Geplaatst op: 24-09-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Thomas Cook Nederland staakt alle reizen en vraagt uitstel van betaling aan

Thomas Cook Nederland staakt alle reizen en vraagt uitstel van betaling aan

Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen heeft bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Ook zijn alle reizen die vanaf vandaag zouden vertrekken geannuleerd. Vakantiegangers kunnen bij SGR een claim indienen. Op dit moment zijn 10 duizend Nederlandse vakantiegangers met Thomas Cook op reis.


Update: Op 25 September heeft Thomas Cook Nederland uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de Amsterdamse Rechtbank. Samen met de bewindvoerder gaat de directie van Thomas Cook op zoek naar een toekomstperspectief voor het Nederlandse reisbedrijf.


Thomas Cook viel om vanwege een hoge schuldenlast, tegenvallende boekingen door mooie zomers in Engeland en een te late switch naar online. Een plan om het bedrijf te herfinancieren strandde op het laatste moment. Jammer voor de Nederlandse tak is dat deze wel goed draait maar nu wordt meegesleept in het faillissement van het moederbedrijf.


Op haar site schrijft de organisatie: "Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen 24 uur gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland B.V. [Thomas Cook/Neckermann Reizen] uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.”


Reizen die geboekt zijn bij Expedia, waar Neckerman mee samenwerkt, gaan wel gewoon door. Reizigers die al op vakantie zijn en problemen met de accommodatie ondervinden, wordt geadviseerd met SGR contact op te nemen via: neckermann@sgr.nl. Voor de terugvlucht moeten reizigers contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.


Reizigers die een Thomas Cook & Neckermann reis hebben geboekt bij D-reizen of VakantieXperts kunnen hun reis herboeken bij het reisbureau. D-reizen en VakantieXperts maken hier reizigers op attent, na het verschijnen van het bericht in de media dat reisorganisatie Thomas Cook alle activiteiten per direct staakt. Voor het herboeken is het belangrijk dat men naar een van de fysieke reisbureaus komt. Meer informatie op: https://www.d-reizen.nl/thomas-cook en https://www.vx.nl/thomas-cook. 

Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, touroperators

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

10/08/20
Prijs camping en bungalow fors omhoog
Onze sector had in juli een behoorlijke invloed op de inflatie in Nederland. Het huren van een accommodatie op een camping of bungalowpark werd flink duurder, pakketreizen naar het buitenland hadden juist een prijsdempend effect.
07/08/20
Transavia voorkomt verdere dip in Eindhoven Airport
Het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport tussen 18 juni en 31 juli daalde ten opzichte van ...
06/08/20
Plan voor teststraat corona in Schiphol
Donderdag 7 augustus houden premier Rutte en minister van gezondheidszaken De Jonge een persconferen...
05/08/20
ANVR blij met uitbreiding SGR-garantie op reisvouchers
De garantie voor de SGR-vouchers wordt uitgebreid. Gisteren was ophef ontstaan omdat die vouchers alleen door SGR gedekt zijn als de boekingsdatum op of voor 16 maart lag. Dat criterium heeft SGR nu laten vallen. Daarnaast is de regeling met vier maanden verlengd tot 1 januari 2021.
04/08/20
Booking.com ontslaat kwart van personeel
Booking.com gaat wereldwijd een kwart van alle banen schrappen.
04/08/20
Consumentenbond niet blij met communicatie rond vouchers
De Consumentenbond is niet tevreden over de communicatie van reisorganisaties rond de vouchers die ANVR-reisorganisaties uitgeven met SGR-dekking.
04/08/20
Exclusief voor leden
easyJet wil op 40% capaciteit vliegen
Voor de komende drie maanden wil easyJet de capaciteit uitbreiden naar 40% van de vloot. Dat is 10% hoger dan aanvankelijk gepland.
03/08/20
Intensieve samenwerking tussen De Jong Intra en Oad
De coronacrisis levert ook mooie initiatieven op. De Jong intra vakanties en Oad gaan intensief samenwerken bij de uitvoer van de busreizen. Per direct vertrekken de reizen van beide organisaties vanaf hetzelfde vertrekpunt in Zeddam.