Geplaatst op: 12-11-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Driekwart van de vakantieparken heeft website niet op orde

Driekwart van de vakantieparken heeft website niet op orde
Bron: Pixabay
Websites van bedrijven in de Nederlandse verblijfsrecreatie zijn niet goed beveiligd. Driekwart beschikt niet over een SSL-certificaat en heeft ook geen responsive site waardoor deze niet goed op alle devices worden weergegeven. Dat heeft bedrijvengids Telefoonboek.nl laten onderzoeken.

In totaal zijn 2.341 werkende websites bekeken. Ten eerste is onderzocht hoeveel websites beschikken over een SSL-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de website beveiligd is tegen internetcriminelen die persoonlijke gegevens proberen over te nemen wanneer iemand deze achterlaat op de website. Het is te herkennen aan het sleuteltje in de adresbalk en aan de ‘https’ in de URL. Op websites met deze twee beveiligingskenmerken kunt u dus gerust persoonlijke gegevens achterlaten.

Ruim 76% niet beveiligd
Uit de analyse blijkt dat ruim 76% van de werkende websites niet SSL-beveiligd is. Bij deze websites zijn bezoekers dus niet zeker van een veilige verwerking van persoonsgegevens. Bovendien lopen deze bedrijven zelf veel potentiële bezoekers en gasten mis. Google rankt beveiligde websites namelijk hoger in haar zoekresultaten omdat de zoekmachine-software een voorkeur heeft voor websites met een SSL-certificaat.

Slechts een kwart is responsive
Naast veiligheid kunt u uw klanten een veel prettiger websitebezoek bieden door uw website responsive te maken. Dit wil zeggen dat uw website zich automatisch aanpast aan de schermen van verschillende mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Voor het meten van de gebruiksvriendelijkheid zijn 1.372 websites bekeken. Van deze websites blijkt slechts 27% gebruiksvriendelijk te zijn. Het overgrote gedeelte (73%) past haar website dus niet goed aan aan mobiele apparaten. Ook dit is nadelig voor uw positie in Google, dat gebruiksvriendelijke websites een stuk zwaarder laat wegen dan niet-gebruiksvriendelijke websites.

Conclusie: achterstand
Het overgrote deel van de websites van bedrijven in de recreatiesector blijkt dus niet in staat om bezoekers een veilig en prettig bezoek te garanderen. Dit zal bezoekers op termijn weghouden van deze websites en kan leiden tot flinke imagoschade.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, online, websites, veiligheid

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/07/20
Corendon stelt vakantievluchten naar Turkije uit
Reisorganisatie Corendon heeft besloten om in ieder geval tot 22 juli geen vakanties naar Turkije ui...
03/07/20
Deense overheid steunt toerisme met kortingen in cultuur en vervoer
Maak de prijs van vervoer en vermaak lager en dan komen de gasten, verwacht de Deense overheid. Vaka...
03/07/20
Tim en Tom Coronel openen nieuwe duo-racer waterglijbaan in Center Parcs De Eemhof
Een leuke en heel toepasselijke openingsactie op Center Parcs de Eemhof. Autocoureurs en tweeling Tim en Tom Coronel openden de nieuwe duo-racer waterglijbaan. Zij werden gevolgd door drie andere tweelingen die op de glijbaan van ruim 85 meter met elkaar raceten om te kijken wie het snelst beneden was.
03/07/20
COVID Risk Model geeft perspectief op evenementen in België
Die slimme Vlamingen van Toerisme Vlaanderen hebben met hulp van diverse partijen het COVID Event Ri...
03/07/20
1,5 miljard euro verlies voor sportsector
De Nederlandse sportsector verliest tot 1 augustus 1,5 miljard euro aan omzet. De inkomstenderving is groter, acuter en directer bij sportondernemers en evenementenorganisatoren, maar ook verenigingen, bonden en het betaald voetbal worden hard getroffen door de coronamaatregelen.
03/07/20
Vinkeveen krijgt nieuw natuurgebied 'Marickenland'
Vinkeveen krijgt er een nieuw natuurgebied bij onder de naam ‘Marickenland’. Dit rietland-natuur...
03/07/20
Harde CBS-cijfers: Vakanties in maart al gehalveerd
Dat Nederlanders in de piek van de coronacrisis niet op vakantie gingen, wisten we allang. Vandaag komt het CBS met de harde cijfers over de eerste coronamaand maart.
03/07/20
Exclusief voor leden
Draagkrachtonderzoek voor Giethoorn, Kinderdijk en Zaanse Schans
Hotspots Giethoorn, Kinderdijk en de Zaanse Schans zijn afgelopen week gestart met een draagkrachtonderzoek. De drie gebieden werken samen met NBTC in het project Hotspots. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met professor Jan van der Borg van de Katholieke Universiteit Leuven.