Geplaatst op: 08-04-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Scoutinglandgoed Zeewolde mag zich GroepsNatuurkampeerterrein noemen

Scoutinglandgoed Zeewolde mag zich GroepsNatuurkampeerterrein noemen

Scoutinglandgoed Zeewolde wordt een officieel GroepsNatuurkampeerterrein. Het is het eerste scoutingterrein dat zich bij dit netwerk van de Groene Koepel aansluit.


Het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen bestaat uit twintig terreinen die kampeerders de mogelijkheid bieden om met een (grote) groep midden in de natuur te verblijven. Natuurbeleving, buitenactiviteiten en samen zijn staan daarbij voorop.


Eerste scoutingterrein dat aansluit

Het Scoutinglandgoed ligt midden in de natuur en beschikt over ruime kampeer- en speelplekken met voldoende sanitaire voorzieningen heeft. Het is het eerste Scoutingkampeerterrein dat zich aansluit bij het netwerk. Door de aansluiting bij aansluiting bij het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen, hoopt het Scoutinglandgoed meer groepen kampeerders te trekken.


Peter Messerschmidt, directeur van het Scoutinglandgoed, geeft aan blij te zijn met deze nieuwe samenwerking: "Kleinere en grotere groepen jeugd en jongeren zijn vaak op zoek naar een leuk en attractief terrein waar ruimte is, waar ze bijvoorbeeld vuur mogen maken en uitdagende outdooractiviteiten kunnen ondernemen. GroepsNatuurkampeerterreinen is het netwerk dat deze groepen helpt bij het vinden van een dergelijk terrein. Het stelt duidelijke eisen aan de deelnemers van het netwerk zodat kampeerders kwaliteit mogen verwachten. Scoutinglandgoed is trots hier invulling aan te kunnen geven door het avontuur in de natuur dat het biedt aan jeugd- en jongeren."


Directeur Marieken Nieuwdorp: "Na een al langer bestaande samenwerking met Scouting Nederland is het heel fijn dat nu ook onze gasten kennis kunnen maken met deze maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. De vele mogelijkheden op het gebied van activiteiten en de aandacht voor natuur en milieu, maken dat het Scoutinglandgoed een mooie aanvulling is op ons netwerk."

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, natuurkampeerterreinen, groepsnatuurkampeerterreinen, natuurkampers
    

||| Blogs |||

18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
14/01/19
Oude strijder
Oude strijder
14/01/19 · Attractieparken · Beleid · Dagrecreatie · Duurzaam toerisme · Horeca · Leisure · Marketing · Natuur · Retail · Sport · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Watersport · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
En Footzy is (W)elke Plek
25/09/18 · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...
10/04/18
Beleving met een local
Beleving met een local
10/04/18 · Toerisme · Verblijfsrecreatie · Karin Veldhuizen | Lees meer
Vorige week, tijdens het Leisure & trendcongres woonde ik o.a. de workshop bij van Vincent Nijs...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/08/19
Nieuwe koers Beerze Bulten met renovatie vakantiebungalows
De Beerze Bulten heeft haar 14 zespersoons bungalows gerenoveerd. Hans van Leeuwen mocht de openingshandeling verrichten.
14/08/19
Exclusief voor leden
Minder Nederlandse campings
In vijf jaar tijd is volgens de Kamer van Koophandel het aantal Nederlandse kampeerterreinen met 100 teruggelopen naar 2.200 (-4,2%).
13/08/19
EuroParcs neemt camping Op den Drul over
De familie Bardoel heeft camping Op den Drul in het Land van Cuijk bij Nijmegen verkocht aan EuroParcs.
13/08/19
De tien beste vakantieparken van Nederland
Reviewplatform Zoover zocht uit welke tien vakantieparken in Nederland de afgelopen twaalf maanden het beste zijn beoordeeld.
08/08/19
Amsterdam pakt foute verhuur fors aan
In de maand juli is in Amsterdam voor bijna 4 ton aan boetes uitgedeeld voor illegale verhuur. ‘J...
07/08/19
Meer maatregelen om in te grijpen bij dominante online platforms
De aanhoudende groei van online platforms biedt duidelijk maatschappelijke voordelen voor mensen en...
06/08/19
Exclusief voor leden
Prijzen stijgen hard
De prijzen blijven in Nederland harder stijgen dan in de Eurozone. Nederland loopt uit de pas vanwege de invoering van een hoger btw-tarief en de verhoging van de belasting op energie. Dat merken we ook in de gastvrijheidsbranche.
02/08/19
Exclusief voor leden
Camperaars kijken veel televisie via satelliet, streamen in opkomst
Veel Nederlanders kijken televisie tijdens hun vakantie in de camper. De helft van de camperaars gaat er dagelijks voor zitten wanneer ze op reis zijn.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk