Geplaatst op: 02-04-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Campingpark de Bongerd verkocht aan Frans bedrijf Capfun

Campingpark de Bongerd verkocht aan Frans bedrijf Capfun

Campingpark de Bongerd in Tuitjenhorn heeft een nieuwe eigenaar. Op 29 maart heeft het Franse Capfun alle aandelen overgenomen van Peter en Wilma Vriend. Zij blijven als directeur en bestuurder aan het bedrijf verbonden en blijven leidinggeven aan alle dagelijkse operationele activiteiten.


Franse bedrijven zijn behoorlijk op overnamepad in Nederland. Capfun kocht eerder in Nederland Camping Stoetenslagh in het Overijsselse Rheezerveen en park Zeumersehof in Voorthuizen. Eerder dit jaar werden twee Zeeuwse recreatiebedrijven (camping In de Bongerd in Oostkapelle en camping De Oase in Renesse) aan Siblu Villages verkocht. 


Campingpark de Bongerd, gelegen in het groene hart van Noord-Holland Noord, is de afgelopen vier decennia uitgegroeid tot een kwalitatief hoog aangeschreven camping. Verblijfs- en dagrecreatie gaan er hand in hand, met gekoppeld aan de camping de regionale dagattractie de Holle Bolle Boom en twee restaurants, de Stamboom en het Klokhuis.

Continu vernieuwen

 

Door zich voortdurend te blijven ontwikkelen heeft het bedrijf zich meer dan staande gehouden in een sector die voortdurend aan verandering onderhevig is. Juist dit jaar streken Peter en Wilma Vriend vergunningsmatig de laatste plooien glad voor de ontwikkeling van het Natuurpark, een uitbreiding van de bestaande camping waar ruimte komt voor nieuwe en eigentijdse vormen van kamperen.Peter en Wilma Vriend (rechts) bij de uitreiking van de Award Het Vakantiepark van de Toekomst

Voor de continuïteit van Campingpark de Bongerd was er dan ook geen beter moment denkbaar voor een overname. "De onderneming staat als een huis, organisatorisch zowel als financieel. De resultaten zijn goed en er is ondanks de economische crisis steeds voldoende geïnvesteerd. Maar verdere groei blijft gezien de toenemende concurrentie noodzakelijk. De komst van Capfun waarborgt dat al op korte termijn volgende stappen kunnen worden gezet”, zegt Peter Vriend.

Samen met Capfun toekomststrategie ontwikkelen

 

De overname heeft geen gevolgen voor de bedrijfsvoering, de werkgelegenheid, bestaande vormen van samenwerking of de sfeer op en uitstraling van het park, benadrukt hij. "De aandelen gaan over naar een andere partij. Verder blijft alles zoveel mogelijk zoals het was. Komende zomer ontwikkelen we samen met Capfun een toekomststrategie, met de inrichting en exploitatie van het Natuurpark als uitgangspunt. Het is de bedoeling dat voorzieningenpakket, werkgelegenheid en economische spin-off de komende jaren verdergroeien. Wilma ik gaan leiding en richting geven aan dat proces.”


Peter noemt familiebedrijf Capfun -met meer dan honderd campings in Frankrijk, Spanje, Italië en België - misschien wel de best denkbare overnamekandidaat. "Het is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande campings met uitstekende centrumvoorzieningen en met de focus op (jonge) gezinnen. Dat sluit perfect aan. Een betere ‘match’ is bijna niet denkbaar.”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, kamperen, kampeerterreinen, campings

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 •     

  ||| Blogs |||

  24/07/19
  Het einde van het dagticket komt in zicht. Gelukkig maar!
  Tickets van dagattracties worden ieder jaar duurder. Dit is nodig, om de kortingsacties van supermar...
  08/07/19
  Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
  Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...
  18/06/19
  Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
  Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
  18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
  Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
  12/06/19
  Slapen in een gevangenis over de grens!
  Slapen in een gevangenis over de grens!
  12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
  Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
  11/06/19
  Ik google, jij googlet en wij googlen
  Ik google, jij googlet en wij googlen
  11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
  Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  16/08/19
  Fietsvakantie in eigen land onverminderd populair
  Het recreatieve fietsnetwerk wordt tijdens de zomermaanden intensief gebruikt. Nederlanders ondernemen ook veel fietsvakanties.
  16/08/19
  Exclusief voor leden
  Personeelstekort sterk voelbaar, ook in leisure
  Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiv...
  16/08/19
  Exclusief voor leden
  Meer ambassades sluiten aan bij Embassy Festival (+ aftermovie van 2018)
  Bijna zeventig ambassades doen mee aan het tweedaagse Embassy Festival in Den Haag en daarmee is di...
  15/08/19
  Nieuwe koers Beerze Bulten met renovatie vakantiebungalows
  De Beerze Bulten heeft haar 14 zespersoons bungalows gerenoveerd. Hans van Leeuwen mocht de openingshandeling verrichten.
  15/08/19
  Ryanair naar de Hoge Raad
  De staking van piloten en cabinepersoneel van de inmiddels opgeheven basis Eindhoven heeft voor Ryanair nog een aardig staartje. De Consumentenbond wil dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) Ryanair een boete oplegt vanwege het ontduiken van de compensatieregels en zelf gaat de luchtvaartmaatschappij in beroep tegen het vonnis van de Rechbank Oost-Nederland.
  15/08/19
  Duin- en Bollenstreek wil meerdaags wandelevenement
  De Duin- en Bollenstreek wil een meerdaags jaarlijks terugkerend wandelevenement gaan organiseren. Het project valt binnen de ambities voor een gezonde en energieke regio.
  15/08/19
  Exclusief voor leden
  Drie architectenbureaus verder met renovatie Boijmans
  Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus gekozen die d...
  14/08/19
  Exclusief voor leden
  Minder Nederlandse campings
  In vijf jaar tijd is volgens de Kamer van Koophandel het aantal Nederlandse kampeerterreinen met 100 teruggelopen naar 2.200 (-4,2%).
  Partners
  Breda University of Applied Sciences
  Initiatiefnemers
  NRIT Media
  Vrijetijdsnetwerk