Geplaatst op: 03-04-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

VVV’s & Achterhoek Toerisme slaan de handen ineen

VVV’s & Achterhoek Toerisme slaan de handen ineen
Kees van Wijk (VVV Nederland) en Manuel Hezeman (Achterhoek Toerisme)

De VVV’s, TIP’s en Achterhoek Toerisme gaan intensiever samenwerken om de bezoekers in de Achterhoek te bedienen. Zo wordt er een gezamenlijke coördinator aangesteld, een gezamenlijk opleidings- en productaanbod ontwikkeld, wordt er actief aan kennisuitwisseling gedaan en ingezet op de vernieuwing van VVV’s waarvan vier vestigingen transformeren naar inspiratiepunten. Ook is een samenwerkingsovereenkomst met VVV Nederland getekend.


De gast van vandaag de dag vraagt om nieuwe vormen van informatie, en heeft behoefte aan beleving en interactie. Ook andere stakeholders zoals gemeenten en ondernemers, hebben veranderende behoeften qua VVV dienstverlening. De VVV’s in de Achterhoek willen hun dienstverlening aan deze partijen versterken. Dat er behoefte is aan de samenwerking blijkt wel uit het feit dat nagenoeg alle toeristische organisaties in de Achterhoek deelnemen.

Versterken van de dienstverlening

 

De samenwerking is geen fusie, alle betrokken organisaties blijven zelfstandig. Wel neemt Achterhoek Toerisme de VVV-licentie over en verleent aan de VVV's in de Achterhoek een sublicentie. Het geld dat de VVV's daarmee besparen gaat in het gezamenlijke programma waar ook Achterhoek Toerisme aan bijdraagt. De programma richt zich op kennisuitwisseling, scholing, inrichting van de VVV's en een dienstverleningsprogramma.


"Door deze samenwerking willen we met elkaar de kwaliteit van de dienstverlening nog beter laten aansluiten op de behoefte van de gast. Ook willen we kijken hoe we de exploitatie kunnen versterken en VVV-locaties kunnen vernieuwen", aldus Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme. "We willen de gasten en bewoners in de Achterhoek zo gastvrij mogelijk ontvangen in onze VVV’s en nog breder gidsen door het brede aanbod van onze mooie regio. Daartoe investeren we in gastheerschap, opleidingen, de ontwikkeling van gezamenlijk merchandise aanbod en komt er een coördinator die de VVV’s actief gaat helpen bij de doorontwikkeling van de dienstverlening.”

VVV licentie

 

Op 2 april jl. ondertekenden Achterhoek Toerisme, mede namens de lokale VVV’s, de samenwerkingsovereenkomst met VVV Nederland. Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland is verheugd met deze stap: "VVV Nederland is er van meet af aan intensief bij betrokken om het gastheerschap in de Achterhoek gezamenlijk op te pakken en onder regie van Achterhoek Toerisme te komen tot verdere professionalisering en kwaliteitsverbetering. En het mooie is dat door de nieuwe samenwerking er zelfs een nieuwe VVV bij komt in de Achterhoek: VVV Borculo."

Ontwikkeling inspiratiepunten

 

Een ander speerpunt in de samenwerking is de vernieuwing van het fysiek gastheerschap. Voor vijf VVV’s worden momenteel ontwerpen gemaakt voor een eigentijds VVV Inspiratiepunt. Het doel is om in deze VVV’s de verhalen van de omgeving op een interactieve manier zichtbaar te maken. De eerste VVV's worden in het najaar verbouwd en het is de verwachting dat in het voorjaar de VVV's van Zutphen, Winterswijk, Lochem, Groenlo en Ulft zijn getransformeerd tot inspiratiepunt. In de Achterhoek zijn dan drie typen VVV's: Inspiratiepunten, gastvrijheidspunten en TIP's.

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, gastheerschap, dmo's, vvv's, gelderland

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
12/04/24
Firstmate Hospitality Consultants Onthult de goedkoopste tot de duurste terrassteden
Firstgate Hospitality Consultants heeft onderzoek gedaan naar de prijzen op terrassen.
11/04/24
Exclusief voor leden
ING verwacht beperkte groei voor horeca
Voor 2024 verwacht ING Research voor de meeste bedrijfssectoren een lichte groei. Voor de horeca is de verwachting dat de volumes dit jaar beperkt toenemen.
05/04/24
Al 25 jaar een eerlijker verdienmodel bij Bedandbreakfast.nl
Bedandbreakfast.nl heeft haar Nederlandse en Europese website compleet vernieuwd. Dat leverde direct al meer reserveringen op. Een mooi verjaardagscadeautje voor deze organisatie die dit jaar 25 jaar bestaat en nog steeds geen commissie rekent.
29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...