Geplaatst op: 12-07-2019

Drentse vakantieparken gaan goede zomer tegemoet

Drentse vakantieparken gaan goede zomer tegemoet

Drenthe gaat een mooie zomer tegemoet. Accommodatieverschaffers melden na een goed voorseizoen ook goede bezettingen in de zomer. Ontstressen, ontzorgen, persoonlijke aandacht en de behoefte aan authenticiteit  zijn de belangrijkste trends. Dat stelt Marketing Drenthe na een informatieronde bij Drentse ondernemers naar hun verwachtingen voor de zomer en naar de laatste trends.

Goede bezetting ondanks late boekingen

  

Voor de komende zomer ligt de gemiddelde bezettingsgraad voor bungalowparken al rond de 90%, bij hotels op 80%, voor groepsaccommodaties 70% en bij campings en B&B’s rond de 60%. Het merendeel van de eigenaren is tevreden over de bezettingsgraad tot dusver. Vooral campingeigenaren melden dat gasten steeds later boeken. Jurgen Weenink van Camping Torentjeshoek vertelt dat het weer altijd een rol blijft spelen, ook vorig jaar had hij veel last-minute boekingen. Roeël Moorman van Vakantiepark de Fruithof beaamt dit, hij verwacht dat de warmere Hollandse zomers voor meer Nederlandse kampeerders zullen gaan zorgen. Ook in het voorseizoen merkten de campingbedrijven dat het weer sterk van invloed was op hun bezetting. Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe geeft aan dat het aantal vakantiegangers in Drenthe groeit; "In 2018 ontvingen we in Drenthe bijna 2 miljoen gasten". 



Trends: meer behoefte aan rust, privacy en persoonlijke aandacht

  

Rust, authenticiteit en behoefte aan privacy zijn de trends volgens Drentse ondernemers. Wilma Fieten van Bungalowpark het Nolderwoud voegt hieraan toe dat gasten vooral ook blij zijn met de persoonlijke aandacht die ze geven. De rust in Drenthe wordt samen met de bosrijke omgeving en leuke uitstapjes in Drenthe zeer gewaardeerd. Helen Norp van Bed & Breakfast de Veenstraal herkent dit: "Mensen zijn echt op zoek naar een plek waar zij kunnen ontstressen, zelf hun gang kunnen gaan, privacy hebben en het buitenleven kunnen ervaren". Frans en Anne Plat van Groepsaccommodatie De Vier Eiken zien bij hun accommodatie dat gasten meer ontzorgd willen worden. Gasten willen volgens hen graag luxe in combinatie met natuur en welness.



Meer internationale gasten

  

Ook buitenlandse gasten zijn op zoek naar rust en ruimte. Vier op de tien ondernemers zien dan ook een stijging in internationale gasten. Zo ook familie Hulshof van camperpark Nuuverstee "Wij ontvangen vooral meer Duitsers en Belgen, maar ook gasten uit andere landen". Astrid Crum is blij met deze trends. "Dat gasten zoeken naar authentieke ervaringen, puurheid en persoonlijke aandacht past uitermate goed bij Drenthe". 

WILDLANDS meest getipte attractie

  

Wanneer de gasten om tips vragen, hebben de ondernemers er genoeg om te delen. Een bezoek aan Wildlands wordt het meest aangeraden. De dierentuin verdient het om meer gasten te krijgen volgens de Drentse ondernemers. Ook Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Drents Museum, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het Hunebedcentrum en Orvelte worden veel genoemd als highlights die een toerist absoluut gezien moet hebben in Drenthe. Fietsen en wandelen in de natuur, de Nationale parken en natuurlijk de hunebedden worden door ondernemers eveneens goed in de etalage gezet. Theaterspektakel de Mammoet, die volgend weekend in première gaat op het Buinerveld, wordt ook door veel ondernemers getipt.   

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, horeca, bungalowparken, campings, hotels, Drenthe

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.
29/03/24
Exclusief voor leden
50 Best practices voor duurzaam toerisme in 1 publicatie
Bent u op zoek naar best practices voor duurzaam toerisme? Dan is de publicatie ‘Duurzaamheid in Oostenrijk’ van het Oostentijks Nationaal Bureau voor Toerisme iets voor u.
29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Exclusief voor leden
ACMI-operator Avion Express financieel hersteld van Covid-pandemie
Avion Express, een van de grootste ACMI-operators (Aircraft, Crew, Maintenance en Insurance) heeft het herstructureringsproces voltooid dat in 2021 was gestart tijdens de Covid-19-pandemie. Avion voert onder meer ook opdrachten uit voor Air France-KLM groep en touroperator TUI.
29/03/24
Dutch Health Week haalt veel zorg en gezondheidszoekers naar Utrecht
Domstad Utrecht is vol met vak- én gewone bezoekers tijdens Dutch Health Week. Deze is van zondag 7 tot en met zondag 14 april, een week lang als ‘Utrecht, Heart of Health’. Hier zit een brede samenwerking achter voor destintatiemanagement van Utrecht.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...