Geplaatst op: 12-04-2019

Gastvrouw Daphne Kolk uit Kampen wint internationale Talent van de Toekomst Bokaal

Gastvrouw Daphne Kolk uit Kampen wint internationale Talent van de Toekomst Bokaal

Van 31 gastheren en –vrouwen die 17 mbo-opleidingen uit Nederland, België en Engeland vertegenwoordigden, bleek student Daphne Kolk uit Kampen van de opleiding Gastheer/Gastvrouw van Landstede MBO het meest veelbelovende talent. Zij won deze week in Vianen de Talent van de Toekomst Bokaal. De vakjury prees haar om haar stralende aanwezigheid, haar vakkundige optreden en haar talentvolle kwaliteiten. Daphne won naast de bokaal een wildcard voor de 18e editie van de prestigieuze Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs.

 

Het is een bijzondere vakwedstrijd met internationale allure, die de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal jaarlijks voor de witte en zwarte brigades in opleiding organiseert. Landstede MBO-docenten Koen Peringa en André Meulenkamp selecteerden en begeleidden zorgvuldig drie kandidaten voor de keuken en twee voor het bedieningsteam. De koks kregen een black-box opdracht, waarvan ze van te voren alleen wisten dat er een diner van vijf gangen voor tien personen gemaakt moest worden. Bij de bediening ging het om indekken, tafelversiering, sabreren van Champagne, gastheerschap, ontvangst en wijnkennis. Ook hielden de gastheren en –vrouwen een pitch over de passie voor hun vak. Na een bijzonder spannende wedstrijd wees de vakjury Daphne aan als meest talentvolle gastvrouw.

 

Talent van de Toekomst Bokaal

Elk jaar organiseert de Stichting Talent van de Toekomst Bokaal een vakwedstrijd voor jong talent op het vlak van gastronomie en gastvrijheid. Vanaf 2018 is de wedstrijd nog internationaler en onder een nieuwe naam: Future Talents. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting ervoor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere en leerzamere ervaring oplevert voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades.

Trefwoorden: Talent van de toekomst, bokaal, gastvrijheidsprijs

||| Blogs |||

28/01/19
Overtoerisme dankzij of ondanks DMO’s?
Het was weer lachen in het vuistje in het najaar met pijn in de portemonnee! Wie op Black Friday no...
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
10/07/18
Gastvrijheidssector: katalysator voor ontwikkeling
"Kamer denkt over glas wijn bij de kapper”, zo luidde de kop bij het NOS deze week. Een slijt...
17/05/17
Over uitstelgedrag, laksheid en besluiteloosheid in de reisindustrie
Dé oplossing voor lastige klussen: uitstellen. Komt wel. Doe ik morgen. Bijna iedereen heeft...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/04/19
Exclusief voor leden
Wereldse keuken bij vernieuwde La Place in Duinrell (+video)
In attractiepark Duinrell is afgelopen vrijdag 19 april restaurant La Place heropend. Het vernieuwd...
15/04/19
Beschikbaar inkomen steeg hard in 2018
Het netto reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in 2018 met 2,6 procent gestegen.
12/04/19
Gastvrouw Daphne Kolk uit Kampen wint internationale Talent van de Toekomst Bokaal
Van 31 gastheren en –vrouwen die 17 mbo-opleidingen uit Nederland, België en Engeland vertegenwoo...
11/04/19
Visit Brabant organiseert Kennissessie (Brabantse) Gastvrijheid
Visit Brabant organiseert op 9 mei voor de deelnemers aan de Brabantse Gastvrijheid Award de Kennissessie (Brabantse) Gastvrijheid.
11/04/19
Bekendmaking nominaties Beste B&B van Nederland 2019
Welke B&B wordt verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019? Drie accommodaties in...
10/04/19
Food tourism steeds populairder
Eten en drinken wordt steeds belangrijker tijdens vakanties. Bijna twee derde van de Nederlanders geeft aan hier meer belang aan te hechten dan voorheen. Voor een op de zes bepaalt eten en drinken in sterke mate de bestemmingskeuze.
04/04/19
Nieuwbouw studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht officieel van start
Met het slaan van de eerste paal is woensdag 3 april de bouw van 390 nieuwe duurzame woonunits voor ...
03/04/19
Horeca hoeft petflesjes niet in te zamelen
De horeca krijgt in de nieuwe wetgeving voor statiegeld op petflesjes voor frisdrank en water tot 1 liter geen verplichting deze in te nemen.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk