Geplaatst op: 23-05-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Natuurmonumenten en Landal GreenParks intensiveren samenwerking

Natuurmonumenten en Landal GreenParks intensiveren samenwerking

Landal GreenParks en Natuurmonumenten verdiepen en versterken hun succesvolle samenwerking rond het kinderprogramma OERRR en wilde bloemen. Op zo’n twintig parken zijn er wildebloemenwandelroutes in de omgeving, imkers hebben bijenkasten op de parken, er zijn vlindertuinen, insecten profiteren van de takkenrillen en worden speciale OERRR-activiteiten georganiseerd.


Hoofdsponsor OERRR

Vijftien jaar geleden besloten beide organisaties de krachten te bundelen. Landal GreenParks is met ingang van 2019 trotse hoofdsponsor van het kinderprogramma OERRR, dat kinderen via vele buitenactiviteiten de natuur laat beleven met de intentie om van hen toekomstige natuurbeschermers te maken en de liefde voor de natuur te vergroten.

Wildebloemenweides op Landalparken

  

Natuurmonumenten is onlangs gestart met de campagne 'Wilde bloemen'. Langzaam maar zeker zijn wilde bloemen steeds meer uit ons landschap verdwenen en daarmee verdwijnen ook insecten en weidevogels. De oplossing is om de natuur meer ruimte te geven. Op de parken van Landal GreenParks worden steeds meer wildebloemenweides aangelegd. Gasten kunnen bij de receptie gratis een OERRR Ontdekkaart ophalen om zelf de wilde bloemen in de omgeving te ontdekken. Daarnaast worden gratis actiepakketten met bloemenzaadjes aangeboden, waarmee iedereen met een tuin of balkon wordt aangemoedigd ook thuis een steentje bij te dragen.

Meerwaarde partnerschap

  

Het partnerschap tussen Landal GreenParks en Natuurmonumenten biedt beide partijen meerwaarde. "Onze ambities en doelgroepen passen uitstekend bij elkaar," aldus commercieel directeur Erik van Essen van Landal GreenParks. "Samen hebben we de ambitie om mensen een onvergetelijke ervaring in de natuur te bieden. Onze gasten zijn al geïnteresseerd in de natuur en trekken er graag - veelal met hun kinderen - op uit. Natuurmonumenten wil met haar activiteiten, waaronder het OERRR-programma, volwassenen en kinderen de natuur laten beleven en dat kan uitstekend op onze parken, die midden in de natuur liggen."

 

Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten: "Landal GreenParks draagt de natuur een warm hart toe en dat is in alles te merken. Niet alleen brengen zij mensen in contact met de natuur, maar zij spannen zich ook in voor meer natuurbewustzijn bij hun gasten. En nu, na vijftien jaar samenwerken, is Landal hoofdsponsor geworden van OERRR. Daar zijn we ontzettend trots op! Zo kunnen we gezamenlijk nog meer kinderen stimuleren om naar buiten te gaan en de natuur te leren waarderen. Aan OERRR doen inmiddels 200 duizend kinderen mee. Het gratis actiepakket voor een mini-natuur is verkrijgbaar via OERRR.nl/wildebloem.


Link: https://www.landal.nl/natuurmonumenten
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, natuur, bungalowparken

||| Blogs |||

29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/06/20
Innovatievouchers verblijfsrecreatie groot succes
De Zeeuwse innovatievouchers hebben investeringen in de verblijfsrecreatie aangejaagd. Hoe hebben ze dat gerealiseerd?
03/06/20
Snelfietsroutes toeristisch benutten
DMO’s kunnen het snelfietsnetwerk in hun regio benutten om de fietsbeleving te optimaliseren en een aantrekkelijk aanbod voor de e-bike op te bouwen. Dat schrijven RBT Heuvelrug & Vallei en NBTC Holland Marketing in een gezamenlijke verkenning.
02/06/20
Brussels Airport renoveert belangrijkste start- en landingsbaan
Brussels Airport renoveert van 13 juli tot en met 23 augustus start- en landingsbaan 07L/25R met str...
02/06/20
EuroParcs breidt uit in Limburg en België
EuroParcs heeft een belang genomen in twee vakantieparken in Nederlands en Belgisch Limburg.
31/05/20
Staatsbosbeheer stopt definitief met paalkampeerterreinen
Alle 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gaan na de coronacrisis niet meer open. Bepaalde gebruikers veroorzaakten te veel overlast op deze kampeerterreinen zonder voorzieningen midden in de natuur.
31/05/20
Hoe Breda de heropening van de horeca aangrijpt voor een breed actieplan
Breda Marketing heeft de campagne ‘Breda geeft je de ruimte’ gelanceerd. Daarnaast wordt een Taskforce Toerisme opgezet die aansluit bij provinciale en landelijke herstelplannen.
30/05/20
Meer walstroom rond Waddenzee
Havens rond de Waddenzee krijgen 400 stekkers voor walstroom
29/05/20
Ons virtueel prikbord van inspiratie: Zandstuve ontwikkelt 1,5 meter lied
Naast ons coronadossier met actualiteiten willen we in deze nare tijden ook hoop en inspiratie bieden.