Geplaatst op: 22-05-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Brabantse gastvrijheid, een gevarieerd aanbod van sprekers en een boeiende rondleiding over Safaripark Resort De Beekse Bergen met onder meer zeehonden, struisvogels, neushoorns en giraffen maakten de derde editie van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst beestachtig goed.


De Vakdag vond plaats in het Event Center van de Beekse Bergen. Daar heette dagvoorzitter Hans van Leeuwen de aanwezigen welkom en gaf hij hen meteen een speelse waarschuwing. "We hebben zo’n boeiend programma samengesteld met maar liefst 18 sprekers, dat we u zeker een bepaalde mate van keuzestress gaan bezorgen.” Ook vroeg hij aandacht voor de vier community’s die PleisureWorld NRIT om de vier vakdagen gaat bouwen. Deze community’s moeten platforms worden om te netwerken, maar zeker ook om kennis te delen. Van Leeuwen benadrukte dat de opdracht voor vakantieparken eigenlijk eenvoudig is samen te vatten: meer bezoekers, een langer verblijf en hogere uitgaven. Om dat te bewerkstelligen moet een exploitant echter wel weten welke gasten hij binnen heeft en wat ze te besteden hebben.


Daarna was het de beurt aan Niels de Wildt, directeur Vakantieparken Libéma en verantwoordelijk voor festivals en evenementen bij Beekse Bergen. Hij blikte terug op de ontstaansgeschiedenis van Safari Resort Beekse Bergen.


De tweede plenaire spreker Samuel Lafforrest van de Franse keten Huttopia vertelde waarom ze voortdurend op zoek zijn naar unieke natuurlijke locaties. Daarbij draait het om Deconnection en Reconnection, aldus Lafforrest: de bezoeker moet ‘everyday life’ loslaten en opnieuw in contact komen met ‘people and nature’.


Daarna verdeelden de bezoekers zich over zes break-out sessies in drie zalen. Voordat er vervolgens geluncht werd, kregen alle deelnemers een bijzondere rondleiding op de nieuwste aanwinst van de Beekse Bergen, het Safari Resort. Met de bussen, die bij menig deelnemer herinneringen opriepen aan de schoolreisjes van weleer, werd koers gezet van het Event Center naar het Safari Resort. Daar werden in kleine groepjes onder leiding van gidsen de verschillende typen accommodaties bezocht. Minstens zoveel aandacht hadden de deelnemers echter voor de verschillende dieren die ze onderweg tegenkwamen. Van neushoorn tot giraf en van zeehond tot struisvogel.


Na de lunch waren er vier plenaire sprekers, waarbij de onderwerpen varieerden van klimaatneutrale parken in 2030 tot exclusieve recreatievilla’s en het belang van smart data. In de laatste plenaire bijdrage voor de tweede ronde van zes break-out sessies ging Han Verheijden tenslotte nog in op de succesfactoren voor de komende vijftien jaar. Daarbij kwamen ook de verschillende trends zowel aan de vraagzijde als aan de aanbodzijde aan bod.


De dag werd afgesloten met het bekendmaken van de derde winnaar van de Award Vakantiepark van de Toekomst. Camping Zonneweelde, dat zichzelf positioneert als ‘dé familiecamping van Zeeland’ bleek de gelukkige winnaar.

Trefwoorden: Vakdag, award, vakantiepark van het jaar,

||| Blogs |||

29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/06/20
Innovatievouchers verblijfsrecreatie groot succes
De Zeeuwse innovatievouchers hebben investeringen in de verblijfsrecreatie aangejaagd. Hoe hebben ze dat gerealiseerd?
03/06/20
Snelfietsroutes toeristisch benutten
DMO’s kunnen het snelfietsnetwerk in hun regio benutten om de fietsbeleving te optimaliseren en een aantrekkelijk aanbod voor de e-bike op te bouwen. Dat schrijven RBT Heuvelrug & Vallei en NBTC Holland Marketing in een gezamenlijke verkenning.
02/06/20
Brussels Airport renoveert belangrijkste start- en landingsbaan
Brussels Airport renoveert van 13 juli tot en met 23 augustus start- en landingsbaan 07L/25R met str...
02/06/20
EuroParcs breidt uit in Limburg en België
EuroParcs heeft een belang genomen in twee vakantieparken in Nederlands en Belgisch Limburg.
31/05/20
Staatsbosbeheer stopt definitief met paalkampeerterreinen
Alle 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gaan na de coronacrisis niet meer open. Bepaalde gebruikers veroorzaakten te veel overlast op deze kampeerterreinen zonder voorzieningen midden in de natuur.
31/05/20
Hoe Breda de heropening van de horeca aangrijpt voor een breed actieplan
Breda Marketing heeft de campagne ‘Breda geeft je de ruimte’ gelanceerd. Daarnaast wordt een Taskforce Toerisme opgezet die aansluit bij provinciale en landelijke herstelplannen.
30/05/20
Meer walstroom rond Waddenzee
Havens rond de Waddenzee krijgen 400 stekkers voor walstroom
29/05/20
Ons virtueel prikbord van inspiratie: Zandstuve ontwikkelt 1,5 meter lied
Naast ons coronadossier met actualiteiten willen we in deze nare tijden ook hoop en inspiratie bieden.