Geplaatst op: 14-05-2019
Auteur: Marc Gerlings

Dutch Grand Prix in de kustplaats Zandvoort

Dutch Grand Prix in de kustplaats Zandvoort
Het publieke geheim werd vandaag officieel bekend gemaakt. In 2020 rijdt de autosportklasse Formule 1 weer op het circuit van Zandvoort. Burgemeester Niek Meijer legt duidelijk de verbinding tussen het topevenement van wereldklasse en de badplaats. Wethouder Verheij bekijkt de combinaties met de Metropoolregio Amsterdam.

Burgemeester Niek Meijer: "Circuit en Zandvoort zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De comeback van het meest succesvolle race-evenement ter wereld naar Zandvoort is een lang gekoesterde wens van de miljoenen fans van de Formule 1 en in het bijzonder van onze bewoners en ondernemers. Zij kunnen met volle teugen genieten van de voorpret nu zeker is dat de Dutch Grand Prix in onze kustplaats gereden gaat worden.”


"Zandvoorters zijn harde werkers. Als zij iets in hun hoofd hebben, dan gaan ze ervoor. Dat geldt ook voor het Circuit met wie de gemeente en ondernemend Zandvoort al jarenlang een goede samenwerking onderhoudt. Circuit Zandvoort is in Zandvoort, in Nederland en in de autosport een sterke verbindende factor."


Combinatie met Metropoolregio Amsterdam

Wethouder Ellen Verheij: "Geweldig dat er in 2020 weer een Dutch Grand Prix in Zandvoort wordt gereden! De komst van de Formule 1 is een uitgelezen kans voor Nederland, de Metropoolregio Amsterdam en Zandvoort. Een Dutch Grand Prix zorgt voor een enorme media-exposure en laat Zandvoort zien in al zijn veelzijdigheid. Bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen hier optimaal vanprofiteren.”


In 1985 vond in Zandvoort de laatste Grand Prix van Nederland plaats. Maar de liefde voor de Formule 1 is in Nederland nooit vervlogen en leeft nu meer dan ooit te voren. Velen droomden van een comeback. Die is nu, na 35 jaar, werkelijkheid geworden.


Trefwoorden: evenement, beleving, auto, autosport, F1, kust
Vacature

||| Blogs |||

12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
08/04/19
2019: het jaar voor nationaal toeristisch beleid
2019 wordt hét jaar waarin het Rijk haar rol pakt om te sturen op een gebalanceerde ontwikkeling van het inkomende en binnenlands toerisme in Nederland. Een ontwikkeling waarbij economie, samenleving en leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken. Een ontwikkeling waarin lasten worden gedeeld en bovenal: kansen worden benut!
18/03/19
Een community voor marketingvraagstukken?
Een community voor marketingvraagstukken?
18/03/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Sinds een aantal weken werk ik in het onderwijs. Een totaal andere wereld, in vergelijking met mijn ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/06/19
Exclusief voor leden
Uitgebreid profiel van de recreatieve fietser in de Westhoek
Wat beweegt de recreatieve fietser? Westtoer zocht het uit en komt de resultaten.
17/06/19
Exclusief voor leden
Extra belevingslaag op netwerk met Fietsen door de Bomen
Na Fietsen door het Water heeft Toerisme Limburg nu ook de fietsbeleving Fietsen door de Bomen geopend. Belgisch Limburg wil het toerisme stimuleren door een extra belevingslaag over het fietsroutenetwerk te leggen.
17/06/19
Exclusief voor leden
Schiphol en TU Delft werken samen aan snellere innovaties
De Schiphol Group en TU Delft gaan de krachten bundelen voor een betere beleving van de reiziger en het proces op de luchthaven.
17/06/19
Half miljoen voor Zuid-Hollandse winkel- en centrumgebieden
De provincie Zuid-Holland stelt een half miljoen euro beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- en centrumgebied willen verbeteren. Hoe kun je een bijdrage aanvragen?
17/06/19
Provincie Groningen ondersteunt app met interactieve themaroutes
In Groningen is een app ontwikkeld waarmee recreanten met de smartphone in de hand door meer dan 2.000 jaar geschiedenis kunnen beleven. Waarom steekt Groningen geld in een dergelijke app?
16/06/19
RECRON benoemt vier leden van verdienste
Op de Algemene Ledenvergadering zijn vier RECRON-leden benoemd tot Lid van Verdienste. Toon Wijenborg, Jan Hagedoorn, Pim Meijkamp en Edwin Bomers kregen van RECRON-voorzitter Cees Slager het gouden speltje opgeprikt.
16/06/19
Ondernemers beter beschermd bij zakendoen op digitale platforms
Ondernemers in de EU hebben voortaan meer zekerheid wanneer zij zakendoen met digitale platforms zoals reserverings- en vergelijkingswebsites, online marktplaatsen en appstores.
16/06/19
Flevoland anderhalf uur centraal in Duits reisprogramma
Zondagavond 16 juni om 20.15 uur zendt de Duitse tv-zender WDR het reisprogramma ‘Wunderschön’ uit waarin Flevoland centraal staat. ‘Wunderschön’ is het best bekeken reisprogramma op de Duitse televisie.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk