Geplaatst op: 03-07-2019
Auteur: Marc Gerlings

Bekende kok die pleit voor lokale producten komt naar Taste Summit 2019

Bekende kok die pleit voor lokale producten komt naar Taste Summit 2019
Aaron Adams. Foto: BBB Maastricht

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote spreker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht.

Adams is bekend van Netflix documentaire ‘Live and let Live’. Hij gelooft in de Cascadian Cuisine, een beweging waarin alles draait om ambachtelijke productie van eten en drinken en verwerking in de eigen regio.


Cascadian cuisine is een gastronomisch initiatief in het noordwesten van de VS. Hierin draait alles om ambacht en lokale productie tot in de kleinste details. Een nieuwe manier van denken, die in de Verenigde Staten met veel belangstelling wordt gevolgd. Het verstevigt de banden tussen restaurateurs, producenten en de lokale economie.


Coffee? Not on this menu

‘Regionaal’ is in de ogen van de chef-kok Adams ook echt regionaal. In Farm Spirit, zijn eigen (vegan) restaurant in Portland Oregon, wordt uitsluitend gewerkt met lokale producten. Koffie is er niet te krijgen, omdat er nooit een koffiestruik in de buurt van het bedrijf gegroeid heeft. Aaron gaat verder uit van zero waste: alles in zijn keuken is erop gericht dat er nog geen kruimel of schil verloren gaat.


Initiatiefnemer TASTE Summit

Daarnaast sluit de nieuwe manier van denken aan op de visie van Peter Klosse, de initiatiefnemer van TASTE Summit. Klosse is lector Gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht en eigenaar van 5-sterren hotel/restaurant de Echoput in Apeldoorn. Peter Klosse:"Het is prima mogelijk om tot een succesvolle restaurantformule te komen met producten die afkomstig zijn van boeren uit de eigen regio”.

Gastronomisch congres TASTE Summit

TASTE Summit is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Hotel Management School Maastricht en Beleefweek Limburg. Het doel is om chefs en academici te verbinden, zodat zij samen veel meer voor elkaar kunnen krijgen. Het thema van dit congres is: "De waarde van een smakelijke regio en de toegevoegde waarde voor boeren, producenten en restaurateurs”.

Aaron Adams is keynote speaker op 8 oktober. Registreren kan via https://www.bbbmaastricht.nl/side-events/taste-summit-congres. Een regulier ticket kost € 195,- en biedt tevens toegang tot BBB Maastricht en Folie Culinaire.

Trefwoorden: congres, beurs, keuken, lokaal, horeca, culinair
    

||| Blogs |||

13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
04/10/18
Segregatie of integratie?
Eind juni vond bij mij in de buurt de Champions Trophy voor nationale hockeyteams plaats. Een mooi...
28/06/16
‘Distinctive Dutch story’ voor kastelen en buitenplaatsen
Eén van de speerpunten van NBTC Holland Marketing is het stimuleren van de regionale spreidi...
30/06/15
De Tour de France winnen we niet
Het lijkt wel of we niet erg goed zijn in leren en onthouden. Fouten maken we met regelmaat en hela...
05/01/15
Trends & Hypes december 2014
De vrijetijdssector is een enorm dynamische sector waar de ontwikkelingen en innovaties elkaar snel...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/08/19
Ticketmaster gaat servicekosten terugbetalen bij geannuleerde of verschoven events
Ticketverkoper Ticketmaster betaalt voortaan ook de servicekosten terug als een evenement geannuleerd of verschoven wordt. Dat heeft het bedrijf aan de Consumentenbond laten weten.
16/08/19
Exclusief voor leden
Meer ambassades sluiten aan bij Embassy Festival (+ aftermovie van 2018)
Bijna zeventig ambassades doen mee aan het tweedaagse Embassy Festival in Den Haag en daarmee is di...
15/08/19
Duin- en Bollenstreek wil meerdaags wandelevenement
De Duin- en Bollenstreek wil een meerdaags jaarlijks terugkerend wandelevenement gaan organiseren. Het project valt binnen de ambities voor een gezonde en energieke regio.
14/08/19
Leed vluchtelingen ervaren op Lowlands
Schoon en warm douchen op Lowlands. Dat is ook dit jaar weer mogelijk in De Badkamer van Stichting V...
13/08/19
Vliegende mascotte Taiwan Tourism zweeft boven Overijssel
Om de veelzijdigheid van Taiwan te delen en bekendheid in alle windrichtingen te vergroten toert Ta...
09/08/19
Monumenten Natuurmonumenten eenmalig open tijdens Monumentendag
Natuurmonumenten opent voor de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019 een aantal bijzonder...
09/08/19
Beleefweek koppelt Limburgse natuur aan streekproducten
De Beleefweek Limburg 2019 laat het Limburgse landschap beleven en streekproducten komen ruim aan b...
08/08/19
Exclusief voor leden
Festivals als testlocatie voor innovaties
Dit weekend worden op het Groningse festival Paradigm twee innovaties getest. Blockchainspecialist The Fork gaat op het festival in gesprek over lifestlyle coaching en Tessa Hesseling test een circulair festivalbandje met bloemzaadjes.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk