Geplaatst op: 19-04-2019

Sustainable Brand Index voor Landal

Sustainable Brand Index voor Landal
Foto: Landal GreenParks.

Landal GreenParks heeft de Sustainable Brand Index van 2019 in de categorie Travel en Leisure gewonnen. Nadat de vakantieaanbieder ook vorig jaar de onderscheiding al in de wacht sleepte, mag Landal zich ook dit jaar het meest duurzame reismerk van Nederland noemen. De onderscheiding werd gisteravond in Amsterdam uitgereikt aan Tanja Roeleveld Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen van Landal GreenParks.


De Sustainable Brand Index is een internationaal onafhankelijk onderzoek waarbij consumenten worden geïnterviewd over duurzaamheid en de communicatie van consumentenmerken. De Sustainable Brand Index wordt jaarlijks uitgevoerd in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en sinds 2017 ook in Nederland. Dit jaar zijn 1148 merken beoordeeld, waarvan 167 uit Nederland. Landal GreenParks voert de sector Travel & Leisure aan, een van de elf sectoren waarin de merken zijn verdeeld. In de overall ranking van alle elf sectoren is Landal zeven plaatsen gestegen, van de 25e plaats in 2018 naar de 18e plaats dit jaar.


"Deze waardering door gasten is een geweldige erkenning van onze ambities en inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Het was al bijzonder om deze onderscheiding vorig jaar uitgereikt te krijgen, maar om hem voor de tweede keer op rij te winnen is een grote eer,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. "In deze award klinkt door wat onze gasten op de parken ervaren. We integreren duurzaamheid als onderdeel van de vakanties van onze gasten. We laten hen de natuur beleven, zodat zij het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis nemen. Onvergetelijke vakanties met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat.”


Goed imago

Ook uit onderzoek, uitgevoerd door Landal GreenParks, onder haar gasten blijkt dat Landal een goed imago heeft op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het onderzoek is in de belangrijkste vier bestemmingsgebieden Nederland, Duitsland, Vlaanderen en Denemarken, uitgevoerd.


- Het overgrote deel van de gasten uit alle landen (tweederde tot bijna 95% van de gasten), geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat vakantieparken duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Minder dan 10% vindt niet belangrijk.


- Zo’n 60% - 70% van de gasten geeft aan dat ze het (zeer) eens is met de stelling dat Landal GreenParks een duurzame en maatschappelijk verantwoorde organisatie is. Wel is er nog een groep gasten (onder Duitsers en Denen ruim 10%) die niet weten in hoeverre dat het geval is.


- Duitsers hechten het grootste belang aan duurzaamheid; bij het afnemen van diensten in algemene zin en het (boeken van) bungalowvakanties in het bijzonder. De Denen hechten daar juist het minste belang aan.


- Duitsers en Denen vertalen het belang van duurzaamheid vrij consequent naar al dan niet boeken. Bij Nederlanders en Vlamingen zit er een groter verschil tussen wat zij vinden en hoe ze ook daadwerkelijk handelen (boeken).

Trefwoorden: duurzaam, reizen, accommodatie

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 •     

  ||| Blogs |||

  08/07/19
  Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
  Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...
  18/06/19
  Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
  Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
  18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
  Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
  12/06/19
  Slapen in een gevangenis over de grens!
  Slapen in een gevangenis over de grens!
  12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
  Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
  11/06/19
  Ik google, jij googlet en wij googlen
  Ik google, jij googlet en wij googlen
  11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
  Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...
  28/05/19
  Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
  Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
  28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
  Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  24/07/19
  Exclusief voor leden
  Roompot stopt sponsoring wielerploeg
  Na vijf jaar stopt Roompot met het investeren in een wielerploeg. Dat betekent dat de huidige ploeg...
  24/07/19
  Exclusief voor leden
  Rieu trekt bezoekers uit 99 landen naar Maastricht
  André Rieu heeft de 15e editie van zijn Vrijthofconcerten afgerond met een nieuw publieksreco...
  24/07/19
  Creatieve producten voor touringcars door studenten
  De opleiding toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge en opleiding Thomas...
  23/07/19
  Bijzondere CAO-afspraken voor ZZP-ers
  De Kunstenbond en de Werkgeversvereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (WNPF) hebben een nieuwe cao voor de poppodia en -festivals ondertekend. Bijzonder is dat er voor het eerst ook afspraken zijn gemaakt over tarieven van zzp-ers die minimaal 30% meer moeten ontvangen dan een werknemer in een vergelijkbare functie.
  23/07/19
  Watersnoodmuseum ontwikkelt interactief programma voor jeugd
  Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een leerzaam en interactief Jeugdwatersnoodmuseum opgezet.
  22/07/19
  Sterke toename verdrinkingen in 2018
  In 2018 verdronken 112 inwoners van Nederland, 27 meer dan in 2017. Deze toename is alleen bij pers...
  22/07/19
  Novotel Amsterdam Schiphol Airport haalt grote klant binnen
  Tijdens een ‘exclusief client’ event begin juli, is de samenwerking tussen Novotel Amsterdam Sch...
  19/07/19
  Nieuwe fietskaarten van Brabant bieden 5.000 kilometer fietsplezier
  Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel v...
  Partners
  Breda University of Applied Sciences
  Initiatiefnemers
  NRIT Media
  Vrijetijdsnetwerk