Geplaatst op: 20-11-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

 

Nadat Alexander al was verkozen tot Beste Praktijkopleider in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid is hij nu uit 8 sectorwinnaars uitgeroepen tot de allerbeste! De jury stelde vast dat hij uitblinkt in de wijze waarop hij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid en een voortrekkersrol vervult bij de Kennemer Duincampings. Zelfs onder stressvolle omstandigheden weet hij de studenten verder te brengen en verliest hierbij het persoonlijk contact niet uit het oog. Een zelfbewuste praktijkopleider die zich geen werken zonder leren voor kan stellen.

 

Alexander leidt sinds 2015 met veel aandacht en zorg mbo-studenten op bij de Kennemer Duincampings: "Het winnen van deze prijs is een enorme erkenning en waardering voor wat ik zo graag doe: Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die aan het begin staan van hun carrière. Ze zetten de eerste stap in het bedrijfsleven en vaak zelfs de eerste stap buiten de deur van hun ouderlijk huis. Er voor ze zijn en ze helpen en steunen op hun weg naar (vak)volwassen worden vind ik het mooiste dat er is.”

 

De Kennemer Duincampings is een organisatie waar 3 duincampings zich onder profileren. Als erkend leerbedrijf hebben al veel mbo-studenten hun stageperiode hier met veel succes doorlopen. Stagiaires worden bij de Kennemer Duincampings ‘Trotse Talenten’ genoemd. Dankzij intensieve begeleiding en interne opleidingen wordt elk Trots Talent gestimuleerd in zijn/haar ontwikkeling, om op die manier zoveel mogelijk groei door te maken tijdens hun stage. Het is dan ook niet voor niks dat de Kennemer Duincampings al drie keer is uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’ in 2015, 2016 en 2017. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, wat onlangs ook nog de prijs opleverde van ‘Kroon op het werk 2019’. Excellence Directeur Willemieke de Waal van de Kennemer Duincampings over Alexander: "Zijn passie voor mensen en de tijd en aandacht die hij inzet om jonge mensen tot bloei te brengen is prachtig om te zien. Het begint bij oprechte aandacht en interesse voor de mens in de medewerker en het leidt tot werkplezier en daarmee tot resultaat.”

Trefwoorden: Verkiezing, beste praktijkopleider, talent trainer

||| Blogs |||

03/12/19
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
03/12/19 · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Weet u nog mijn vorige column met daarin een vurig pleidooi dat het tijd wordt voor een minister van...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
14/01/19
Oude strijder
Oude strijder
14/01/19 · Attractieparken · Beleid · Dagrecreatie · Duurzaam toerisme · Horeca · Leisure · Marketing · Natuur · Retail · Sport · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Watersport · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/12/19
Vacansoleil verkoopt campings, focus op touroperating
Vacansoleil gaat zich volledig concentreren op haar touroperatingactiviteiten in kampeervakanties en verkoopt haar vijf eigen campings.
04/12/19
Exclusief voor leden
Let op: Glamping 2.0 komt er aan!
De eigenaar van LuxeTenten, investeringsmaatschappij Gladventure, stapt in joint venture RAY Tensile Design. Het eerste resultaat is een verrassende tent: de Gotland.
04/12/19
Gemeente Stadskanaal handelde verkeerd met tarieven camperplaatsen
De gemeente Stadskanaal concurreerde tussen 2014 en 2018 oneerlijk met commerciële camperplaatsen. ...
03/12/19
Exclusief voor leden
Omzet verblijfsrecreatie groeit in derde kwartaal
Hoe heeft de Nederlandse verblijfsrecreatie in de zomer van 2019 gepresteerd? We hebben de omzetten en overnachtingen op een rijtje gezet.
29/11/19
Jaarlijks Network Event of the Year brengt relaties uit de branche samen
Verslag van het Network Event of the Year van PleisureWorld NRIT
28/11/19
Video Het Trendrapport in 50 trends
Een video met in vier minuten de 50 opvallendste trends uit het Trendrapport.
27/11/19
Fusie HISWA en RECRON definitief
Per 1 januari 2020 fuseren HISWA Vereniging (ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport) en...
26/11/19
Exclusief voor leden
Geen woorden maar daden: Landal plant 3.600 bomen
Landal Greenparks, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, voegt de daad bij het woord en plant duizenden bomen in Nederland.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk