Geplaatst op: 09-09-2019
Auteur: Hans van Leeuwen
PleisureWorld NRIT

Wie winnen de Award ‘Het leukste dagje uit over de grens’?

Wie winnen de Award ‘Het leukste dagje uit over de grens’?

Amusement park Ketteler Hof en het Hof van Eckberge winnen de eerste Award ‘Het leukste dagje uit over de grens. De award wordt morgen uitgereikt op het Congres ‘Het leukste dagje uit over de grens’


Tijdens de Belevingvakbeurs – Welt der Freizeit in het alom bekende Wunderland Kalkar – Duitsland vindt het eerste congres plaats van recreatieondernemers uit Duitsland en Nederland en dan speciaal uit de grensregio. Hoe verleid je de Duitse gasten en wat is belangrijk voor de Nederlandse toerist. Alex van Hooff – Directeur/eigenaar Burgers Zoo - Nederland, een populaire bestemming voor Duitse gasten, zal een van de sprekers zijn tijdens deze eerste grensregio bijeenkomst. Ook zijn Duitse collega mevrouw J. Winkels – Freizeitpark Irrland – Duitsland, vertelt over hun bijzondere attractie en de uitdaging op zoek naar meer Nederlandse gasten. Eigenaar Timo Gildemeister – Fun Center Husum GmbH & Co.KG – Family Entertainment Center, op de grens van Denemarken neemt ons mee in zijn praktijkervaringen om meer bezoekers uit het buitenland te trekken.

Meer buitenlandse toeristen tot 2030


Veel recreatieondernemers in dag- en verblijfsrecreatie zijn op zoek naar meer buitenlandse gasten voor hun bijzondere attractie. Onderzoeken geven aan dat de komende jaren het internationaal toerisme sterk zal toenemen. Populair zijn van oudsher de kustlocaties aan zee of de bekende metropolen als city trip. Vandaar het belang voor meer samenwerking in de grensregio het antwoord kan zijn om ook een aandeel op te eisen. Toeristenregio’s zijn als gebiedsregisseur verantwoordelijk voor samenwerking in promotie en marketing en dit congres is mede bedoeld ter bevordering van de samenwerking maar ook het delen van kennis.

Award winnaars


De winnaars van deze eerste uitverkiezing zijn Amusement park Ketteler Hof GmbH en het Hof van Eckberge. Kettelerhof staat bekend als een stoer en gezellig speelpak voor buiten. Het is een familie pretpark geschikt voor alle leeftijden en kent diverse uitdagende activiteiten zoals een Robinson-bosspeeltuin en een populaire ponymanege. Anders is dat voor Hof van Eckberge waar het inclusief recreëren centraal staat. Dit naar wat wij zien het voorbeeld voor de totale sector als het gaat om een recreatieonderneming geschikt voor nagenoeg alle doelgroepen al of niet met een beperking. Diverse unieke horecaconcepten in combinatie met activiteiten als een Mini Zoo, Laser, Bowling en Snoezel ruimte met indoorspeeltuin een zeer gevarieerd aanbod. Beide winnaars zullen hun Award ‘Het leukste dagje uit over de grens’ persoonlijk in ontvangst nemen en daarop een kleine toelichting geven hoe zijn denken nog meer gasten uit Duitsland of Nederland te verleiden voor een bezoek aan een van beide locaties.

Gratis toegang Congres – Het leukste dagje uit over de grens


Hoe verleid je de Duitse gasten en wat is belangrijk voor de Nederlandse toerist. Dit congres zal in het teken staan van kansen in dag- en verblijfsrecreatie in de GrensRegio. Echte ondernemers in Dag- Verblijfsrecreatie vertellen over hun bijzondere "attractie” en hun uitdaging op zoek naar meer buitenlandse gasten. Toeristen regio’s zijn als gebiedsregisseur verantwoordelijk voor samenwerking in promotie en marketing! Destinatie marketing voor meer toeristen wordt steeds belangrijker in Euregio verband.  De nieuwe Award voor grensoverschrijdende samenwerking. Deze "Leukste dagje uit Award” zal jaarlijks uitgereikt worden aan een ondernemer én aan een gemeente.De uitreiking van deze eerste "Leukste dagje uit Award” vindt plaats op dinsdag 10 september tijdens het Congres ‘Het leukste dagje uit over de grens’ op de eerste dag van de Messe Welt der Freizeit op de locatie van Wunderland Kalker. 


De officiele uitreiking vindt plaats om 17.15 uur tijdens de Euregio Netwerkborrel. Wie nog wilt aanmelden kan dat via de volgende link: registrieren.messekalkar.de/welt-der-freizeit/nl/registreren

Trefwoorden: internationaal toerisme, inkomend toerisme, dagrecreatie, Duitsland, awards
    

||| Blogs |||

10/09/19
WARNING – VAKANTIESCHAAMTE!
De Wereld Draait Door gaat weer van start. De files zwellen aan. De scholen zijn weer begonnen. De meteorologische zomer is beëindigd. Dan weet je dat het jaarlijkse ritueel van massale volksverhuizingen wederom achter de rug ligt: de vakanties zijn voorbij. Toch zit daar ook een negatief kantje aan.
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
03/09/19
Duurzame bestemmingen; hoe doe je dat? Op zoek naar ‘pareltjes’ uit de Oostenrijkse Alpen
Veel toeristische bestemming willen het zijn of willen het worden in de toekomst; een duurzame beste...
24/07/19
Het einde van het dagticket komt in zicht. Gelukkig maar!
Tickets van dagattracties worden ieder jaar duurder. Dit is nodig, om de kortingsacties van supermar...
08/07/19
Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/09/19
Exclusief voor leden
Landmark Vensters op Ginkelse Heide
Op de Ginkelse Heide heeft de Britse veteraan John Jeffries het Landmark Vensters op het Verleden onthuld om daarmee de luchtlandingen van 18 september 1944 te herdenken.
19/09/19
Consumentenvertrouwen daalt weer
De stemming onder Nederlandse consumenten is opnieuw negatief.
19/09/19
Roompot clustert wensaanvragen in Wensweken
Roompot krijgt zoveel aanvragen voor aanvragen voor wensen en sponsoring dat het deze aanvragen gaat clusteren om zo een eerlijker verdeling te krijgen.
18/09/19
Honderden Roompot-medewerkers proberen zaterdag record op World Cleanup Day te verbeteren
Zaterdag vindt de 2019 editie plaats van de World Cleanup Day. Honderden medewerkers van Roompot Vak...
18/09/19
Mini-campingsamenwerking Mijn Lievelingsplek wint innovatieprijs
Mijn Lievelingsplek, een samenwerkingsverband van 17 minicampings in Zeeland, heeft de PROFIT-innovatieprijs gewonnen.
18/09/19
Campingeigenaar moet ontruimingskosten betalen
Een campingeigenaar in Leersum moet de ontruimingskosten die de gemeente maakte, betalen. Dat blijkt uit een uitspraak van de bestuursrechter in een zaak tussen de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de camping.
17/09/19
ANWB reorganiseert reisbedrijf
De ANWB gaat haar reisbedrijven reorganiseren en samenbrengen onder één ANWB Reizen-organisatie. Van alle merken blijven alleen Camperspecialist Travelhome en SNP Natuurreizen in de markt.
17/09/19
Droomparken en Ticketsplus lanceren Droomuitjes.nl
In samenwerking met Ticketsplus lanceert Droomparken een nieuwe website genaamd: www.droomuitjes.nl. Via deze portaal biedt zij haar gasten ontdekmomenten rondom de veertien Droomparken verspreid over Nederland.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk