Geplaatst op: 20-11-2019
Auteur: Marc Gerlings

Brabantse Gastvrijheid Award 2019 naar hotel NH Collection Eindhoven

Brabantse Gastvrijheid Award 2019 naar hotel NH Collection Eindhoven
Martijn van Gruijthuijsen en juryvoorzitter Hein van Oorschot reikten de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 uit aan NH Collection Eindhoven Centre. Foto: VisitBrabant.
Tijdens Das Leisure Ondernemers Festival op dinsdag 19 november in De Koepel in Breda is de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 uitgereikt. In het bijzijn van 400 Brabantse ondernemers uit de vrijetijdssector maakte gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling Martijn van Gruijthuijsen bekend dat NH Collection Eindhoven Centre de winnaar is van de Brabantse Gastvrijheid Award 2019. Hiermee nemen zij de titel over van Auberge de Bonheur uit Tilburg.

Gastvrijheid is mensenwerk

De vakjury was unaniem: NH Collection Eindhoven Centre mag zich de meest gastvrije locatie van Brabant noemen.

"Veel deelnemers hebben het concept van gastvrijheid in onze provincie al opvallend goed georganiseerd, maar de besten - en daarvan is NH Collection Eindhoven Centre een excellent voorbeeld - weten dat ook te vertalen in het gedrag van al hun medewerkers. Gastvrijheid is vooral mensenwerk.”, aldus juryvoorzitter Hein van Oorschot.

Naast de award wint NH Collection Eindhoven Centre ook een online promotiecampagne via Omroep Brabant en extra internationale zichtbaarheid via promotie door VisitBrabant.

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling: "Brabant is bourgondisch en gastvrij. Ondernemers met een hotel, restaurant of camping brengen dat dagelijks in praktijk. Zij stimuleren hiermee het toerisme en dragen bij aan de aantrekkingskracht van de regio. Dat is extra belangrijk in een tijd dat de arbeidsmarkt krap is en onze bedrijven talent uit binnen- en buitenland goed kunnen gebruiken.”

Succesvolle tweede editie Brabantse Gastvrijheid Award

Na een succesvolle eerste editie van de Brabantse Gastvrijheid Award in 2018, werd dit jaar het gastvrijheidsprogramma uitgebreid. Het programma omvatte onder meer bijeenkomsten en tips van experts, challenges, online trainingen en heel veel inspiratie van alle deelnemers onderling. Maar liefst 135 locaties schreven zich dit jaar in voor de Award. De winnaar is door een professionele vakjury gekozen op basis van hun inschrijving, online zichtbaarheid, uitgebreide reviewanalyse, een mystery bezoek en publieksstemmen.

De vakjury bestond uit Hein van Oorschot (juryvoorzitter), Frans Goenee (Inspiratie manager Efteling), Coen Schelfhorst (eigenaar OOKs Hospitality & GuestHouse Hotels), Eric Andersen (Docent Food & Gastronomie Breda University) en Heleen Huisjes (Directeur VisitBrabant). De Brabantse Gastvrijheid Award 2019 werd mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, BUas, Omroep Brabant en VisitBrabant.

Meer Duitse toeristen naar Brabant

De bekendmaking vond plaats tijdens Das Leisure Ondernemers Festival, georganiseerd door VisitBrabant. Zo’n 400 ondernemers kregen inzichten in de Duitse toerist en hoe je deze gast gastvrij ontvangt. De uitreiking van de Gastvrijheid Award paste dan ook perfect in het programma. Het festival was specifiek gericht op de Duitse toerist, omdat deze markt de Brabantse vrijetijdseconomie nog veel kansen biedt. Met bijna 18 miljoen inwoners alleen al in Noordrijn-Westfalen ziet VisitBrabant een hoog marktpotentieel. En er zit nog steeds groei in. VisitBrabant speelt hier met haar marketingactiviteiten op in.
Trefwoorden: gastvrijheid, hospitality, award, Duitsland, toerisme, potentieel

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...