Geplaatst op: 18-11-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Vakantieparkeigenaren op de Veluwe moeten keuze maken

Vakantieparkeigenaren op de Veluwe moeten keuze maken
Alle circa 500 vakantieparken op de Veluwe moeten de komende vier jaar een besluit nemen over de toekomst van hun vakantiepark. Daarbij worden ze geholpen door het programma Vitale Vakantieparken dat daarvoor de handreiking Mijn park, mijn plan heeft ontwikkeld.

De aanpak van programma Vitale Vakantieparken in elf Veluwse gemeenten gaat daarmee een volgende fase in. Ondernemers en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) moeten binnen nu en vier jaar een besluit nemen over de toekomst van hun terrein. Vanuit het programma krijgen zij inspiratie en handvatten om te werken aan een (nog) succesvoller bedrijf.


Nadenken over de toekomst na een goede zomer

Het was een goede zomer voor de recreatieondernemers op de Veluwe. Nu het hoogseizoen ten einde komt is er weer tijd om na te denken over doorontwikkeling, vernieuwing en de toekomst van het vakantiepark.De gemeenten dagen hen uit om de best denkbare versie van hun park te ontwikkelen. Blijft het een vakantiepark voor toeristen en/of recreanten of moet een andere bestemming worden gezocht? Dat kan zowel voor een gebied (cluster van parken) als voor een specifiek park gelden.


Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken biedt hulp

"We begrijpen best dat dat in sommige gevallen moeilijk is”, zegt Hans de Haan, wethouder in de gemeente Ermelo en portefeuillehouder innovatie binnen het programma Vitale Vakantieparken. "Je moet immers ook weten welke mogelijkheden er zijn. Daarom helpen de gemeenten, parkeigenaren en VVE’s bij het maken van hun beslissing.” Zo heeft het Kwaliteitsteam Vitale Vakantieparken al veel recreatieondernemers geholpen met het vaststellen van een nieuw perspectief of met het verbeteren van de exploitatie. Het team beschikt over tal van specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van vastgoed, hospitality, marketing, juridische vraagstukken en conceptontwikkeling. En is er nu ook de uitgaveMijn park mijn planvoor de recreatieondernemers beschikbaar. Met inspirerende interviews met topondernemers uit de sector, met tips en met persoonlijke vragen is het een praktische werkboek om aan de slag te gaan met vernieuwing of doorontwikkeling van het bedrijf.


Programmaplan Vitale Vakantieparken 2019 – 2022

Het programma Vitale Vakantieparken is sinds 2014 een aanpak van gemeenten en de provincie Gelderland om het aanbod aan vakantieparken op de Veluwe toekomstbestendig te maken. Het versterken van het ondernemerschap iséén van de thema’s uit het nieuwe programmaplan Vitale Vakantieparken 2019-2022. Er wordt gewerkt met 4 prioritaire thema’s: Duurzaamheid, Ondernemerschap, Herstructurering en Wonen & zorg.


Link: http://www.vitalevakantieparken.nl/Nieuws+Viva/1460841.aspx
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, toekomst

||| Blogs |||

08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/09/20
Rotterdam bereidt Eurovisie Songfestival voor met 4 scenario's
In de eerste maanden van het nieuwe jaar wordt bepaald hoe het 65ste Eurovisie Songfestival in Rotterdam er precies uit zal zien.
18/09/20
Exclusief voor leden
Keukenhof verwacht 800.000 bezoekers in 2021
Het park wordt gewoon geplant zoals dat al 71 jaar gebeurt: met 7 miljoen bloembollen waar bezoekers in 2021 van 20 maart tot en met 9 mei van kunnen genieten.
18/09/20
Dwingelderveld is het ‘Stilste gebied van Nederland‘
Het Dwingelderveld in de provincie Drenthe is het ‘Stilste gebied van Nederland’. Dat maakte bos...
18/09/20
Europa wil wel belasting heffen op kerosine
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie wil dat Europa vergaande maatregelen neemt om het klimaat te beschermen.
17/09/20
KHN: horeca sluiten na 24:00 is geen oplossing
KHN vindt dit een slecht plan en legt uit waarom.
17/09/20
Gasten en medewerkers maken zaterdag kust schoon
Het is de derde maal dat Roompot aan de World Cleanup Day deelneemt.
17/09/20
Exclusief voor leden
Groninger Museum presenteert eerste kinderbiënnale van Nederland
Het Groninger Museum organiseert van 24 april tot en met 31 oktober 2021 als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.