Geplaatst op: 26-03-2019
Auteur: Marc Gerlings

Vier NS wandeltochten met tweede route in Duitsland

Vier NS wandeltochten met tweede route in Duitsland
Foto: Wandelnet
De NS-wandelingen zijn geliefd bij wandelaars. Na een extra blik op de vier nieuwe wandelingen in het programma viel één wandeling op, de wandeling die net over de grens bij Venlo start in Kaldenkirchen. Het is de tweede keer dat een NS-wandeltocht in Duitsland begint.

Al bijna 30 jaar ontwikkelt Wandelnet deze routes in samenwerking met NS. Dit jaar zijn ze uitgezet rondom Den Helder, Rhenen, Weesp en Venlo. Wie in de trein stapt naar een van deze bestemmingen, zal vier parels ontdekken in bekende én onbekende gebieden.

Wandelen is en blijft populair. De vraag naar de NS-wandelingen blijft groeien. Het aantal keer dat de 48 NS-wandelingen via www.wandelnet.nl en www.ns.nl/dagje-uit/wandelen worden gedownload blijft groeien: in 2018 stond de teller op 700.000 keer.


De nieuwe routes van het seizoen 2019-2020:

Helderse Duinen: Den Helder Zuid – Den Helder,9,5 - 15,5km.

Wie naar de kop van Noord-Holland reist, wordt beloond met een verrassend veelzijdige route. Van slingerpaadjes door de duinen tot een kaarsrechte dijk langs de Waddenzee. Onderweg kom je langs robuuste forten, een markante vuurtoren en enkele musea. In de fraai gerenoveerde binnenstad van Den Helder wandel je langs havens met moderne jachten, historische schepen en tal van terrassen.


Blauwe Kamer Rhenenrondwandeling vanaf station Rhenen,10,5 km - 17,5 km.

Deze route is een aaneenschakeling van hoogtepunten: de weidse uiterwaarden van de Nederrijn, het natte natuurgebied de Blauwe Kamer en de hoger gelegen en drogere Grebbeberg. Wie tijd en energie over heeft, knoopt er een extra rondje aan vast door de historische binnenstad van Rhenen.


Gein en Vecht: Abcoude – Weesp, 6 - 14 km.

Twee idyllische rivieren in één route: het Gein en de Vecht. Ze hebben veel gemeen. Beide grenzen aan twee voormalige waterlinies, de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze slingeren door een oer-Hollands landschap dat bolstaat van cultuur en historie. Langs hun oevers pronken eeuwenoude buitenhuizen. Veel schilders en dichters deden er inspiratie op. Maar ook wandelend is er veel te ontdekken en te genieten.


Krickenbecker SeenKaldenkirchen – Venlo, 14 - 16,5 km.

Vanaf station Venlo is het amper 5 minuten treinen naar het Duitse Kaldenkirchen. In ruim 16 km loop je vervolgens terug naar Venlo. Dat is niet de kortste weg, maar wel de mooiste. Je volgt het riviertje de Nette, dwars door natuurgebied Krickenbecker Seen: vier meren in de vorm van een klaverblad. Een paradijs voor waterliefhebbers en wandelaars.


Verdwalen tijdens een NS-wandeling is vrijwel onmogelijk. De routes zijn van a tot z gemarkeerd en worden onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers van Wandelnet en Nivon, overal in het land. Bovendien kun je van elke route gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden.


Trefwoorden: wandelen, wandelroute, route, toch, grensoverschrijdend, toerisme
    

||| Blogs |||

10/09/19
WARNING – VAKANTIESCHAAMTE!
De Wereld Draait Door gaat weer van start. De files zwellen aan. De scholen zijn weer begonnen. De meteorologische zomer is beëindigd. Dan weet je dat het jaarlijkse ritueel van massale volksverhuizingen wederom achter de rug ligt: de vakanties zijn voorbij. Toch zit daar ook een negatief kantje aan.
03/09/19
Duurzame bestemmingen; hoe doe je dat? Op zoek naar ‘pareltjes’ uit de Oostenrijkse Alpen
Veel toeristische bestemming willen het zijn of willen het worden in de toekomst; een duurzame beste...
11/03/19
Groots Denken!
Groots Denken!
11/03/19 · Duurzaam toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Tijdens mijn bezoek aan de ITB Berlijn borrelde een lumineus idee op...
14/01/19
Oude strijder
Oude strijder
14/01/19 · Attractieparken · Beleid · Dagrecreatie · Duurzaam toerisme · Horeca · Leisure · Marketing · Natuur · Retail · Sport · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Watersport · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
19/12/18
Transitie in toerisme
Transitie in toerisme
19/12/18 · Duurzaam toerisme · Menno Stokman | Lees meer
Menno Stokman van CELTH ziet dat toerisme in een transitie zit en stelt dat we naar een nieuw ecosysteem moeten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/09/19
Honderden Roompot-medewerkers proberen zaterdag record op World Cleanup Day te verbeteren
Zaterdag vindt de 2019 editie plaats van de World Cleanup Day. Honderden medewerkers van Roompot Vak...
17/09/19
Palau aangesloten bij UNWTO
Palau, de eilandenrepubliek met meer dan 240 eilanden en ongeveer 21.000 inwoners is volwaardig lid ...
16/09/19
Keep it Clean day op Camping de Lakens
Zaterdag 21 september staat Camping de Lakens in Bloemendaal geheel in het teken van de nationale ‘Keep it Clean Day’. Dit landelijke initiatief daagt alle Nederlanders uit om een dag lang al het zwerfaval op te ruimen dat ze tegenkomen.
12/09/19
Exclusief voor leden
TUI kiest exclusief voor trein naar Parijs
In het najaar van 2020 ruilt TUI vliegreizen naar Parijs in voor treinreizen. Wie dan een pakketreis naar Parijs bij TUI boekt, kan alleen nog maar met de trein reizen. TUI wil hiermee een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot.
06/09/19
Reacties Gastvrij Nederland en NBTC op Rli advies
De Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur constateert dat de aandacht voor toerisme in het beleid ...
04/09/19
Exclusief voor leden
Britse prins Harry wil samen met de branche reizen duurzamer maken
Een beetje ongemakkelijk blijft het wel. Royals die met regelmaat de hele wereld over vliegen en ons dan vertellen dat we duurzamer moeten reizen. Zo ook de Britse prins Harry die zich al twee jaar achter de schermen inzet voor het initiatief Travalyst.
30/08/19
Amsterdams kraanwater drinken bij je overnachting in de hoofdstad
In het kader van duurzaamheid heeft Mercure Amsterdam Centre Canal District de handen ineengeslagen...
27/08/19
Kompan en Repcon behalen gezamenlijk niveau 5 van de CO2-prestatieladder
Kompan en Repcon zijn, als eerste speeltoestellen leveranciers, op het hoogst haalbare niveau gecert...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk