Geplaatst op: 22-05-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Beestachtig goede derde Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Brabantse gastvrijheid, een gevarieerd aanbod van sprekers en een boeiende rondleiding over Safaripark Resort De Beekse Bergen met onder meer zeehonden, struisvogels, neushoorns en giraffen maakten de derde editie van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst beestachtig goed.


De Vakdag vond plaats in het Event Center van de Beekse Bergen. Daar heette dagvoorzitter Hans van Leeuwen de aanwezigen welkom en gaf hij hen meteen een speelse waarschuwing. "We hebben zo’n boeiend programma samengesteld met maar liefst 18 sprekers, dat we u zeker een bepaalde mate van keuzestress gaan bezorgen.” Ook vroeg hij aandacht voor de vier community’s die PleisureWorld NRIT om de vier vakdagen gaat bouwen. Deze community’s moeten platforms worden om te netwerken, maar zeker ook om kennis te delen. Van Leeuwen benadrukte dat de opdracht voor vakantieparken eigenlijk eenvoudig is samen te vatten: meer bezoekers, een langer verblijf en hogere uitgaven. Om dat te bewerkstelligen moet een exploitant echter wel weten welke gasten hij binnen heeft en wat ze te besteden hebben.


Daarna was het de beurt aan Niels de Wildt, directeur Vakantieparken Libéma en verantwoordelijk voor festivals en evenementen bij Beekse Bergen. Hij blikte terug op de ontstaansgeschiedenis van Safari Resort Beekse Bergen.


De tweede plenaire spreker Samuel Lafforrest van de Franse keten Huttopia vertelde waarom ze voortdurend op zoek zijn naar unieke natuurlijke locaties. Daarbij draait het om Deconnection en Reconnection, aldus Lafforrest: de bezoeker moet ‘everyday life’ loslaten en opnieuw in contact komen met ‘people and nature’.


Daarna verdeelden de bezoekers zich over zes break-out sessies in drie zalen. Voordat er vervolgens geluncht werd, kregen alle deelnemers een bijzondere rondleiding op de nieuwste aanwinst van de Beekse Bergen, het Safari Resort. Met de bussen, die bij menig deelnemer herinneringen opriepen aan de schoolreisjes van weleer, werd koers gezet van het Event Center naar het Safari Resort. Daar werden in kleine groepjes onder leiding van gidsen de verschillende typen accommodaties bezocht. Minstens zoveel aandacht hadden de deelnemers echter voor de verschillende dieren die ze onderweg tegenkwamen. Van neushoorn tot giraf en van zeehond tot struisvogel.


Na de lunch waren er vier plenaire sprekers, waarbij de onderwerpen varieerden van klimaatneutrale parken in 2030 tot exclusieve recreatievilla’s en het belang van smart data. In de laatste plenaire bijdrage voor de tweede ronde van zes break-out sessies ging Han Verheijden tenslotte nog in op de succesfactoren voor de komende vijftien jaar. Daarbij kwamen ook de verschillende trends zowel aan de vraagzijde als aan de aanbodzijde aan bod.


De dag werd afgesloten met het bekendmaken van de derde winnaar van de Award Vakantiepark van de Toekomst. Camping Zonneweelde, dat zichzelf positioneert als ‘dé familiecamping van Zeeland’ bleek de gelukkige winnaar.

Trefwoorden: Vakdag, award, vakantiepark van het jaar,
     

||| Blogs |||

10/10/19
Thoma Cook Failliet. Wie volgt?
Wat kan de Nederlandse taal toch gortdroog zijn. Kil en koel. Terwijl de aankondiging van de onderga...
10/09/19
WARNING – VAKANTIESCHAAMTE!
De Wereld Draait Door gaat weer van start. De files zwellen aan. De scholen zijn weer begonnen. De meteorologische zomer is beëindigd. Dan weet je dat het jaarlijkse ritueel van massale volksverhuizingen wederom achter de rug ligt: de vakanties zijn voorbij. Toch zit daar ook een negatief kantje aan.
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
03/09/19
Duurzame bestemmingen; hoe doe je dat? Op zoek naar ‘pareltjes’ uit de Oostenrijkse Alpen
Veel toeristische bestemming willen het zijn of willen het worden in de toekomst; een duurzame beste...
24/07/19
Het einde van het dagticket komt in zicht. Gelukkig maar!
Tickets van dagattracties worden ieder jaar duurder. Dit is nodig, om de kortingsacties van supermar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/10/19
HoistGroup neemt HotelEngine over
De HoistGroup, een Zweedse toeleverancier van diensten voor veel grote hotelketens, heeft HotelEngin...
14/10/19
Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019 trekt 33,6% meer kampeerliefhebbers dan in 2018
Op zondagmiddag begroette de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de 48.276-ste bezoeker. Daarmee realise...
14/10/19
Breda wint Smart Tourism Award 2020
Breda sleepte deze week in de Finse hoofdstad Helsinki de Smart Tourism Award Accessibility 2020 in ...
14/10/19
Operationeel Directeur neemt afscheid van Attractiepark Toverland
Operationeel Directeur Teun Dielesen heeft besloten om Toverland te gaan verlaten. Teun heeft het af...
14/10/19
Eigenaar Avonturenpark Hellendoorn overgenomen
Investeringsmaatschappij Mubadala van de koninklijke familie van Abu Dhabi wil een aanzienlijk belang nemen in de Looping Group, onder andere eigenaar van Avonturenpark Hellendoorn.
14/10/19
Exclusief voor leden
Staatssecretaris Keijzer ziet volop beleidsaandacht voor toerisme
Wat vindt staatssecretaris Mona Keijzer van het advies van de Rli? In een interview met NRIT geeft ze haar reactie.
14/10/19
Valkenburg krijgt BIZ
Een beproefde methode om alle ondernemers die van toerisme profiteren te laten meebetalen is de Bedrijveninvesteringszone (BIZ). In Valkenburg gaat zo’n zone volgend jaar van start.
14/10/19
Stevig debat in toerisme: van kwantiteit naar kwaliteit
Tijdens de Toerismetop viel het woord ‘kwaliteit’ vaak. De toeristen met een stevig gevulde port...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk