Geplaatst op: 09-09-2019
Auteur: Hans van Leeuwen
PleisureWorld NRIT

Wie winnen de Award ‘Het leukste dagje uit over de grens’?

Wie winnen de Award ‘Het leukste dagje uit over de grens’?

Amusement park Ketteler Hof en het Hof van Eckberge winnen de eerste Award ‘Het leukste dagje uit over de grens. De award wordt morgen uitgereikt op het Congres ‘Het leukste dagje uit over de grens’


Tijdens de Belevingvakbeurs – Welt der Freizeit in het alom bekende Wunderland Kalkar – Duitsland vindt het eerste congres plaats van recreatieondernemers uit Duitsland en Nederland en dan speciaal uit de grensregio. Hoe verleid je de Duitse gasten en wat is belangrijk voor de Nederlandse toerist. Alex van Hooff – Directeur/eigenaar Burgers Zoo - Nederland, een populaire bestemming voor Duitse gasten, zal een van de sprekers zijn tijdens deze eerste grensregio bijeenkomst. Ook zijn Duitse collega mevrouw J. Winkels – Freizeitpark Irrland – Duitsland, vertelt over hun bijzondere attractie en de uitdaging op zoek naar meer Nederlandse gasten. Eigenaar Timo Gildemeister – Fun Center Husum GmbH & Co.KG – Family Entertainment Center, op de grens van Denemarken neemt ons mee in zijn praktijkervaringen om meer bezoekers uit het buitenland te trekken.

Meer buitenlandse toeristen tot 2030


Veel recreatieondernemers in dag- en verblijfsrecreatie zijn op zoek naar meer buitenlandse gasten voor hun bijzondere attractie. Onderzoeken geven aan dat de komende jaren het internationaal toerisme sterk zal toenemen. Populair zijn van oudsher de kustlocaties aan zee of de bekende metropolen als city trip. Vandaar het belang voor meer samenwerking in de grensregio het antwoord kan zijn om ook een aandeel op te eisen. Toeristenregio’s zijn als gebiedsregisseur verantwoordelijk voor samenwerking in promotie en marketing en dit congres is mede bedoeld ter bevordering van de samenwerking maar ook het delen van kennis.

Award winnaars


De winnaars van deze eerste uitverkiezing zijn Amusement park Ketteler Hof GmbH en het Hof van Eckberge. Kettelerhof staat bekend als een stoer en gezellig speelpak voor buiten. Het is een familie pretpark geschikt voor alle leeftijden en kent diverse uitdagende activiteiten zoals een Robinson-bosspeeltuin en een populaire ponymanege. Anders is dat voor Hof van Eckberge waar het inclusief recreëren centraal staat. Dit naar wat wij zien het voorbeeld voor de totale sector als het gaat om een recreatieonderneming geschikt voor nagenoeg alle doelgroepen al of niet met een beperking. Diverse unieke horecaconcepten in combinatie met activiteiten als een Mini Zoo, Laser, Bowling en Snoezel ruimte met indoorspeeltuin een zeer gevarieerd aanbod. Beide winnaars zullen hun Award ‘Het leukste dagje uit over de grens’ persoonlijk in ontvangst nemen en daarop een kleine toelichting geven hoe zijn denken nog meer gasten uit Duitsland of Nederland te verleiden voor een bezoek aan een van beide locaties.

Gratis toegang Congres – Het leukste dagje uit over de grens


Hoe verleid je de Duitse gasten en wat is belangrijk voor de Nederlandse toerist. Dit congres zal in het teken staan van kansen in dag- en verblijfsrecreatie in de GrensRegio. Echte ondernemers in Dag- Verblijfsrecreatie vertellen over hun bijzondere "attractie” en hun uitdaging op zoek naar meer buitenlandse gasten. Toeristen regio’s zijn als gebiedsregisseur verantwoordelijk voor samenwerking in promotie en marketing! Destinatie marketing voor meer toeristen wordt steeds belangrijker in Euregio verband.  De nieuwe Award voor grensoverschrijdende samenwerking. Deze "Leukste dagje uit Award” zal jaarlijks uitgereikt worden aan een ondernemer én aan een gemeente.De uitreiking van deze eerste "Leukste dagje uit Award” vindt plaats op dinsdag 10 september tijdens het Congres ‘Het leukste dagje uit over de grens’ op de eerste dag van de Messe Welt der Freizeit op de locatie van Wunderland Kalker. 


De officiele uitreiking vindt plaats om 17.15 uur tijdens de Euregio Netwerkborrel. Wie nog wilt aanmelden kan dat via de volgende link: registrieren.messekalkar.de/welt-der-freizeit/nl/registreren

Trefwoorden: internationaal toerisme, inkomend toerisme, dagrecreatie, Duitsland, awards

||| Blogs |||

03/02/20
Overtoerisme!
Overtoerisme!
03/02/20 · Beleid · Toerisme · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Overtoerisme zal ongetwijfeld als een van de meest prominente nieuwkomers in de Dikke Van Dale worde...
31/01/20
Reisvirus
Reisvirus
31/01/20 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Nuchter beschouwd – het is tenslotte nog net Dry January – is het zowel bizar als komisch tegeli...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/02/20
Exclusief voor leden
Light Walk Zandvoort helpt Zandvoort met positie jaarrond destinatie
Afgelopen zaterdag stonden 5.000 deelnemers aan de start van de allereerste editie van de Zandvoort ...
24/02/20
Exclusief voor leden
Meer motorliefhebbers naar MOTORbeurs (+11%)
Zin in een tochtje op de motor? Meer liefhebbers zeiden daar 'ja' op en wilden zich eerst goed laten...
21/02/20
Exclusief voor leden
Toerisme levert Vlaanderen meer dan 7 miljard euro op
Toerisme draagt meer dan 7 miljard euro bij aan de Vlaamse economie en is de afgelopen twee jaar met 260 miljoen euro gegroeid.
21/02/20
Green Key voor alle Europese Center Parcs parken
Alle parken van Center Parcs in Europa zijn Green Key gecertificeerd. Wat heeft Center Parcs bereikt?
21/02/20
Exclusief voor leden
Fors omzetverlies luchtvaart voor Coronavirus
De uitbraak van het Cornavirus in China heeft AITA genoopt haar prognose voor de groei van de luchtvaart bij te stellen. Vooral in de regio gaat de omzet van de luchtvaartmaatschappijen scherp omlaag.
21/02/20
Exclusief voor leden
Stedelijk Museum Schiedam voorgedragen voor één miljoen euro subsidie
Het Stedelijk Museum Schiedam wordt vanuit de provincie Zuid-Holland voorgedragen aan het rijk om in...
21/02/20
Immaterieel Erfgoed als toeristische bestemming
Wat zijn de kansen en uitdagingen bij immaterieel erfgoedtoerisme? Dat wordt bekeken tijdens het con...
20/02/20
Stemming en koopbereidheid Nederlandse consument stabiel
De stemming onder Nederlandse consumenten verandert volgens het CBS nauwelijks.