Geplaatst op: 27-03-2019
Auteur: Marc Gerlings

Tulpenkwekers zijn schade aan velden zat (Video over de campagne)

Tulpenkwekers zijn schade aan velden zat (Video over de campagne)
Toeristen lopen zomaar de bollenvelden in om een mooie foto te schieten. De velden zijn zeker Instawaardig maar tulpenkwekers zien jaar op jaar de schade toenemen. Vorig jaar werd een campagne gestart om bezoekers uit de velden te weren. Actie lijkt harder nodig dan ooit.

Reportage van Omroep Bollenstreek:


Campagne: Enjoy the flowers, respect our pride

Onder deze titel worden toeristen de komende weken welkom geheten in de Bollenstreek via borden en banners en door ambassadeurs. Elke dag zorgen de bollenkwekers met grote inspanning en met enorme passie voor hun product, op het land, in de schuur of in de kas. Zij zien graag iedereen genieten van hun trots, maar vragen tevens respect voor de bloemen. Bewonder de bloemen vanaf de kant en ga niet de gewassen in. Dit kan onherstelbare schade veroorzaken.


Tijdens de drukste weekenden

Een samenwerking tussen sector, marketingorganisaties, Greenport/Flower Science en gemeenten levert een pilotproject op, dat in de drukste toeristische weekenden wordt getest. Toeristen worden gastvrij ontvangen, kunnen voorlichting krijgen en worden verwezen naar locaties waar foto’s gemaakt kunnen worden.

De kern van de campagne is educatie. De samenwerkende partijen zijn van mening dat goede voorlichting bijdraagt aan het begrip en respect.


Blij wordt de Bollenstreek van de toeristen die al zo vroeg in het jaar vanuit alle hoeken van de wereld komen. De mooie plaatjes die de toeristen uitsturen via hun sociale media zijn de beste promotie die we kunnen wensen. Tenzij er voor het maken van dat plaatje onherstelbare schade wordt veroorzaakt. Daarom is er een pakket ontwikkeld om de kweker te helpen toeristen erop te attenderen dat de velden niet openbaar toegankelijk zijn. Met de slogan "Enjoy the flowers, respect our pride” wordt de toerist geattendeerd op een respectvolle omgang met al het moois dat kwekers maken.


Trefwoorden: Holland, tulpen, bloemen, schade, overtourism

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
12/02/24
Via grondruil bijzondere natuur mogelijk langs de Lek
In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. Dat werd mogelijk door grond te ruilen en tegelijkertijd recreatie te behouden.