Geplaatst op: 01-05-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Doneer aan Nederlandse natuur

Buitenfonds, Tikkie en Tapperuse werken samen in proef ‘Geef voor natuur’

Doneer aan Nederlandse natuur

Het Buitenfonds, Tikkie en Tapperuse starten een proef waarbij wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers een bijdrage kunnen geven aan projecten van Staatsbosbeheer waar geen structurele financiële bijdrage voor beschikbaar is. Met de app van Tapperuse kunnen bezoekers per minuut betalen voor hun bezoek aan een museum, pretpark of sauna. Met deze nieuwste pilot kunnen bezoekers van een natuurgebied ook doneren aan een specifiek project van Buitenfonds; van een paar cent tot maximaal een paar euro. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store. 


Open en toegankelijk

Bossen en andere natuurlijke plekken zijn aantrekkelijk om te wandelen, fietsen, spelen, sporten of op een andere manier actief bezig te zijn. De natuur heeft heilzame eigenschappen; bijna iedereen voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur. "Onze sociale belofte impliceert dat we ook dat stuk bewustwording voor de natuur willen bewerkstelligen; bij iedereen en vooral bij kinderen. Met deze samenwerking werken we mee aan het verbeteren van de sociale omgeving. Daarnaast zijn de natuurgebieden een welkome aanvulling op onze andere vrijetijdslocaties waar je kunt tappen®, ” aldus Wilbert Witkamp, directeur Tapperuse.

Corien Koreman, Boswachter bij Staatsbosbeheer: "Als boswachter van de Utrechtse Heuvelrug krijg ik vanuit bezoekers van alle leeftijden de wens voor meer rolstoeltoegankelijke natuur. Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen - van jong tot oud - met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Op de Utrechtse Heuvelrug is het nu echter lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. Daarom zet ik me samen met het Buitenfonds in voor een 3,5 kilometer lang mindervalidepad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken. Naast mijn project lopen er verspreid door het land verschillende projecten van collega boswachters. Van een natuurlijke schuilhut in Leenderbos tot nieuwe waterspeelplekken voor jonge avonturiers in de Oostvaardersplassen. Mooi dat je nu ook via de Tapperuse app een vrijblijvende donatie kan geven aan een Buitenfonds project. Elke euro telt!” 


Meer dan 130 locaties

Inclusief de locaties in de natuur van Staatsbosbeheer, kan de consument al bij meer dan 130 locaties in Nederland tappen®. Tapperuse biedt bezoekers flexibiliteit, vrijheid en gemak. Met de app wordt het uitproberen van een museum of een avondje saunabezoek vergemakkelijkt. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. En vanaf nu kun je de app ook gebruiken om vrijblijvend te doneren voor de natuur.

Hoe doneren via Tapperuse en Tikkie werkt

Bezoekers kunnen intappen als ze een gebied inlopen en uittappen op een willekeurig moment naar keuze, waarbij van tevoren helder is wat de maximale donatie is en voor welk specifieke project de donatie bestemd is.. Betaling gebeurt achteraf via Tikkie. De transactiekosten bedragen € 0,25 per bezoek voor de gebruiker. Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en kan direct doneren.

Link: https://tapperuse.nl/?utm_source=pers&utm_medium=persbericht&utm_campaign=PR
Trefwoorden: Doneren aan natuur, buitenfonds

||| Blogs |||

13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
03/02/20
Overtoerisme!
Overtoerisme!
03/02/20 · Beleid · Toerisme · Hans van Leeuwen | Lees meer
Overtoerisme zal ongetwijfeld als een van de meest prominente nieuwkomers in de Dikke Van Dale worde...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/05/20
iPublishing pakt sterke positie in jongerenreizen
Online mediabedrijf iPublishing heeft een portfolio van 7 jongerenvakantie websites, 14 gerelateerde premium domeinnamen en social media kanalen overgenomen van Summer Sites.
11/05/20
Toeristische basisstructuur redden met private investeerders
RBT Rivierenland heeft een bijzonder plan ontwikkeld om de toeristische basisinfrastructuur te redden. Geen overheid die moet inspringen maar particuliere investeerders die worden gevraagd bij te springen.
11/05/20
Overijssel past investeringsprogramma aan op coronacrisis
De provincie Overijssel gaat het investeringsprogramma voor de Vrijetijdssector 2020-2023 aanpassen vanwege de coronacrisis. De provincie wil bedrijven in de sector helpen om te herstellen. In samenspraak met de sector Gastvrij Overijssel zijn de plannen aangepast om in te spelen op de nu ontstane situatie.
08/05/20
48% geeft vakantiegeld toch uit als je mag reizen
Een mooi signaal voor de reisbranche. Nederlanders hebben best zin in een reis. Ondanks de onzekere ...
07/05/20
Perspectief voor ondernemers
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft vier scenario’s voor de toeristisch-recreatieve sector ontwikkeld. Volgens directeur Herre Dijkema moeten die scenario’s ondernemers perspectief op de toekomst bieden.
30/04/20
CELTH schetst vier scenario’s voor de bezoekerseconomie na de crisis
Op welke wijze en hoe snel kan de vrijetijdssector zich na de crisis herstellen? CELTH verkent daarvoor vier scenario's.
22/04/20
Meer toeristen voor Caribisch Nederland in 2019
In 2019 groeide het aantal toeristen naar Caribisch Nederland met 4,9 procent. Vooral Bonaire (+7%) en Saba (+10%) profiteerden. Op St. Eustatius bleef het aantal aankomsten gelijk.
07/04/20
Resort Duynzicht verlengt contract met Roompot
Resort Duynzicht en Roompot gaan ook de komende twee jaren met elkaar in zee. Het resort Duynzicht i...