Geplaatst op: 30-04-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Tinker imagineers ontwerpt vernieuwde presentatie Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Tinker imagineers ontwerpt vernieuwde presentatie Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam heeft op 6 april haar vernieuwde museumzalen geopend. Tinker imagineers ontwierp de herinrichting waar de moderne beleving van het authentieke product Jenever en verleden en heden van het stokersambacht centraal staat.


Beleef Jenever

Het Nationaal Jenevermuseum is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij van Schiedam. Deze stad is gevormd door de rijke jeneverhistorie. Silhouetten van gebouwen uit de jeneverindustrie vormen het decor van de eerste ruimte – een mouterij, molen, branderij en destilleerderij, en daarachter de prachtige skyline van Schiedam. Aan de hand van oude en nieuwe technieken ontdek je de stappen in het maken van jenever.

 
Bij binnenkomst ruik je de kruiden en ‘botanicals’, de grondstoffen van jenever, whisky en gin. Bezoekers leren alles over verschillen en overeenkomsten tussen de traditionele en moderne soorten. Een vrijstaande installatie van meer dan 350 soorten Nederlandse jenevers laat zien hoe bruisend de industrie vandaag de dag is. Luister naar Tess Posthumus, beste vrouwelijke bartender wereldwijd, die vertelt over haar passie voor jenever, het mixen met andere ingrediënten en de presentatie ervan. 


Op de tweede verdieping vind je een parade van bijna honderd verschillende jeneverreclames en marketinguitingen door de jaren heen. Bekijk nog eens de spraakmakende jenevercampagnes uit de jaren ’50 of een karakteristieke lichtbak uit de jaren ’80. Rondom zijn persoonlijke verhalen te beluisteren van mensen uit de industrie die het vakmanschap van jenever belichten. Van de bekendste distillateurs, bartenders tot en met de douaniers.


Herinrichting Jenevermuseum

De nieuwe presentatie is de laatste stap in de herinrichting van het museum. In 2018 bedacht Tinker de beleving van de museummolen De Walvisch. Bezoekers kijken in de molen een geanimeerde panoramafilm en ontdekken op een interactieve manier alles over de techniek van de molen en het ambacht van de molenaar.

 

Link: https://www.jenevermuseum.nl/
Trefwoorden: Herinrichting jenevermuseum, nieuwe presentatie jenevermuseum

CELTH
 






||| Nieuws |||

12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
08/04/24
Elektrische zelfbedieningspont Zuidlaardermeer
In het populaire fietsrondje Zuidlaardermeer in Groningen is door een zelfbedieningspont een volledig rondje om het Zuidlaardermeer mogelijk.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Waddenkust krijgt pelgrimsroute Het Ziltepad
In Noord-Holland, Fryslân en Groningen wordt de komende drie jaar langs de Waddenkust een pelgrimsroute voor bezinningstoerisme ontwikkeld: Het Ziltepad. Het Ziltepad voorziet volgens de initiatiefnemers in de toenemende vraag naar bezinning en rust in een steeds hectischer wereld.
05/04/24
Opening vernieuwd Scholtenpad Winterswijk
Het 90 kilometer lange vernieuwde Scholtenpad in Winterswijk is geopend door gedeputeerde Peter Drenth (provincie Gelderland), wethouder Sylvia Fleuren (gemeente Winterswijk) en Henk Bulten (Achterhoek Toerisme).
05/04/24
Exclusief voor leden
Ideeën voor een bereikbare kust tijdens de 30 van Zandvoort
Een bijzondere combinatie. Een wandelevent waar ook ideeen konden worden gegeven voor een beter bereikbare kust. De zesduizend deelnemers aan het wandelevent de 30 van Zandvoort liepen 18 of 30 kilometer en kregen de mogelijkheid om ideeën in te leveren over hoe de kust beter bereikbaar kan worden gemaakt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...