Geplaatst op: 23-07-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Watersnoodmuseum ontwikkelt interactief programma voor jeugd

Watersnoodmuseum ontwikkelt interactief programma voor jeugd

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een leerzaam en interactief Jeugdwatersnoodmuseum opgezet. In de speciale jeugdroute door het museum ontdekken kinderen van 8 tot 12 jaar de waargebeurde verhalen over de Watersnoodramp van 1953 aan de hand van ooggetuigen Koos en Mina. Kinderen maken een stap terug in de tijd en leren met schriftjes, opdrachten en games alles over de geschiedenis van de watersnood en wat er nu wordt gedaan om water tegen te houden. En ze ontdekken de kracht van het water.


Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een leerzaam en interactief Jeugdwatersnoodmuseum opgezet. In de speciale jeugdroute door het museum ontdekken kinderen van 8 tot 12 jaar de waargebeurde verhalen over de Watersnoodramp van 1953 aan de hand van ooggetuigen Koos en Mina. 


Interactieve kinderroute

Tijdens de route maken kinderen een stap terug in de tijd en leren met schriftjes, opdrachten en games alles over de geschiedenis van de watersnood en wat er nu wordt gedaan om water tegen te houden. En ze ontdekken de kracht van het water. Het Jeugdwatersnoodmuseum heeft een interactieve kinderroute door het museum. Koos en Mina zijn twee ooggetuigen die tijdens de ramp 5 en 12 jaar oud waren. Ze nemen de jonge bezoekers mee in hun verhaal die zo onderweg leren over de watersnoodramp.

Zelfstandig aan de slag

  

Een bezoek aan het Watersnoodmuseum is bij uitstek geschikt voor jongeren tussen 9 en 12 jaar als ze zelfstandig aan de slag willen gaan met de lees- en schrijfopdrachten. En daarnaast zijn het niet allemaal vrolijke ervaringen. Jongeren kunnen de jeugdroute volgen aan de hand van een schriftje in vijftiger jaren stijl. Dit schriftje bevat informatie over het ervaringsverhaal van Mina of Koos. Voor beide verhalen kunnen kinderen kiezen uit Nederlands, Duits, Frans of Engels.De watersnoodkinderen stellen zich voor en verspreid door het museum zijn allerlei locaties waar jonge bezoekers vragen mogen beantwoorden. Zo leren ze meer over de ervaringen van Koos en Mina en tegelijkertijd natuurlijk over de watersnood van 1953. 
 
Link: https://watersnoodmuseum.nl/jeugd/
Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultuur, musea, kinderen, Zeeland

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/07/20
Deense overheid steunt toerisme met kortingen in cultuur en vervoer
Maak de prijs van vervoer en vermaak lager en dan komen de gasten, verwacht de Deense overheid. Vaka...
02/07/20
KLM-ers als vrijwilligers aan de slag bij Aviodrome
Deze zomer gaan 10 KLM-ers bij Aviodrome in Lelystad aan de slag. Zo kunnen bezoekers hun vragen stellen aan echte stewardessen, piloten en andere vlieg-professionals.
02/07/20
Bezorger en sponsor voor Van Gogh Museum
Bezorgingsdienst DHL Express wordt voor de periode van drie jaar een sponsor van het Van Gogh Museum...
19/06/20
Van Gogh centrum in Nuenen fors uitgebreid
Op vrijdag 19 juni 2020 heeft Vincentre in Nuenen het schetsontwerp gepresenteerd voor de uitbreiding van het museum. De geplande uitbreiding voorziet in de behoefte aan extra faciliteiten voor horeca, sanitair, winkel en garderobe, maar vooral tentoonstellingsruimte.
18/06/20
Forteiland Pampus gaat duurzaam vernieuwen
Deze week maakte Pampus de plannen bekend voor een grootschalige transformatie van het Forteiland. Pampus wordt als eerste Nederlands UNESCO-werelderfgoed 100% zelfvoorzienend en fossielvrij.
17/06/20
Exclusief voor leden
Brief van Gaugain en Van Gogh naar Nederland
De brief is in 1888 geschreven door twee van de grootste kunstenaars van de 19de eeuw: Vincent van Gogh en Paul Gauguin.
31/03/20
Bijzondere samenwerking Museum De Lakenhal en Fries Museum in coronacrisis
Kunstenares Claudy Jongstra vindt tijdens de coronacrisis tijdelijk een werkplaats in het Fries Muse...
16/03/20
Borgstelling MKB staat open, wat is er mogelijk?
Het was al aangekondigd maar sinds vandaag staat de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling open. Wat betekent dat voor ondernemers?