Geplaatst op: 22-05-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Brabantse gastvrijheid, een gevarieerd aanbod van sprekers en een boeiende rondleiding over Safaripark Resort De Beekse Bergen met onder meer zeehonden, struisvogels, neushoorns en giraffen maakten de derde editie van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst beestachtig goed.


De Vakdag vond plaats in het Event Center van de Beekse Bergen. Daar heette dagvoorzitter Hans van Leeuwen de aanwezigen welkom en gaf hij hen meteen een speelse waarschuwing. "We hebben zo’n boeiend programma samengesteld met maar liefst 18 sprekers, dat we u zeker een bepaalde mate van keuzestress gaan bezorgen.” Ook vroeg hij aandacht voor de vier community’s die PleisureWorld NRIT om de vier vakdagen gaat bouwen. Deze community’s moeten platforms worden om te netwerken, maar zeker ook om kennis te delen. Van Leeuwen benadrukte dat de opdracht voor vakantieparken eigenlijk eenvoudig is samen te vatten: meer bezoekers, een langer verblijf en hogere uitgaven. Om dat te bewerkstelligen moet een exploitant echter wel weten welke gasten hij binnen heeft en wat ze te besteden hebben.


Daarna was het de beurt aan Niels de Wildt, directeur Vakantieparken Libéma en verantwoordelijk voor festivals en evenementen bij Beekse Bergen. Hij blikte terug op de ontstaansgeschiedenis van Safari Resort Beekse Bergen.


De tweede plenaire spreker Samuel Lafforrest van de Franse keten Huttopia vertelde waarom ze voortdurend op zoek zijn naar unieke natuurlijke locaties. Daarbij draait het om Deconnection en Reconnection, aldus Lafforrest: de bezoeker moet ‘everyday life’ loslaten en opnieuw in contact komen met ‘people and nature’.


Daarna verdeelden de bezoekers zich over zes break-out sessies in drie zalen. Voordat er vervolgens geluncht werd, kregen alle deelnemers een bijzondere rondleiding op de nieuwste aanwinst van de Beekse Bergen, het Safari Resort. Met de bussen, die bij menig deelnemer herinneringen opriepen aan de schoolreisjes van weleer, werd koers gezet van het Event Center naar het Safari Resort. Daar werden in kleine groepjes onder leiding van gidsen de verschillende typen accommodaties bezocht. Minstens zoveel aandacht hadden de deelnemers echter voor de verschillende dieren die ze onderweg tegenkwamen. Van neushoorn tot giraf en van zeehond tot struisvogel.


Na de lunch waren er vier plenaire sprekers, waarbij de onderwerpen varieerden van klimaatneutrale parken in 2030 tot exclusieve recreatievilla’s en het belang van smart data. In de laatste plenaire bijdrage voor de tweede ronde van zes break-out sessies ging Han Verheijden tenslotte nog in op de succesfactoren voor de komende vijftien jaar. Daarbij kwamen ook de verschillende trends zowel aan de vraagzijde als aan de aanbodzijde aan bod.


De dag werd afgesloten met het bekendmaken van de derde winnaar van de Award Vakantiepark van de Toekomst. Camping Zonneweelde, dat zichzelf positioneert als ‘dé familiecamping van Zeeland’ bleek de gelukkige winnaar.

Trefwoorden: Vakdag, award, vakantiepark van het jaar,

||| Blogs |||

03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/21
Groot doek wordt zes meter opgetild in Maritiem Museum
Het vijf eeuwen oude kunstwerk van 4 bij 2 meter is 6 meter omhoog getakeld omdat het niet in de grootste lift paste.
20/01/21
Exclusief voor leden
Snelfietsroutes krijgen eigen borden
Snelfietsroutes in het hele land krijgen dezelfde bewegwijzering, waardoor ze herkenbaar zijn. De fietsroutes worden op borden aangeduid met een F-nummer in een gekleurd kader.
20/01/21
Ook vaste banen stoppen bij musea
Voor het eerst blijken niet alleen tijdelijke, maar ook vaste banen verloren te zijn gegaan bij musea door de sterk gedaalde inkomsten. Maar bijna alle musea hebben 2020 alsnog doorstaan. Door noodsteun, kostenbesparing en door bijsturen van de tentoonstellingskalender en aanpassingen aan de anderhalve meter. Dit heeft gevolgen voor de exploitatie in 2021.
20/01/21
Exclusief voor leden
Stadskantoor Schiedam twee weken langer projectiescherm kunst
De kunstprojectie van het Stedelijk Museum Schiedam op het stadskantoor blijft op verzoek van de gemeente Schiedam twee weken langer te zien. Op de 50 meter hoge toren komt werk voorbij van schilders, fotografen en videokunstenaars. "Wij vinden de fotoprojectie op ons stadskantoor een geweldig initiatief."
19/01/21
Wat kunnen dagattracties ondernemen om gasten gezondere keuzes in hun horeca te laten maken?
Een meerderheid van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun (klein)kinderen ook op een dagje uit gezond eten. Maar wat kunnen dagattracties ondernemen om gasten gezondere keuzes in hun horeca te laten maken? Ondanks het ruime beschikbare eet- en drinkbudget bij veel bezoekers blijkt een aantrekkelijke prijsstelling van gezond eten een belangrijke driver.
19/01/21
MBO hospitality heeft stageplaatsen hard nodig
Onder meer via www.stage010.nl een campagne waarin bedrijven in de regio Rijnmond worden opgeroepen stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. Veel stageplekken zijn door de coronacrisis in de afgelopen tijd weggevallen: ruim 4.000 mbo-studenten zijn momenteel dringend opzoek naar een stageplek.
19/01/21
Huisje in vakantiepark populair bij een derde van de Nederlanders
Bijna één op de drie Nederlanders ziet vakantieparken als de ideale setting voor een v...
18/01/21
Exclusief voor leden
Emirates start vaccinatie personeel
Terwijl in Europa nog volop de start van vaccinatieprogramma's een lastig politiek en operationeel probleem is, heeft Emirates vandaag de start gemaakt met het vaccinatieprogramma voor het personeel.