Geplaatst op: 22-05-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Brabantse gastvrijheid, een gevarieerd aanbod van sprekers en een boeiende rondleiding over Safaripark Resort De Beekse Bergen met onder meer zeehonden, struisvogels, neushoorns en giraffen maakten de derde editie van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst beestachtig goed.


De Vakdag vond plaats in het Event Center van de Beekse Bergen. Daar heette dagvoorzitter Hans van Leeuwen de aanwezigen welkom en gaf hij hen meteen een speelse waarschuwing. "We hebben zo’n boeiend programma samengesteld met maar liefst 18 sprekers, dat we u zeker een bepaalde mate van keuzestress gaan bezorgen.” Ook vroeg hij aandacht voor de vier community’s die PleisureWorld NRIT om de vier vakdagen gaat bouwen. Deze community’s moeten platforms worden om te netwerken, maar zeker ook om kennis te delen. Van Leeuwen benadrukte dat de opdracht voor vakantieparken eigenlijk eenvoudig is samen te vatten: meer bezoekers, een langer verblijf en hogere uitgaven. Om dat te bewerkstelligen moet een exploitant echter wel weten welke gasten hij binnen heeft en wat ze te besteden hebben.


Daarna was het de beurt aan Niels de Wildt, directeur Vakantieparken Libéma en verantwoordelijk voor festivals en evenementen bij Beekse Bergen. Hij blikte terug op de ontstaansgeschiedenis van Safari Resort Beekse Bergen.


De tweede plenaire spreker Samuel Lafforrest van de Franse keten Huttopia vertelde waarom ze voortdurend op zoek zijn naar unieke natuurlijke locaties. Daarbij draait het om Deconnection en Reconnection, aldus Lafforrest: de bezoeker moet ‘everyday life’ loslaten en opnieuw in contact komen met ‘people and nature’.


Daarna verdeelden de bezoekers zich over zes break-out sessies in drie zalen. Voordat er vervolgens geluncht werd, kregen alle deelnemers een bijzondere rondleiding op de nieuwste aanwinst van de Beekse Bergen, het Safari Resort. Met de bussen, die bij menig deelnemer herinneringen opriepen aan de schoolreisjes van weleer, werd koers gezet van het Event Center naar het Safari Resort. Daar werden in kleine groepjes onder leiding van gidsen de verschillende typen accommodaties bezocht. Minstens zoveel aandacht hadden de deelnemers echter voor de verschillende dieren die ze onderweg tegenkwamen. Van neushoorn tot giraf en van zeehond tot struisvogel.


Na de lunch waren er vier plenaire sprekers, waarbij de onderwerpen varieerden van klimaatneutrale parken in 2030 tot exclusieve recreatievilla’s en het belang van smart data. In de laatste plenaire bijdrage voor de tweede ronde van zes break-out sessies ging Han Verheijden tenslotte nog in op de succesfactoren voor de komende vijftien jaar. Daarbij kwamen ook de verschillende trends zowel aan de vraagzijde als aan de aanbodzijde aan bod.


De dag werd afgesloten met het bekendmaken van de derde winnaar van de Award Vakantiepark van de Toekomst. Camping Zonneweelde, dat zichzelf positioneert als ‘dé familiecamping van Zeeland’ bleek de gelukkige winnaar.

Trefwoorden: Vakdag, award, vakantiepark van het jaar,
    

||| Blogs |||

08/07/19
Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/07/19
Nieuwe fietskaarten van Brabant bieden 5.000 kilometer fietsplezier
Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel v...
19/07/19
Centrum voor Groepsaccommodaties overgenomen door Otium Leisure
Per 18 juli 2019 is het Centrum voor Groepsaccommodaties (CVG), de organisatie achter Groepen.nl, ov...
19/07/19
De Groene Koepel lanceert app Cultuurrijk
Wandelen door de Nederlandse geschiedenis, dat kan met de nieuwe app Cultuurrijk! Bijzondere plekken...
19/07/19
Wat betekenen cultuur en media voor de Nederlandse economie?
De bijdrage van cultuur en media aan de Nederlandse economie (bbp) bedraagt 3,7 procent. Dit gaat gepaard met een aandeel van 4,5 procent in de totale werkgelegenheid.
19/07/19
Exclusief voor leden
Jongeren minder, ouderen juist gelukkiger
Hoe hebben geluk en tevredenheid van de Nederlandse bevolking zich tussen 1997 en 2018 ontwikkeld?
19/07/19
Turkish Airlines voegt Bali toe aan netwerk
Turkish Airlines heeft vandaag de inaugurele vlucht uitgevoerd van thuishaven Istanbul naar Bali, In...
18/07/19
Exclusief voor leden
easyJet: derde kwartaal 2019 in lijn met verwachting
CEO Johan Lundgrun: "easyJet’s resultaten in het derde kwartaal waren robuust en, ondanks lastiger...
18/07/19
Exclusief voor leden
Verstedelijking dwingt Rotterdam tot nieuwe keuzes
Wethouder Bas Kurvers schuift vier ontwikkelgebieden naar voren. Daar komen veel leisure ontwikkelingen bij.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk