Geplaatst op: 29-08-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Weer goede zomer voor toeristisch Drenthe

Weer goede zomer voor toeristisch Drenthe

Toeristisch Drenthe heeft een goede zomer achter de rug. Ondernemers melden dat ze een gelijkblijvende of betere bezetting hadden dan in de zomer van 2018. Marketing Drenthe peilde bij meer dan 100 ondernemers hoe deze zomervakantie is verlopen.


Drenthe deed het in 2018 met ruim 2 miljoen overnachtingen in juli en augustus uitstekend. Positief is dat de zomer van 2019 daar waarschijnlijk niet voor onder doet. Bezettingen op de bungalowparken lag deze zomer tegen de 90% en op de campings ver boven de 70%, met uitschieters naar 100%.

Mammoet trekker voor verblijfsaccommodaties


De goede zomer van 2018 zorgde dit jaar voor veel terugkerende bezoekers. Dina Vos van het Voshuijs in Ellertshaar kreeg ook veel terugkerend bezoek. Bovendien herkent zij de verwondering van bezoekers over de provincie: "De omgeving doet echt iets met ze, ze gaan ontspannen weer naar huis”. Er waren deze zomer dan ook veel activiteiten te beleven, zoals in Borger waar theaterspektakel de Mammoet momenteel draait. Veel ondernemers uit de directe omgeving zien dit duidelijk terug in hun bezettingscijfers. Zo geeft Simone Meijer van het Buytenhof aan dat Mammoet echt een trekker is. Ook Anton Zwart van Eeserhof beaamt dit: "Mammoet heeft bij ons zeker geleid tot meer bezoek.”

Vlamingen ontdekken Drenthe op de fiets


Verder blijft fietsen volgens veel ondernemers één van de activiteiten die gasten graag ondernemen. Opvallend is dat ook steeds meer Vlamingen ontdekken dat Drenthe mooi is om te fietsen, zo stelt Arjan van Son van Hotel Norg. Hij ziet in zijn bedrijf een duidelijke groei van het aantal Belgische gasten dat naar Drenthe komt om te fietsen. Marketing Drenthe voert eveneens actief campagne op de Duitse en Vlaamse markt, aldus Cornax. Op de Landal parken was deze zomer ook een duidelijke groei van Duitse bezoekers te zien.

Trefwoorden: Drenthe, toerisme, verblijfsrecreatie, campings, bungalowparken

||| Blogs |||

06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
14/01/19
Oude strijder
Oude strijder
14/01/19 · Attractieparken · Beleid · Dagrecreatie · Duurzaam toerisme · Horeca · Leisure · Marketing · Natuur · Retail · Sport · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Watersport · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
En Footzy is (W)elke Plek
25/09/18 · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...


||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/11/19
Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019
Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijk...
20/11/19
Roompot voegt 21 parken van Sandaya toe
Roompot heeft 21 vakantieparken van de Franse keten Sandaya aan haar aanbod toegevoegd. De 4- en 5- sterren parken in Frankrijk, Spanje en België zijn vanaf 2020 via Roompot boekbaar.
20/11/19
Exclusief voor leden
Sunparks De Haan verandert in Center Parcs en krijgt facelift
Sunparks De Haan aan zee in België krijgt een uitgebreide facelift en wordt omgetoverd tot Center P...
18/11/19
Zeeland krijgt fonds voor innovatie verblijfsrecreatie
Zeeland krijgt een Fonds Verblijfsrecreatie. In het fonds zit drie miljoen euro voor kwaliteitsverbetering van de verblijfsrecreatie.
18/11/19
Exclusief voor leden
Vakantieparkeigenaren op de Veluwe moeten keuze maken
Alle circa 500 vakantieparken op de Veluwe moeten de komende vier jaar een besluit nemen over de toekomst van hun vakantiepark.
18/11/19
Exclusief voor leden
Gemeente wil zwembad van vakantiepark kopen
Een opmerkelijke stap. De gemeente Westerwolde overweegt de overname van de centrale voorzieningen van een vakantiepark in de gemeente.
15/11/19
150 duizend nachten via deelplatform campers geboekt
Het delen van je camper is erg populair. Het deelplatform voor campers, Goboony, heeft deze week haar 150.000ste nacht geboekt.
13/11/19
Reis & Co groeit met 700 vierkante meter
Op 11 en 12 januari 2020 vindt de zesde editie plaats van Reis&Co Event. Deze consumentenbeurs i...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk