Geplaatst op: 08-03-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Efteling voor de vijfde keer uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland

Efteling voor de vijfde keer uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland

Leden van de ANWB hebben de Efteling uitgeroepen tot het Leukste uitje van Nederland 2019. Vertegenwoordigers van de Efteling ontvingen gisteravond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen de hoofddirecteur van de ANWB. Dierenpark Amersfoort kreeg de zilveren award en GaiaZOO de bronzen award. GaiaZOO won de award vorig jaar.


Een ANWB-lid over de Efteling: "De sfeer is zo bijzonder. Het enige park waar je je zo in een sprookjeswereld waant. We genieten iedere keer weer met het hele gezin.” De Efteling heeft de award, die al negen keer werd uitgereikt, vijf maal gewonnen. Naast de Efteling hebben GaiaZOO (2x), Apenheul (1x) en Toverland (1x) zich het leukste uitje van het jaar mogen noemen.

Vakdag Het nieuwe dagje uit

 

Op de Vakdag Het nieuwe dagje uit dat PleisureWorld NRIT op 26 maart bij het Family Entertainment Sevenum organiseert, veel aandacht voor nieuwe innovatieve concepten in de dagrecreatie die in de toekomst de award kunnen winnen.

63 duizend stemmen

 

ijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor de categorie 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht. De Efteling scoort op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019.

Leukste uitje over de grens

 

In de categorie 'Leukste uitje over de grens is de winnaar Europa-Park in Rust in Duitsland. Op de tweede plaats de boerderij-belevenisoase Irrland in Kevelaer in Duitsland en als derde eindigde Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk.

Provinciale winnaars

 

De ANWB heeft ook de provinciale winnaars bekend gemaakt. Daar zien we gelukkig minder bekende en innovatieve parken zoals Avonturenboerderij Molenwaard die de award voor Zuid-Holland in de wacht sleepte.


Drenthe

Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen

Flevoland

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Friesland

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Gelderland

Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Groningen

Fontana Resort Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans

Limburg

Kasteelpark Born in Born

Noord-Brabant

Museum Klok & Peel in Asten

Noord-Holland

Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna

Overijssel

De Ulebelt in Deventer

Utrecht

Nationaal Militair Museum in Soest

Zeeland

Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme

Zuid-Holland

Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers


Land van de ANWB

 

De verkiezing van het 'Leukste uitje' is onderdeel van het Land van ANWB. Op Land van ANWB zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje of avondje uit of weekendje weg vindt.

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, dagrecreatie, awards

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
03/04/24
75 jaar Keukenhof gevat in documentaire
Het 75-jarig bestaan van Bloemententoonstelling Keukenhof is de aanleiding voor een documentaire die tussen 9 en 14 april bij RTL wordt uitgezonden. Huub Stapel neemt je mee op reis door de rijke geschiedenis van Landgoed Keukenhof.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Eerste Changing Places Toilet in Beekse Bergen
In Beekse Bergen wordt op woensdag 27 maart het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects - een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...