelijke doelgroep: frequente reizigers die op zoek zijn naar de beste prijsgarantie voor hotels (Bidroom) en probleemloos tickets boeken (Tiqets). 

Bidroom, dat zichzelf positioneert als de eerlijke 'Robin Hood' binnen de online hotelreserveringsbranche, heeft sinds de oprichting in 2014 al 15 belangrijke prijzen gewonnen.

 

"Ik draag deze prijs op aan alle visionaire hotels die zich bij Bidroom hebben aangesloten, en aan onze frequente reizigers," aldus Michael Ros, CEO en mede-oprichter van Bidroom, "voor hun geloof in een efficiënte, gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd eerlijke benadering van hotelkamerreservering, zonder commissie." 

 

Sinds de oprichting in 2014 werkt Tiqets aan haar missie om cultuur voor toeristen toegankelijker te maken door zoveel mogelijk hindernissen bij het boeken van musea en attracties weg te nemen. Volgens mede-oprichter en CEO Luuc Elzinga verkoopt Tiqets inmiddels tickets voor meer dan 2500 attracties over de hele wereld, direct geleverd op je smartphone. Afgelopen oktober 2019 haalde Tiqets nog een investering van 60 miljoen dollar binnen in een Serie C-investeringsronde, geleid door Airbnb.


"Bij Tiqets zijn we trots op onze voorvechtersrol in de revolutie op het gebied van 'experiences' die zich op dit moment in de hele reisbranche voltrekt. Hierdoor weten steeds meer mensen steeds vaker de weg naar de mooiste venues over de hele wereld te vinden", reageerde Elzinga na het in ontvangst nemen van de prijs in Istanboel.

 

De jury van de Uzakrota Travel Summit waardeerde de snelle groei die Tiqets de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. Tiqets heeft nu ruim 200 mensen in dienst in 13 steden over de hele wereld. 

Bidroom verwacht eind 2020 100 medewerkers in dienst te hebben, met kantoren in Amsterdam, Krakau, Istanboel en Parijs.

Link: https://venues.tiqets.com/blog/tiqets-raises-60-million-led-by-airbnb/
Trefwoorden: beste, start up, scale up, online reserveringsplatform, online tickets boeken

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/10/20
Einde van volledige evenementenbranche dreigt
De Nederlandse evenementensector wil van de overheid een perspectief en een plan voor evenementen in 2021. Als evenementen pas weer kunnen worden georganiseerd als we in de fase ‘waakzaam’ belanden, is het over en uit voor de complete evenementenbranche.
14/10/20
Vrijetijdssector keihard geraakt door nieuwe maatregelen
De nieuwe maatregelen om het coronavirus terug te dringen raakt de vrijetijdssector keihard. Door een algehele sluiting van cafes en restaurants is de horeca weer het hardst geraakt. Maar ook evenementen en de culturele sector moesten een bittere pil slikken. Een overzicht van de maatregelen en de reacties van de branches.
11/10/20
Walibi Holland staakt Halloween Fright Nights
Walibi Holland heeft na overleg met de gemeente Dronten besloten om vervroegd te stoppen met Halloween Fright Nights. Volgens het park is het vanwege de oplopende besmettingen in Nederland niet verstandig om Halloween Fright Nights voort te zetten. Het park gaat ook vervroegd in wintersluiting.
08/10/20
Evenementensector presenteert plan aan kabinet
De evenementensector mag aan de slag met vier praktijktests voor een veilige organisatie van evenementen
08/10/20
Enorme omzetverliezen in evenementenbranche blijven, heel klein lichtpuntje gloort
De omzetverliezen in de evenementenbranche blijven met dik boven de 70% dramatisch. Heel klein lichtpuntje is dat het kabinet een plan van de evenementen- en cultuurbranche om toch evenementen te organiseren ter beoordeling heeft doorgestuurd aan het RIVM.
07/10/20
Recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg gaat door
Recreatie Vakbeurs in Hardenberg op 17, 18 en 19 november 2020 kan en gaat veilig en verantwoord doo...
02/10/20
Horeca boos over willekeur in ontheffingen
Vooral de willekeur en de ontheffingen voor gesubsidieerde culturele instellingen schiet KHN in het verkeerde keelgat.
02/10/20
Alliantie van Evenementenbouwers verbijsterd over inconsistentie ontheffingen
De Alliantie van Evenementenbouwers heeft met verbijstering kennisgenomen van de grote inconsistentie die is ontstaan in het verlenen van ontheffingen aan evenementenlocaties in Nederland. De beslissingsbevoegdheid is bij de diverse Veiligheidsregio’s neergelegd, met als resultaat dat er niet alleen regionaal verschillen ontstaan maar zelfs binnen steden.