Geplaatst op: 24-09-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Zeventig hospitality experts samen op de Hospitalitydag 2019

Zeventig hospitality experts samen op de Hospitalitydag 2019
Foto: VVV Nederland, Rafael

"Waarom moeilijk doen als het samen kan.” Met dit Loesje-citaat sloot Wendy Sieger Kintzen de Hospitalitydag 2019 van Kennisnetwerk Destinatie Nederland af. Een dag waar meer dan 70 gastvrijheidsexperts van VVV- en destinatie marketing organisaties in Utrecht bij elkaar waren om met elkaar kennis uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen over gastvrijheid. De dag had ook nog een officieel tintje door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen IVN en VVV. 

Samenwerking tussen IVN en VVV getekend


Aan het einde van de dag tekenden Jelle de Jong van IVN en Kees van Wijk namens Kennisnetwerk Destinatie Nederland een samenwerkingsovereenkomst waarbij beide partijen samen met VVV organisaties in het land door middel van het programma "Gastheer van het Landschap” ernaar streven de recreant de lokale natuur optimaal te laten beleven. Dit in aanloop naar het toeristisch themajaar "Ode aan het Landschap”, dat in 2021 plaatsvindt.Keynote: Customer Experience Journey


Keynote spreker Jan Huizing, research fellow aan de hotelschool The Hague opende de dag met een inspirerend mini college over de Customer Experience Journey en de waardecreatie vanuit gastvrijheid. Daar haakten de dames van Hartendieven tijdens de plenaire inspiratiesessie op in: hoe steel je nou de harten van je bezoeker en zorg je voor een ‘wow’ moment? In een interactieve sessie dachten de deelnemers na over wat gastvrijheid is en welke belemmeringen er voor gastvrijheid zijn.

Gastvrijheid is een essentieel en onlosmakelijk deel van bestemmingsontwikkeling en marketing. Vanuit dit startpunt waren er gedurende de dag inspiratie- en kennissessies rondom de verschillende aspecten van gastvrijheid.

Inspiratiesessie: MKB-Toegankelijk


Een sessie over het bevorderen van de toegankelijkheid werd gegeven door Iris Schuitemaker en Bregje Brekelmans van MKB Nederland. In deze sessie werden praktische tips gegeven over hoe je jouw locatie, maar ook je website toegankelijk(er) kan maken, en hoe je lokale partners/ondernemers hierin kunt helpen en stimuleren.

Inspiratiesessie "VVV on the road: Gastvrijheid op de juiste tijd en plaats”


De bezoeker en bewoner bereiken op het juiste moment en op de juiste plaats stond centraal in de inspiratiesessie gegeven door Silvia Verkroost van Eindhoven247 en Vivian Froon van Utrecht Marketing. Silvia Verkroost vertelde  hoe city hospitality als strategisch middel ingezet kan worden binnen city marketing en waarin de fysieke beleving, atmosfeer en gastvrij gedrag bepalend zijn. Vivian Froon gaf vervolgens een presentatie over de totstandkoming tot -en de in’s en outs van de mobiele VVV informatiebalie op Utrecht Centraal.Inspiratiesessie "Winkelactivatie en het vermarkten van je locatie”


Tijdens de workshop van Wendy Sieger- Kintzen werd de activatie en vermarkting van de VVV behandeld. In deze workshop zijn de deelnemers aan de slag gegaan met praktische tips en tricks hoe je de VVV kan vermarkten en kan zorgen voor activatie naar de winkel.

Inspiratiesessie "Verzamelen en interpreteren van bezoekersgegevens”


Verzamelen van data & inzichten in de bezoeker op locatie was ook één van de onderwerpen die werd aangedaan op de Hospitalitydag 2019. De bezoekersaantallen van de VVV vestigingen in 2018 werden gepresenteerd door Daniëlle van Eenennaam. In haar presentatie gaf zij ook een aantal tips met betrekking tot het verhogen van bezoekersaantallen. Miquel Imlabla en Joris Geerards van VeldMark haakten hier vervolgens op in en presenteerden hun verhaal over hoe je je bezoeker kan leren kennen door middel van dataverzameling en vertelden wat showcases. Ook gaven zij praktische tips mee over hoe je vandaag nog kan beginnen met het verzamelen van data van je bezoeker.

Inspiratiesessie "Samenwerken aan gastvrijheid in de natuur”


Gastvrijheid in de natuur stond centraal tijdens de interactieve inspiratiesessie van IVN. Hierin vertelde Stefanie Boomsma over de activiteiten van IVN, waaronder het programma "Gastheer van het Landschap”. Ook dachten de VVV- en destinatie marketing organisaties samen met IVN na over hoe zij elkaar kunnen versterken.

Ontmoeten en verbinden


Gedurende de dag was er veel gelegenheid om collega’s te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Gezien de reacties was het een succesvolle dag waar veel ideeën en tips werden meegenomen waar deelnemers binnen hun eigen organisatie direct mee aan de slag kunnen.

Link: https://www.vvvnederland.nl/vvv-en-destinatiemarketing/
Trefwoorden: vvv, marketing, destinatie marketing, regiomarketing, citymarketing, kennisnetwerken

||| Blogs |||

29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/06/20
Gemeenten Land van Cuijk steken 35.000 euro in herstelcampagne
De vijf gemeenten in het Brabantse Land van Cuijk hebben besloten om uit hun samenwerkingsbudget een bedrag van 35.000 euro beschikbaar te stellen voor een toeristisch hersteloffensief.
05/06/20
Ons virtueel prikbord van inspiratie: Verantwoorde vakbeurzen in coronatijd
Naast ons coronadossier met actualiteiten willen we in deze nare tijden ook hoop en inspiratie bieden.
04/06/20
Meer tijd voor recreatievaart voor doorgang Groningse sluizen
De recreatievaart kan een impuls krijgen door het langer bedienen van bruggen en sluizen in de provi...
04/06/20
Exclusief voor leden
15 km klompenpad bij Winssen
Winssen heeft vanaf vrijdag 12 juni een nieuw Klompenpad: het Ambts- en Rijkspad. Het Ambts- en Rijkspad is een rondwandeling van 15 kilometer en voert de recreanten door het buitengebied van Winssen via de historische dorpsboomgaard, over de dijk, door uiterwaarden, langs poelen en de voormalige grens tussen de Ambten Rijk van Nijmegen en Maas en Waal.
04/06/20
Breda sluit VVV-winkel
De deuren van de Bredase VVV winkel, onderdeel van Breda Marketing, gaan definitief op slot. De winkel lijdt al geruime tijd verlies en pogingen het tij te keren hebben niet voor een ommekeer gezorgd.
04/06/20
Prima 2019 voor toerisme in de Achterhoek
De Achterhoek heeft het in 2019 toeristisch gezien uitstekend gedaan. . In deze coronatijd lijkt het vreemd om terug te kijken op toeristisch 2019. Toch geeft het een goede indicatie van de toeristische slagkracht van een regio en de uitgangspositie die het inneemt voor herstel.
04/06/20
EuroParcs neemt DroomParken over
Droomparken wordt overgenomen door EuroParcs. De overname moet het bedrijf meer slagkracht geven.
04/06/20
Geheel vernieuwd Center Parcs Zandvoor weer open
Als laatste park opent het geheel vernieuwde Center Parcs Park Zandvoort op vrijdag 5 juni opnieuw haar deuren. Alle 428 cottages, 116 hotelkamers zijn volledig vernieuwd en ook de infrastructuur is vernieuwd.