Geplaatst op: 09-07-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Goede vooruitzichten voor toeristisch Zeeland

VVV Zeeland staat klaar om gasten te ontvangen

Goede vooruitzichten voor toeristisch Zeeland

Vanaf komend weekend verwacht VVV Zeeland weer een groot aantal toeristen te mogen ontvangen in de provincie. De zomervakantie regio zuid gaat van start en dit brengt gasten uit Zuid-Nederland bij de Zeeuwse vakantieaccommodaties. Directeur Erik van den Dobbelsteen van VVV Zeeland schat dat de meeste accommodaties op een gemiddelde bezetting van 70% zitten. Dat is vergelijkbaar met het begin van de zomervakantie van vorig jaar. Zodra de bouwvakvakantie start, stijgt het bezettingspercentage naar 90%.

 

Traditionele zomervakantie

Uit een belronde van VVV Zeeland blijkt dat de bezettingsgraad langs de kust hoger is dan in het achterland. Dit beeld is vergelijkbaar met vorig jaar. De Nederlandse gast wacht over het algemeen langer met het boeken van een vakantie in eigen land, voor deze last-minute beslissers is er dus zeker nog wel een accommodatie te vinden; aldus van den Dobbelsteen.


Buitenlandse gasten

In vergelijking met vorig jaar komt het percentage toeristen uit Duitsland en België overeen. Voor de regio’s Walcheren en Schouwen-Duiveland blijft Duitsland een populair herkomstland, terwijl Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland populair zijn onder Belgische gasten. In de regio Noord-Beveland zien we een goede mix van Duitse, Belgische en Nederlandse gasten.

 

Veel te doen

Zoals elke zomer zijn er in het hoogseizoen volop festivals, activiteiten, folkloristische dagen, zomermarkten etcetera te beleven. De gasten kunnen hier tijdens de zomervakantie volop van genieten, in Zeeland is er genoeg te doen, zegt van de Dobbelsteen. Het blijft daarnaast een uitstekende bestemming om bijvoorbeeld te gaan fietsen, wandelen, watersporten en culinair te genieten.

Topics:Vakanties
Trefwoorden: zeeland, toerisme, vakanties

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...