Geplaatst op: 04-04-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuwbouw studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht officieel van start

Nieuwbouw studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht officieel van start

Met het slaan van de eerste paal is woensdag 3 april de bouw van 390 nieuwe duurzame woonunits voor eerstejaarsstudenten op de campus van Hotel Management School Maastricht (HMSM) officieel van start gegaan. Met de ontwikkeling van de nieuwe studentenhuisvesting zet HMSM een belangrijke stap om ook in de toekomst een leidende rol te spelen in het opleiden van professionals voor de nationale en internationale hotel- en hospitality-industrie. 


Hoogwaardige faciliteiten

"De nieuwe studentenwoningen, die we samen met onze partner MA Hotelschool Develop CV ontwikkeld hebben, zijn belangrijk voor onze onderwijsfilosofie en ambitie,” zegt Ad Smits, directeur van de faculteit Hotel en Facility Management. "Met deze woonunits voor onze eerstejaarsstudenten krijgt onze campus een nieuwe kwaliteitsimpuls en wordt nog aantrekkelijker voor studenten.” Van oudsher heeft HMSM een hoog aantal aanmeldingen, circa 1.200 per jaar. Door middel van een selectieprocedure worden jaarlijks 350 studenten toegelaten tot de opleiding. Met de nieuwbouw is gekozen voor een lichte groei namelijk 390 studenten. De HMSM biedt een Nederlandstalige en een Engelstalige onderwijsstroom aan. De laatste jaren groeit vooral de interesse voor de Engelstalige stroom van studenten uit het buitenland.


Hechte, internationale community op de campus

De campus is een integraal onderdeel van het onderwijsprogramma en heeft eraan bijgedragen dat HMSM in 2013 het bijzondere kenmerk voor kleinschalig en intensief onderwijs van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie toegekend heeft gekregen. Elke student is verplicht om het eerste jaar van de studie op de campus te wonen. Voor de studenten betekent dit dat zij 24 uur per dag moeten functioneren in een hechte, internationale community. Dit community-idee wordt ondersteund door het ontwerp van de nieuwe studentenwoningen. Steeds zijn een aantal kamers gecentreerd rond een gezamenlijk community-ruimte. Deze communities zijn verdeeld over drie gebouwen en te midden van elk van deze drie gebouwen is een binnenplaats ontworpen. De vormgeving stimuleert daardoor de sociale interactie tussen studenten en draagt bij aan hun vorming. De nieuwbouw wordt gefaseerd opgeleverd tussen, naar verwachting, januari 2020 en januari 2021.


Erkenning voor combinatie van theorie, praktijk en sociale vaardigheden

De Hotel Management School Maastricht is een bijzondere opleiding. De opleiding is gevestigd op een fraai landgoed met een kasteel, onderwijsgebouw, studentenkamers en een studentensociëteit: het schoolgebouw voor het theoretisch onderwijs, het Teaching Hotel Château Bethlehem voor de praktische vaardigheden en de studentenkamers en studentenvereniging voor de sociale vaardigheden. HMSM is opgericht op 5 juni 1950 in het Grand Hôtel du Lévrier et de l’Aigle Noir in Maastricht en verhuisde in 1954 naar Château Bethlehem waar de huidige campus zich ontwikkelt. HMSM is een onderdeel van Zuyd Hogeschool en heeft zich door de decennia heen ontwikkeld van een vakopleiding met circa 30 mannelijke studenten tot een hbo- en masteropleiding met 1.400 nationale en internationale studenten. HMSM wordt internationaal gezien als een van de voornaamste hotelmanagementopleidingen en heeft diverse nationale en internationale ken- en keurmerken toegekend gekregen. Zo is de opleiding in het bezit van, onder meer, het kwaliteitszegel Topopleiding van de Keuzegids Hbo en van de internationaal gezaghebbende accreditatie THE-ICE van het International Centre of Excellence in Tourism and Hospitality Education uit Australië.

Link: https://www.zuyd.nl/
Trefwoorden: Nieuwbouw, studentenhuisvesting, hogeschool, community campus

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...