Geplaatst op: 29-10-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

FNV Horecabond gaat ZZP-ers verenigen

FNV Horecabond gaat ZZP-ers verenigen

Met de enorme groei aan zzp-ers en zelfstandigen op de arbeidsmarkt en hun zwakke positie kon het niet uitblijven dat vakbonden zich daarop gaan richten.


FNV Horecabond heeft deze week tijdens de GastvrijheidsTOP ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen zzp-ers, dit is ongeveer 15% procent van de beroepsbevolking. Binnen de horeca, catering en recreatie is deze groep behoorlijk aan het groeien. ZZP Hospitality gaat zzp-ers verzekeren van hulp, bescherming en ontwikkeling.


"De gastvrijheidsbranche kent veel freelancers. Deze groep heeft ook recht op goede voorwaarden en een goed pensioen. FNV Horecabond maakt zich hier sterk voor en gaat met ZZP Hospitality ook hen ondersteunen. Speerpunten zijn onderwijs en opleiding, zodat freelancers die bevlogen zijn van het gastvrijheidsvak zich kunnen blijven ontwikkelen,” zegt Edwin Vlek, bestuurder FNV Horecabond.


ZZP Hospitality

ZZP Hospitality biedt de volgende voordelen voor ZZP’ers: deelname aan relevante trainingen, toegang tot het kennis- en expertise centrum, korting op benodigde verzekeringen, hulp bij juridische vragen en problemen, aantrekkelijke groepskorting en belangenbehartiging. Op het gebied van belangenbehartiging wil FNV Horecabond werkbare tarieven, een betaalbare AOV, recht op goede pensioenopbouw en op opleiding en ontwikkeling. Op www.zzphospitality.nl kunnen ZZP’ers zich inschrijven en op de hoogte blijven wanneer ZZP Hospitality van start gaat.


Over FNV Horecabond

FNV Horecabond met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca, catering en recreatie. Zij behartigt de collectieve belangen voor deze medewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Link: https://zzphospitality.nl
Trefwoorden: horeca, recreatie, dagrecreatie, verblijfsrecreatie, arbeidsvoorwaarden, ondernemen, zelfstandigen

||| Blogs |||

29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

13/07/20
Strandpaviljoens mogen overwinteren
Ook strandpaviljoens aan de Hollandse kust mogen dit jaar onder voorwaarden overwinteren.
13/07/20
Exclusief voor leden
De keiharde realiteit van de CBS-cijfers
April 2020 was de eerste volledige coronamaand die de Nederlandse logiesaccommodaties doormaakten. Het CBS komt nu met de cijfers uit de Statistiek Logiesaccommodaties en die zijn keihard.
13/07/20
Exclusief voor leden
Aantal faillissementen in sector loopt op
Het aantal faillisementen in de horeca, reisbranche en sport en recreatie loopt op. Dit in tegenstelling tot de gehele Nederlandse economie.
11/07/20
Pintransacties herstellen maar niet in vrije tijd
Consumenten betalen weer bijna net zoveel met pin als in dezelfde periode een jaar geleden. Maar de verschillen tussen de branches zijn aanzienlijk.
11/07/20
Horeca verkocht 80.000 waardebonnen
Het initiatief ‘Help de Horeca’ heeft maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd voor horecazaken in Nederland.
10/07/20
Het grootste restaurant van Nederland
Combineer 2.500 m2 industrieel erfgoed, het grootste evenement van Nederland dat wordt afgelast en 6 restaurants die hun nek willen uitsteken, en je hebt het grootste culinaire pop-up concept van Nederland.
09/07/20
ING: Omzet in horeca -30% tot -40% in 2020
ING verwacht dat de omzet in de Nederlandse horeca vanwege de coronacrisis in 2020 met 30 tot 40% zal krimpen. Een combinatie van van beperkende maatregelen, veranderde consumentenvoorkeuren en een krimpende economie zorgt er voor dat de horecaomzet in de rest van 2020 en 2021 nog niet volledig zal kunnen herstellen.
08/07/20
Exclusief voor leden
Toenemend vertrouwen maar ook veel onzekerheid in branche
Het vertrouwen van ondernemers in de vrijetijdsbranche is in een maand tijd omhoog geschoten. Maar de onzekerheid in de branche is nog groot. Hoe pakt dat voor de verschillende deelbranches uit?