Geplaatst op: 04-06-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Attractions & Theme Parks Management viert vijfjarig bestaan met symposium

Attractions & Theme Parks Management viert vijfjarig bestaan met symposium

De Breda University of Applied Sciences viert het vijfjarig bestaan van de eerste internationale opleidingsvariant Attractions & Theme Parks Management (ATPM), met een symposium over ontwikkelingen in de attractiebranche op woensdag 26 juni.


De titel van het symposium is ‘To Infinity & Beyond’ en geeft het ambitieniveau van de ATPM-opleidingsvariant weer. Coördinator Bart Stadhouders hierover: "Inmiddels hebben we een goede naam in de markt van attractieparken. We werken intensief samen met grote merken. Ieder project is een real life case die we samen met een park of attractie ontwikkelen. Bovendien zijn onze alumni in de brede sector aan de slag, zowel nationaal als internationaal. We zien een gezonde toekomst voor onze opleidingsvariant en de afgestudeerden.” De ambitie voor de komende 5 jaar is om het programma door te ontwikkelen en samen met de partners te zorgen voor een goede doorstroom voor studenten naar het werkveld.

Unieke opleiding tot manager van attractieparken

  

In de ATPM opleidingsvariant worden studenten opgeleid voor managementfuncties in de internationale dagattractiemarkt. Deze Engelstalige opleidingsvariant is uniek in Europa en speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de groeiende vraag vanuit de wereldwijde attractiebranche naar hoogopgeleide en commerciële managers. Van deze toekomstige managers wordt verwacht dat zij op zowel strategisch als operationeel niveau betekenisvolle belevingen kunnen creëren en exploiteren. BUas werkt binnen deze opleidingsvariant samen met IAAPA, de wereldwijde branchevereniging van attracties, IAAPA Foundation en met een aantal aansprekende marktpartijen zoals de Efteling, Europa-park en Walt Disney World Resort Orlando.

Groeiende markt heeft specifieke behoefte

  

"De internationale markt van dagattracties groeit enorm. De afgelopen jaren was er een gemiddelde groei van tussen de vier en vijf procent per jaar,” aldus Goof Lukken, één van de docenten die betrokken is bij de ontwikkeling van de nieuwe opleiding. "Veel van deze attracties en dierentuinen zijn inmiddels bezig met verblijfsrecreatie of andere vormen van vrijetijdsbelevingen. Het worden steeds vaker meerdaagse resortbestemmingen. Het is een serieuze business geworden, die ook steeds vaker om specialistische managers met een brede scope vraagt. Deze nieuwe managers moeten in staat zijn een betekenisvolle beleving te kunnen creëren en exploiteren. Ook aspecten als hospitality, storytelling, ethiek en productiviteit worden steeds belangrijker”.


Bezoek aan het symposium is gratis. Bezoekers moeten zich wel registreren. Mensen die meer informatie willen kunnen een email sturen aan atpm@buas.nl. Meer informatie en het programma op: www.buas.nl

 
Trefwoorden: attractieparken
    

||| Blogs |||

06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
24/07/19
Het einde van het dagticket komt in zicht. Gelukkig maar!
Tickets van dagattracties worden ieder jaar duurder. Dit is nodig, om de kortingsacties van supermar...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
14/01/19
Oude strijder
Oude strijder
14/01/19 · Attractieparken · Beleid · Dagrecreatie · Duurzaam toerisme · Horeca · Leisure · Marketing · Natuur · Retail · Sport · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Watersport · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/09/19
Nieuwe site met toegankelijke uitjes voor kinderen
Deze week lanceert platform Kidsproof.nl een overzicht van toegankelijke uitjes op de nieuwe website Kidsproofplus.nl.
17/09/19
Droomparken en Ticketsplus lanceren Droomuitjes.nl
In samenwerking met Ticketsplus lanceert Droomparken een nieuwe website genaamd: www.droomuitjes.nl. Via deze portaal biedt zij haar gasten ontdekmomenten rondom de veertien Droomparken verspreid over Nederland.
12/09/19
Marketing D-Day: van een zoeker naar een boeker
Donderdag 3 oktober vindt in de inspirerende omgeving van Emesa (Amsterdam) de vakdag Marketing D-Da...
11/09/19
Exclusief voor leden
Tweede banenmarkt door vijf parken en attracties in Limburg
De vraag naar goed en enthousiast personeel in Limburg is groot. Vijf bedrijven bundelen voor de twe...
10/09/19
Europa-Park voor zesde keer op rij verkozen tot beste attractiepark ter wereld
Zaterdagavond vond in het Amerikaanse attractiepark 'Silverwood' in Idaho de uitreiking van de 'Gold...
09/09/19
Exclusief voor leden
Hoe verrandert Toverland de succesprogrammering van Halloween?
Attractiepark Toverland staat op 8 avonden in oktober in het teken van de Halloween Nights. Tijdens ...
30/08/19
Nieuwe algemeen directeur voor Slagharen
Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft een nieuwe algemeen directeur, Dave Storm.
28/08/19
De zes Zwanen ‘te water’ in de Efteling
Gisteren landde de eerste zwaan van het nieuwe sprookje De zes Zwanen in de Efteling. Later op de da...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk