Geplaatst op: 20-11-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

 

Nadat Alexander al was verkozen tot Beste Praktijkopleider in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid is hij nu uit 8 sectorwinnaars uitgeroepen tot de allerbeste! De jury stelde vast dat hij uitblinkt in de wijze waarop hij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid en een voortrekkersrol vervult bij de Kennemer Duincampings. Zelfs onder stressvolle omstandigheden weet hij de studenten verder te brengen en verliest hierbij het persoonlijk contact niet uit het oog. Een zelfbewuste praktijkopleider die zich geen werken zonder leren voor kan stellen.

 

Alexander leidt sinds 2015 met veel aandacht en zorg mbo-studenten op bij de Kennemer Duincampings: "Het winnen van deze prijs is een enorme erkenning en waardering voor wat ik zo graag doe: Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die aan het begin staan van hun carrière. Ze zetten de eerste stap in het bedrijfsleven en vaak zelfs de eerste stap buiten de deur van hun ouderlijk huis. Er voor ze zijn en ze helpen en steunen op hun weg naar (vak)volwassen worden vind ik het mooiste dat er is.”

 

De Kennemer Duincampings is een organisatie waar 3 duincampings zich onder profileren. Als erkend leerbedrijf hebben al veel mbo-studenten hun stageperiode hier met veel succes doorlopen. Stagiaires worden bij de Kennemer Duincampings ‘Trotse Talenten’ genoemd. Dankzij intensieve begeleiding en interne opleidingen wordt elk Trots Talent gestimuleerd in zijn/haar ontwikkeling, om op die manier zoveel mogelijk groei door te maken tijdens hun stage. Het is dan ook niet voor niks dat de Kennemer Duincampings al drie keer is uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’ in 2015, 2016 en 2017. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, wat onlangs ook nog de prijs opleverde van ‘Kroon op het werk 2019’. Excellence Directeur Willemieke de Waal van de Kennemer Duincampings over Alexander: "Zijn passie voor mensen en de tijd en aandacht die hij inzet om jonge mensen tot bloei te brengen is prachtig om te zien. Het begint bij oprechte aandacht en interesse voor de mens in de medewerker en het leidt tot werkplezier en daarmee tot resultaat.”

Trefwoorden: Verkiezing, beste praktijkopleider, talent trainer

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/07/20
Exclusief voor leden
Roompot test horeca 2.0 uit
Thuis is op de bank eten bestellen en laten bezorgen heel normaal. Maar nog niet op vakantieparken. Daar gaat Roompot verandering in brengen. De keten test op 2 parken 3 digitale diensten uit om zijn horeca- en parkgasten nog sneller en beter te kunnen bedienen.
02/07/20
Drenthe zoekt ambitieuze ondernemers voor Recreatie Excellentie Programma (REX)
Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Het programma is gericht op ambitieuze ondernemers die met hun vakantiepark tot de (inter)nationale willen behoren.
01/07/20
Rush op kamperen bij locals
Het Nederlandse deelplatform Campspace ziet de vraag naar unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts exploderen.
30/06/20
Hotelketen Fletcher op overnamepad
Het Arc Hotel in Renesse heeft per 15 maart jl. de deuren gesloten in verband met de coronacrisis. H...
29/06/20
Puttense campings worden woonwijk
De recreatieterreinen Hilary’s Camping en Camping ’t Goorzicht in de gemeente Putten krijgen een woonbestemming.
29/06/20
Ondernemers in vrijetijdsbranche minder pessimistisch
Ondernemers in branches die zich richten op de consument zijn minder pessimistisch. Van alle deelbranches zijn de logiesverstrekkers het meest positief, de reisbedrijven het minst.
28/06/20
Toverland start met pop-up camping
Toverland start deze zomer met een pop-up camping met 120 standplaatsen.
23/06/20
Forse inhaalslag voor verblijfsrecreatie
De Nederlandse verblijfsrecreatie gaat ondanks een verloren voorseizoen waarschijnlijk toch nog een goed 2020 meemaken. De boekingen lopen tot dit moment 7% voor op vorig jaar. Dat blijkt uit de Stratech Benchmark.