Geplaatst op: 24-09-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Thomas Cook Nederland staakt alle reizen en vraagt uitstel van betaling aan

Thomas Cook Nederland staakt alle reizen en vraagt uitstel van betaling aan

Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen heeft bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Ook zijn alle reizen die vanaf vandaag zouden vertrekken geannuleerd. Vakantiegangers kunnen bij SGR een claim indienen. Op dit moment zijn 10 duizend Nederlandse vakantiegangers met Thomas Cook op reis.


Update: Op 25 September heeft Thomas Cook Nederland uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de Amsterdamse Rechtbank. Samen met de bewindvoerder gaat de directie van Thomas Cook op zoek naar een toekomstperspectief voor het Nederlandse reisbedrijf.


Thomas Cook viel om vanwege een hoge schuldenlast, tegenvallende boekingen door mooie zomers in Engeland en een te late switch naar online. Een plan om het bedrijf te herfinancieren strandde op het laatste moment. Jammer voor de Nederlandse tak is dat deze wel goed draait maar nu wordt meegesleept in het faillissement van het moederbedrijf.


Op haar site schrijft de organisatie: "Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen 24 uur gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland B.V. [Thomas Cook/Neckermann Reizen] uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.”


Reizen die geboekt zijn bij Expedia, waar Neckerman mee samenwerkt, gaan wel gewoon door. Reizigers die al op vakantie zijn en problemen met de accommodatie ondervinden, wordt geadviseerd met SGR contact op te nemen via: neckermann@sgr.nl. Voor de terugvlucht moeten reizigers contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.


Reizigers die een Thomas Cook & Neckermann reis hebben geboekt bij D-reizen of VakantieXperts kunnen hun reis herboeken bij het reisbureau. D-reizen en VakantieXperts maken hier reizigers op attent, na het verschijnen van het bericht in de media dat reisorganisatie Thomas Cook alle activiteiten per direct staakt. Voor het herboeken is het belangrijk dat men naar een van de fysieke reisbureaus komt. Meer informatie op: https://www.d-reizen.nl/thomas-cook en https://www.vx.nl/thomas-cook. 

Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, touroperators

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

07/07/20
75% meer pakketreizen verkocht in vergelijking met een week eerder
Er is een stijging te zien van 75% op boekingen van pakketreizen vergeleken met afgelopen week, dat ...
07/07/20
Eigenzinnige campagne voor Limburg
Limburg heeft de toeristische campagne ‘Dit is in Limburg’ gelanceerd. Met de campagne worden gasten verleid op vakantie te gaan in Limburg. Met een uitgekiende strategie.
07/07/20
Kamperen op Archeon met uniek driedaags arrangement
Museumpark Archeon heeft voor het eerst een eigen camping. Het park heeft hiervoor de samenwerking gezicht met Outstanding die normaal gesproken tenten levert voor festivals en evenementen. De camping is alleen te boeken met een driedaags arrangement in de maanden juli en augustus.
07/07/20
Stayokay Maastricht vernieuwd
De vestiging van hostelketen Stayokay in Maastricht is fors gerenoveerd, onder meer tijdens de intel...
06/07/20
6x meer boekingen voor vliegtuig in juni
Nederlanders hebben veel meer vliegtickets gekocht in de afgelopen junimaand, blijkt uit cijfers van...
06/07/20
Impuls Zeeland aangesloten bij Trade and Innovate NL
Trade and Innovate NL, het landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor de intern...
06/07/20
Varend corso zonder ruchtbaarheid
Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet...
06/07/20
Kampen gaat met animatieteam in de stad werken
Als eerste stad van Nederland presenteert Kampen in de zomervakantie een vast, wekelijks animatieprogramma. Net alsof je op de camping staat.