Geplaatst op: 24-07-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Afkoelen in Toverland en Wildlands

Afkoelen in Toverland en Wildlands

Toverland speelt altijd heel erg handig in op de actualiteit. Nu ook weer met de hitte. Gasten van Toverland kunnen vanaf woensdag 24 juli extra afkoelen in wildwaterbaan Djengu River. De bootjes varen door het watergordijn, personeel staat met waterpistolen aan de kant en na afloop kun je ook nog onder de grootste douche van Nederland. Ook dierenpark Wildlands in Drenthe neemt verkoelende maatregelen voor mens en dier. Zo plaatst het park knuffelijsblokken.


Op dagen met temperaturen van meer dan 30 graden vindt vanaf dan bij Djengu River het ‘Doorweekte Uurtje’ plaats. Hierbij trotseren waaghalzen tussen 15.00 en 16.00 uur diverse watervallen en watergordijnen die nog heftiger zijn dan normaal. Ook staan er medewerkers van Toverland op de loer met waterpistolen. Op woensdagen en zaterdagen tot en met 17 augustus is Toverland bovendien tot 23.00 uur geopend tijdens de Midzomeravonden. Bezoekers kunnen dan ook in de koelere avonduren genieten van het attractiepark.

Personeel met waterpistolen

  

"Onze gasten kunnen elke dag de nodige verkoeling opzoeken in de diverse waterattracties en bij de waterspeelplaatsen”, vertelt Teun Dielesen, Operationeel Directeur. "Maar met deze tropische temperaturen willen we iedereen bij Djengu River graag éxtra verkoeling bieden. Zo zal tijdens het Doorweekte Uurtje een watergordijn over de hele breedte van de wildwaterbaan aan blijven staan, terwijl deze normaal gesproken uitgaat zodra een bootje nadert. Ook staan er enthousiaste medewerkers van Toverland langs de wildwaterbaan om de inzittenden met waterpistolen een nat pak te bezorgen.”

Grootste douche van Nederland

  

Bij de uitgang van Djengu River bevindt zich tevens een gigantische waterval, die Toverland voor de gelegenheid heeft omgedoopt tot ‘Grootste Douche van Nederland’. Wie nog niet genoeg is afgekoeld na een ritje in Djengu River wordt uitgenodigd om onder deze waterval plaats te nemen. Meer verfrissende tips zijn te vinden via de website van Toverland.


IJsjes en ijsblokken in Wildlands

Ook Wildlands probeert met speciale verkoelende acties voor mens en dier de warme dagen door te komen. Tijdens deze tropische dagen worden diverse dieren op ijsjes getrakteerd. Zo krijgen de stokstaartjes meelwormijs en zullen de bavianen smullen van speciaal voor hen gemaakt fruitijs. Uiteraard kunnen de olifanten rekenen op een verkoelende buitendouche. Ook voor bezoekers wordt het in het park zo aangenaam mogelijk gemaakt de komende dagen; zo zijn er ‘knuffelijsblokken’ te vinden, worden er in de tropische overdekte jungle korte regenbuien verwacht en worden bezoekers dagelijks op een koele verrassing getrakteerd. Er zijn extra schaduwplekken gecreëerd, er worden verschillende verkoelingsmogelijkheden aangeboden en vanwege de warmte zoekt ook junglebewoner ‘Jim’ verkoeling op andere plekken in de tropische kas voor een Meet and Greet.  

 
Link: https://www.toverland.com/attractiepark/waterpret-in-toverland/
Trefwoorden: attractieparken, waterattracties

CELTH
 






||| Nieuws |||

12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
03/04/24
75 jaar Keukenhof gevat in documentaire
Het 75-jarig bestaan van Bloemententoonstelling Keukenhof is de aanleiding voor een documentaire die tussen 9 en 14 april bij RTL wordt uitgezonden. Huub Stapel neemt je mee op reis door de rijke geschiedenis van Landgoed Keukenhof.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Eerste Changing Places Toilet in Beekse Bergen
In Beekse Bergen wordt op woensdag 27 maart het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects - een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...