Geplaatst op: 04-07-2019

Prima voorjaar voor Nederlandse verblijfsrecreatie

Prima voorjaar voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Bron: Pixabay

De Nederlandse verblijfsrecreatie heeft een prima voorjaar achter de rug met fors meer boekingen met Pasen, prima Pinksterdagen en hoge verwachtingen voor de zomer. Dat blijkt uit de Stratech Benchmark verblijfsrecreatie waar zo’n 70 bedrijven aan meewerken.

Pasen: +50%

  

Pasen 2019 heeft gemiddeld 50,5% meer omzet opgeleverd met gemiddeld 34,6% meer reserveringen. Van al deze reserveringen werd maar liefst 36% nog in april gemaakt. Het weer speelde een belangrijke, zo niet dé belangrijkste, factor voor het goed presterende Paasweekend. Pasen 2019 behoort tot één van de warmste weekenden sinds de metingen zijn gestart in 1901. Alleen in 2011 lag de temperatuur nog net iets hoger.

Pinksteren: +8%

  

Het Pinksterweekend heeft ten opzichte van het eerste blog nog iets beter gepresteerd dit jaar. Ten opzichte van vorig jaar heeft dit weekend 7,7% meer omzet gegenereerd. Opvallend is dat dit met 7,6% minder reserveringen is gerealiseerd. Dit is te verklaren doordat verhuuraccommodaties een stuk beter hebben gepresteerd dan vorig jaar en dat er gemiddeld 10,9% minder reserveringen zijn gemaakt voor kampeerplekken.  Het Hemelvaartsweekend pluste met 15% meer omzet ook prima.


Al met al spreekt Stratech van een goed voorjaar waarin de markt zowel meer omzet als meer reserveringen heeft kunnen noteren.Zomer: + 12%

  

Dat de zomervakantie dit jaar beter gaat presteren ten opzichte van 2018, lijkt al vast te staan. Er zijn op het moment van schrijven gemiddeld 7,5% meer reserveringen gemaakt vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, wat in totaal 12,4% meer omzet oplevert.  

Het merendeel van deze reserveringen (73%) is in 2019 gemaakt. Afgelopen maand juni is hierbij een uitschieter, deze maand was goed voor 19% van alle reserveringen.


Bezien we het hele boekingsjaar dan zien we dat de verhuuraccommodaties (+11%) een stuk harder groeien dan kamperen (+8%).

De Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie

  

Met de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie kunnen recreatiebedrijven inzicht in hun eigen prestaties krijgen ten opzichte van vorig jaar én van de markt op het gebied van omzet, bezettingsgraad en gemiddelde prijs per nacht.

 
Link: https://www.stratech.nl/recreatie/software/stratech-benchmark.html?utm_source=nrit&utm_medium=referral&utm_campaign=rcse&utm_content=benchmark-verblijfsrecreatie
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken, boekingen
    

||| Blogs |||

24/07/19
Het einde van het dagticket komt in zicht. Gelukkig maar!
Tickets van dagattracties worden ieder jaar duurder. Dit is nodig, om de kortingsacties van supermar...
08/07/19
Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/08/19
Fietsvakantie in eigen land onverminderd populair
Het recreatieve fietsnetwerk wordt tijdens de zomermaanden intensief gebruikt. Nederlanders ondernemen ook veel fietsvakanties.
16/08/19
Exclusief voor leden
Personeelstekort sterk voelbaar, ook in leisure
Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiv...
16/08/19
Exclusief voor leden
Meer ambassades sluiten aan bij Embassy Festival (+ aftermovie van 2018)
Bijna zeventig ambassades doen mee aan het tweedaagse Embassy Festival in Den Haag en daarmee is di...
15/08/19
Nieuwe koers Beerze Bulten met renovatie vakantiebungalows
De Beerze Bulten heeft haar 14 zespersoons bungalows gerenoveerd. Hans van Leeuwen mocht de openingshandeling verrichten.
15/08/19
Ryanair naar de Hoge Raad
De staking van piloten en cabinepersoneel van de inmiddels opgeheven basis Eindhoven heeft voor Ryanair nog een aardig staartje. De Consumentenbond wil dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) Ryanair een boete oplegt vanwege het ontduiken van de compensatieregels en zelf gaat de luchtvaartmaatschappij in beroep tegen het vonnis van de Rechbank Oost-Nederland.
15/08/19
Duin- en Bollenstreek wil meerdaags wandelevenement
De Duin- en Bollenstreek wil een meerdaags jaarlijks terugkerend wandelevenement gaan organiseren. Het project valt binnen de ambities voor een gezonde en energieke regio.
15/08/19
Exclusief voor leden
Drie architectenbureaus verder met renovatie Boijmans
Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus gekozen die d...
14/08/19
Exclusief voor leden
Minder Nederlandse campings
In vijf jaar tijd is volgens de Kamer van Koophandel het aantal Nederlandse kampeerterreinen met 100 teruggelopen naar 2.200 (-4,2%).
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk