Geplaatst op: 08-04-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Scoutinglandgoed Zeewolde mag zich GroepsNatuurkampeerterrein noemen

Scoutinglandgoed Zeewolde mag zich GroepsNatuurkampeerterrein noemen

Scoutinglandgoed Zeewolde wordt een officieel GroepsNatuurkampeerterrein. Het is het eerste scoutingterrein dat zich bij dit netwerk van de Groene Koepel aansluit.


Het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen bestaat uit twintig terreinen die kampeerders de mogelijkheid bieden om met een (grote) groep midden in de natuur te verblijven. Natuurbeleving, buitenactiviteiten en samen zijn staan daarbij voorop.


Eerste scoutingterrein dat aansluit

Het Scoutinglandgoed ligt midden in de natuur en beschikt over ruime kampeer- en speelplekken met voldoende sanitaire voorzieningen heeft. Het is het eerste Scoutingkampeerterrein dat zich aansluit bij het netwerk. Door de aansluiting bij aansluiting bij het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen, hoopt het Scoutinglandgoed meer groepen kampeerders te trekken.


Peter Messerschmidt, directeur van het Scoutinglandgoed, geeft aan blij te zijn met deze nieuwe samenwerking: "Kleinere en grotere groepen jeugd en jongeren zijn vaak op zoek naar een leuk en attractief terrein waar ruimte is, waar ze bijvoorbeeld vuur mogen maken en uitdagende outdooractiviteiten kunnen ondernemen. GroepsNatuurkampeerterreinen is het netwerk dat deze groepen helpt bij het vinden van een dergelijk terrein. Het stelt duidelijke eisen aan de deelnemers van het netwerk zodat kampeerders kwaliteit mogen verwachten. Scoutinglandgoed is trots hier invulling aan te kunnen geven door het avontuur in de natuur dat het biedt aan jeugd- en jongeren."


Directeur Marieken Nieuwdorp: "Na een al langer bestaande samenwerking met Scouting Nederland is het heel fijn dat nu ook onze gasten kennis kunnen maken met deze maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. De vele mogelijkheden op het gebied van activiteiten en de aandacht voor natuur en milieu, maken dat het Scoutinglandgoed een mooie aanvulling is op ons netwerk."

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, natuurkampeerterreinen, groepsnatuurkampeerterreinen, natuurkampers

||| Blogs |||

14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...
10/04/18
Beleving met een local
Beleving met een local
10/04/18 · Toerisme · Verblijfsrecreatie · Karin Veldhuizen | Lees meer
Vorige week, tijdens het Leisure & trendcongres woonde ik o.a. de workshop bij van Vincent Nijs...
06/07/17
De brug over de online generatiekloof
"Stuur maar een appje”, hoor je vaak als mensen in contact willen blijven. Online, social media, ...
30/12/16
Beleving food ondergeschoven kindje?
Onlangs was ik gastspreker bij Foodservice Network International, een congres over de betekenis...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/04/19
Exclusief voor leden
Meer reizigers willen duurzame keuzes maken
In het kader van de Dag van de Aarde op 22 april (Earth Day), komt Booking.com met de resultaten u...
18/04/19
Superbezetting voor Landal GreenParks
Landal GreenParks gaat een druk Paasweekend tegemoet. De afgelopen dagen steeg de bezetting op de parken tot 95% en met de gunstige weers-vooruitzichten is de verwachting dat alle accommodaties verhuurd worden.
17/04/19
Exclusief voor leden
Vakantiepark Aquadelta biedt VR-game
De eerste Virtual Reality Zone van Zeeland is woensdag 17 april geopend op Vakantiepark Aquadelta b...
17/04/19
Exclusief voor leden
Groen gas voor kampeerder
Als eerste propaangasleverancier in de Benelux lanceert Primagaz gasflessen met biopropaan voor de ...
17/04/19
Verblijfsrecreatie wordt dit voorjaar prima geboekt
De Nederlandse verblijfsrecreatie heeft voor Pasen 2019 ruim 30 procent meer omzet geboekt ten opzichte van Pasen 2018. Ook voor het Hemelvaartsweekend en Pinksteren zitten de boekingen nu al fors in de plus. Zowel verhuuraccommodaties als kampeerplekken scoren goed.
17/04/19
Verjonging cruisepassagiers
Meer kinderen en tieners maken een cruise en dat duidt op meer families op de schepen. Daarbij neemt het aantal dertigers toe (+18%).
11/04/19
Nieuwe CAO Recreatie
De verblijfsrecreatie heeft een nieuwe CAO. De achterban van FNV Recreatie stemt in met het eindbod van werkgeversorganisatie RECRON voor een nieuwe cao recreatie.
11/04/19
Visit Brabant organiseert Kennissessie (Brabantse) Gastvrijheid
Visit Brabant organiseert op 9 mei voor de deelnemers aan de Brabantse Gastvrijheid Award de Kennissessie (Brabantse) Gastvrijheid.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk