Geplaatst op: 28-03-2019
Auteur: Peter Bekkering
PleisureWorld NRIT

Inspirerende Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit

Inspirerende Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit
Ronald Hoppzak (l) met Hans van Leeuwen (r)

Enkele honderden bezoekers uit de dagrecreatie in binnen- en buitenland hebben dinsdag 26 maart de derde editie bezocht van de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit, georganiseerd door PleisureWorld NRIT. De dag vond plaats in FEC Sevenum, waar de Vakdag te gast was bij de familie Hoppzak. Bezoekers kregen een keur aan nationale en internationale presentaties voorgeschoteld, konden netwerken op het Innovatieplein en hadden na de lunch ook de gelegenheid om de verschillende onderdelen van FEC Sevenum – Mattel Play!, het Portal Action House en de ABC Restaurants – te bezoeken.


Tijdens zijn openingswoord benadrukte dagvoorzitter Hans van Leeuwen dat het bij deze vakdag vooral draait – naast netwerken – om inspiratie op te doen en kennis te delen. Vervolgens hield Ronald Hoppzak van FEC Sevenum een boeiend verhaal over de ontstaansgeschiedenis van FEC Sevenum, gevestigd in de regio met de hoogste verblijfsrecreatie in Nederland. Aan de orde kwam hoe na Liverpool, Sevenum de tweede locatie werd waar kinderen terecht kunnen voor de helden van Mattel Play! en hoe Hoppzak vervolgens zelf met het Portal Action House beleving creëerde voor de lastige dagrecreatie doelgroep van tieners.


Op het derde onderdeel van FEC Sevenum, de ABC Restaurants, ging Maarten Meurs in. Hij vertelde hoe hij het principe van een buffetrestaurant ontdekte in Florida en vervolgens daarmee startte in Velp. Bezoekers luisterden vervolgens ademloos hoe er inmiddels naast Velp en Sevenum ook een derde ABC Restaurant is, op een minder voor de hand liggende plaats: Erbil in Irak. Volgens Meurs is de kracht van de ABC Restaurants dat het aparte restaurants zijn en dat je niet uit eten gaat, maar een avond uit.

Internationale sprekers

 

Internationale inspiratie konden de bezoekers halen uit de bijdrage van Bertrand Delgrange uit Frankrijk, de man achter de Koezio indoor avonturenparken met live adventure games. In deze ‘escape rooms reinvented’ zoals hij het zelf noemde, draait het om samenwerken. Delgrange hoopt in de toekomst ook in Nederland een vestiging te kunnen openen.


Het plenaire ochtendgedeelte werd afgesloten met twee innovatiepitches van Janssen-Fritsen over de Jungle Chase (Apekooien 2.0) en van Wouter van den Bijgaart over The VR Room, waarbij mensen niet tegen een computer spelen, maar tegen elkaar.

Tien breakout sessies

 

Daarna verdeelden de bezoekers zich over tien break-out sessies in drie zalen. Na de lunch was er ruim de gelegenheid om de verschillende onderdelen van FEC Sevenum te bezoeken. Daarbij liet menig bezoeker zich de kans niet ontnemen om net als een puber even heerlijk op een klein crossfietsje over een hindernisbaan te rijden.


Na de break-out sessies liet Tessa Maessen van Toverland, gevestigd op een steenworp afstand van FEC Sevenum, zien dat een goede buur nog altijd beter is dan een verre vriend. Toverland opende het afgelopen jaar twee nieuwe themadelen en Maessen liet duidelijk doorschemeren dat het daar waarschijnlijk niet bij zal blijven.

Trends

 

Voordat de FEC Award werd uitgereikt zette dagvoorzitter Hans van Leeuwen de voornaamste trends nog even op een rij. Enkele belangrijke trends waren:

  • De vrije tijd van consumenten wordt steeds meer verdeeld over meerdere activiteiten
  • Stand alone dagrecreatie wordt steeds lastiger, Family Entertainment Centers rukken op
  • De consument boekt steeds meer short stays, waarbij de bestedingen per dag wel hoger zijn
  • Er komen steeds meer ketens
  • Eten krijgt een steeds belangrijkere rol

De komende weken zal in verschillende artikelen op deze website nader worden ingegaan op de verschillende presentaties.

Agenda

 

PleisureWorld NRIT organiseert de komende periode nog verschillende andere interessante evenementen. Zet daarom alvast de volgende data in uw agenda:

  • 21 mei: Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst
  • 19 en 20 juni: Tweedaagse inspiratie Tour Rondje Noord Nederland
  • 3 oktober: Vakdag Marketing D-Day
  • 5 november: Vakdag Zet je regio op de kaart
Voor meer informatie: https://www.nritmedia.nl/agenda/
Link: https://www.nritmedia.nl/agenda/
Trefwoorden: attractieparken, dagrecreatie, indoor speeltuinen, family entertainment centers, fec, trampolineparken, escape rooms
Vacature

||| Blogs |||

28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!
28/01/19
Overtoerisme dankzij of ondanks DMO’s?
Overtoerisme dankzij of ondanks DMO’s?
28/01/19 · Beleid · Dagrecreatie · Horeca · Leisure · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Het was weer lachen in het vuistje in het najaar met pijn in de portemonnee! Wie op Black Friday no...
14/01/19
Oude strijder
Oude strijder
14/01/19 · Attractieparken · Beleid · Dagrecreatie · Duurzaam toerisme · Horeca · Leisure · Marketing · Natuur · Retail · Sport · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Watersport · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
04/10/18
Segregatie of integratie?
Eind juni vond bij mij in de buurt de Champions Trophy voor nationale hockeyteams plaats. Een mooi...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/06/19
Exclusief voor leden
Uitgebreid profiel van de recreatieve fietser in de Westhoek
Wat beweegt de recreatieve fietser? Westtoer zocht het uit en komt de resultaten.
17/06/19
Exclusief voor leden
Extra belevingslaag op netwerk met Fietsen door de Bomen
Na Fietsen door het Water heeft Toerisme Limburg nu ook de fietsbeleving Fietsen door de Bomen geopend. Belgisch Limburg wil het toerisme stimuleren door een extra belevingslaag over het fietsroutenetwerk te leggen.
17/06/19
Provincie Groningen ondersteunt app met interactieve themaroutes
In Groningen is een app ontwikkeld waarmee recreanten met de smartphone in de hand door meer dan 2.000 jaar geschiedenis kunnen beleven. Waarom steekt Groningen geld in een dergelijke app?
11/06/19
Directie Eijsink verwelkomt CTO Hans Gringhuis
Het voorheen driekoppige directieteam van automatiseringsspecialist Eijsink is vanaf vandaag uitgebr...
07/06/19
Toerisme levert regio Arnhem Nijmegen 1,6 miljard op
Toerisme leverde de economie van regio Arnhem Nijmegen over 2018 ruim 1,6 miljard euro op. Er werkten meer dan 26.000 mensen in de sector.
03/06/19
Primeur Rijksmuseum videotour in gebarentaal
Het Rijksmuseum heeft als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal.
29/05/19
Ticketsplus gaat portal met uitjes en belevingen voor Fletcher bouwen
Ticketsplus gaat voor Fletcher Hotels een portal met de uitjes en belevenissen in de omgeving maken.
28/05/19
Themajaar provincie Utrecht 2019 : Koude Oorlog
bezoekers kunnen dit jaar kennis maken met onzichtbare schuilplaatsen, spannende verhalen en ander cultureel erfgoed uit de periode 1945 – 1991.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk