Geplaatst op: 11-09-2019

NRIT Nieuwsupdate 11 september 2019

NRIT Nieuwsupdate 11 september 2019
NRIT Media biedt op haar Kennisplatform een dagelijkse nieuwsupdate. Elke dag een nieuw kort overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. Het nieuwsoverzicht vullen we gedurende de hele dag aan met nieuws dat al op de website heeft gestaan aangevuld met nieuws dat de website niet heeft gehaald maar toch vermeldenswaardig is.
  • CELTH investeert in ontwikkeling bewuste bestemmingen: Het Centre of Expertise Leisure Tourism & Hospitality (CELTH) investeert een extra miljoen euro in de ontwikkeling van een Agenda Bewuste Bestemmingen en Innovatieve Industrie. Deze Agenda moet leiden tot de ontwikkelingen van kennis, methodieken en praktische tools om bestemmingen te helpen bij...

  • 180 miljoen euro voor regionale opgaven: Vanaf maandag 9 september 2019 kunnen er opnieuw voorstellen worden aangemeld voor de Regio Deals. Het gaat voor deze ronde van inschrijvingen om een bedrag van 180 miljoen euro uit de begrotingen van de ministeries LNV en Binnenlandse Zaken. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Vo...

  • Concept freestyle cruisen twintig jaar oud: Tafelschikking, vaste dinertijden, dat zijn een paar onderdelen die cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line twintig jaar geleden overboord gooide. Cruisen werd losser en laagdrempeliger. Het concept dat toen werd gelanceerd bestaat nog steeds en heet freestyle cruise. NCL bracht in 2000 een re...

  • Gemeente Den Bosch verkoopt aandeel in Brabanthallen: Libéma wordt volledig eigenaar van de Brabanthallen in Den Bosch. De gemeente Den Bosch wil haar aandelen in het complex verkopen aan de exploitant. Tegelijkertijd hebben Libéma en de gemeente afspraken gemaakt over de verduurzaming van het complex en de bereikbaarheid. De gemeente Den...

  • Tweede banenmarkt door vijf parken en attracties in Limburg: De vraag naar goed en enthousiast personeel in Limburg is groot. Vijf bedrijven bundelen voor de tweede keer hun krachten voor een gezamenlijke banenmarkt. De eerste was een succes. Uit de vraag van de vijf blijkt ook waar de mensen voor nodig zijn. Daarmee is het ook een graadmeter hoe de verblijfs...

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     





    ||| Nieuws |||

    18/03/24
    Lidstaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie
    Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
    30/01/24
    PD-kandidaat: Kansen voor hotels door CSRD
    In het Professional Doctorate voor Leisure, Tourism & Hospitality traject is Armand Odekerken ingestapt. Odekerken onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieƫn kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
    11/01/24
    Vier nieuwe projecten van CELTH
    De onderzoekers van CELTH zijn samen met werkveldpartners met maar liefst vier nieuwe projecten gestart. De projecten richten zich op een bewonersprofijt en -betrokkenheid, een eerlijker verdeling van de voordelen van toerisme en een rankingsystematiek voor duurzame prestaties van natuurhuisjes.
    23/10/23
    Forumdiscussie: Ensut Screw Up - Leisure in Stedelijke Gebiedsontwikkeling
    Het Expertise Network Sustainable Urban Tourism (ENSUT), Sweco en J2Leisure organiseerden met ondersteuning van CELTH en ABN AMRO een interessante paneldiscussie over leisure en stedelijke gebiedsontwikkeling.
    09/10/23
    NRIT interviews experts arbeidsmarkt en vakantieparken
    Dinsdag 14 november 11.00 uur, Dubbelinterview NRIT Media met Jeffrey Belt (adjunct-directeur HISWA-RECRON) en Simone Romijn (Kenniscentrum CELTH) over de arbeidsmarkt en human capital. Woensdag 15 november 11.00 Dubbelinterview NRIT met Klaas van Erp en Jappe Eggink (Maas recreatie bedrijfsmakelaardij) over vakantieparken, trends en de kracht van vastgoed.
    30/06/23
    Sector tekent Hospitality Pact
    Organisaties uit de gastvrijheid- en vrijetijdssector slaan de handen ineen. Vandaag lanceren zij het Hospitality Pact. Het doel van dit Pact is om met elkaar samen te werken aan duurzame oplossingen voor de arbeidsmarktuitdagingen van vandaag en morgen.
    26/04/23
    Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
    De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.
    23/03/23
    Trendcongres 2023: Tourism Futures
    Na de pandemie gaan we eindelijk weer live met het Trendcongres. Het team van NRIT heeft samen met de hogescholen een mooi programma gemaakt rond het thema Tourism Futures.

    ||| Agenda |||

    18/04/24
    18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
    Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
    24/06/24 t/m 26-06-24
    24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
    Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
    25/06/24 t/m 28-06-24
    25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
    Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...