Geplaatst op: 17-05-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Tentoonstelling Zeeuws Museum op drie locaties met fietstocht

Tentoonstelling Zeeuws Museum op drie locaties met fietstocht

Het Zeeuws Museum opent volgende week zaterdag een bijzondere tentoonstelling die niet ophoudt bij de muren van het museum. De tentoonstelling Nooit meer werken bestaat ook uit een fietstocht en tijdelijke locaties in andere gemeenten. Het bezoek wordt zo een complete dagtocht. 


Naast een bezoek aan de tentoonstelling kunnen bezoekers een fietstocht maken die het museum heeft samengesteld langs bijzondere ‘werkplekken’. Op twee locaties in Vlissingen en Breskens realiseert het museum prikkelende tijdelijke interventies. Zowel het Scheldekwartier in Vlissingen als de haven van Breskens waren ooit van grote betekenis voor de werkgelegenheid in de regio. Daarnaast gaat de fietsroute langs het Zeeuws Museum, over de veerboot en langs andere markante plekken. Hiermee biedt het museum een uniek dagje Zeeland.

Meerdere startpunten

  

Deze route kan in Middelburg, Vlissingen of Breskens worden gestart van 25 mei tot en met 1 september. De presentaties in Vlissingen en Breskens zijn gratis toegankelijk. Hier vindt u de fietsroute die het museum heeft samengesteld. Daarin vindt u ook de praktische informatie van alle locaties op de route.

Phone home

  

In Vlissingen presenteert social designer Manon van Hoeckel (1990) de interventie Phone Home wat refereert aan veel Zeeuwse jongeren die voor studie of werk uit de provincie vertrekken. Voor het Zeeuws Museum ontwikkelt ze in belwinkel phonehome in de Scheldestraat een installatie waar verschillende telefooncellen hangen. Pak de hoorn op en luister naar de verhalen van expats, arbeidsmigranten en Zeeland-verlaters over werk en hun ’thuis’.

Interventie Experience

  

In Breskens presenteert het Zeeuws Museum de interventie Experience. De haven van Breskens wordt de komende jaren verbouwd tot een toeristische trekpleister. In het Visserijmuseum, met een spectaculair uitzicht over de haven in transitie, wordt een ode gebracht aan deze ervaren en onmisbare krachten. Tegelijkertijd wordt de vraag gesteld welke plaats er voor de vrijwilligers is in de plannen voor het nieuwe museum.

 
Link: https://www.zeeuwsmuseum.nl/nl
Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultuur, musea, Zeeland
Vacature


||| Blogs |||

12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
08/04/19
2019: het jaar voor nationaal toeristisch beleid
2019 wordt hét jaar waarin het Rijk haar rol pakt om te sturen op een gebalanceerde ontwikkeling van het inkomende en binnenlands toerisme in Nederland. Een ontwikkeling waarbij economie, samenleving en leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken. Een ontwikkeling waarin lasten worden gedeeld en bovenal: kansen worden benut!
18/03/19
Een community voor marketingvraagstukken?
Een community voor marketingvraagstukken?
18/03/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Sinds een aantal weken werk ik in het onderwijs. Een totaal andere wereld, in vergelijking met mijn ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/06/19
Eerste caravan met energielabel
Als eerste caravan ooit heeft het model Shelter van Kip een energielabel gekregen.
14/06/19
Nieuwe sluis Kornwerderzand enorme opsteker voor superjachtbouw
De superjachtbouw in Noord-Nederland krijgt een enorme impuls nu de financiering voor de nieuwe sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk rond is.
12/06/19
Waterspel & de attractiewaarde van De Krim
Hoe kun je als sport- en recreatiebedrijf aantrekkelijk en relevant blijven voor bezoekers en proactief, jaarrond, bezoekersaantallen te beïnvloeden.
12/06/19
TUI zet Escape Room in voor laatboekers
Om laatboekers te helpen bij hun vakantiekeuze heeft TUI een pop-up Escape Room gemaakt die de in juni op tour door Nederland gaat.
11/06/19
Directie Eijsink verwelkomt CTO Hans Gringhuis
Het voorheen driekoppige directieteam van automatiseringsspecialist Eijsink is vanaf vandaag uitgebr...
11/06/19
De 100 grootste horecabedrijven van Nederland
McDonald’s is wederom het grootste horecabedrijf van Nederland. Op plaatsen twee en drie staan net als vorig jaar Van der Valk en Landal GreenParks. Dat blijkt uit de Top 100 van Misset Horeca.
11/06/19
Programma Sportstimulering en Revalidatie aan Zee gelanceerd
Met het programma Sportstimulering en Revalidatie aan Zee moet sporten op het Scheveningse strand de komende twee jaar ook mogelijk worden voor minder voor de hand liggende groepen.
11/06/19
Slapen bij Avonturenboerderij Molenwaard
Dagattractie Avonturenboerderij Molenwaard wordt twee nachten ook kampeerboerderij. Ook de vaste karakters Fien en Teun blijven slapen. Er is plaats voor maximaal 100 gasten.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk