Geplaatst op: 11-02-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

SnowWorld neemt SIS Leisure Group over

SnowWorld neemt SIS Leisure Group over

SnowWorld heeft de SIS Leisure Group overgenomen. De SIS Leisure Group exploiteert indoorskihallen in Rucphen en Terneuzen alsmede een indoor Skydive in Roosendaal.


Na de acquisities in december 2018 van SnowWorld Amsterdam en Alpenpark Neuss (25%), realiseert SnowWorld met deze acquisitie een verdere versterking van haar geografische netwerk. Daarnaast worden activiteiten toegevoegd die SnowWorld niet eerder exploiteerde, zoals het indoor skydiven en icekarten.

7 Locaties

 

SnowWorld beschikt hiermee over 7 locaties en verstevigd haar positie als Europees marktleider op het gebied van indoor wintersport. Met deze acquisitie groeit het totaal aantal bezoekers van de pistes van SnowWorld tot ruim 3 miljoen.

  1. SnowWorld Zoetermeer
  2. SnowWorld Landgraaf
  3. SnowWorld Amsterdam
  4. Alpenpark Neuss (25%)
  5. Skidôme Rucphen en IceKart Rucphen
  6. Indoor Skydive Roosendaal
  7. Skidôme Terneuzen

De SIS Leisure Group

 

De SIS Leisure Group is in 1982 gestart met een borstelbaan in Rucphen door de ouders van de huidige directeur en groot aandeelhouder, Nicky Broos. In 1995 opende hij in Rucphen de eerste indoorskihal met echte sneeuw in Nederland. Sinds 2011 is daar de enige all year round indoor icekartbaan aan toegevoegd. In 2006 heeft hij daarnaast de Indoor Skydive in Roosendaal geopend. Hiermee was Broos de eerste in de Benelux. Vanaf 2012 exploiteert de SIS Leisure Group ook de indoorskihal in Terneuzen. Jaarlijks realiseert de groep een omzet van ongeveer € 8 miljoen met een EBITDA van bijna € 2 miljoen.


SnowWorld financiert de overname volledig uit de ruimte in de kredietlijn die zij eind 2018 met KBC Bank en Belfius heeft afgesloten.

Consolidatie onvermijdelijk

 

"De acquisitie van SIS Leisure Group is strategisch belangrijk voor SnowWorld”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. "De landelijke spreiding wordt hiermee vervolledigd, en met de vestigingen Rucphen en Terneuzen kunnen we ook een groot deel van Vlaanderen bereiken. Binnen onze groep willen we ook meer diversificatie brengen. Met de Indoor Skydive en het Icekart centrum wordt die ambitie uitstekend ingevuld. Tenslotte is Nicky Broos een pionier in zijn vak in Nederland, ik kijk dan ook uit naar de samenwerking.”


Consolidatie in deze markt is onvermijdelijk om de noodzakelijke groei gaande te houden,””  weet Nicky Broos als geen ander. "Toen SnowWorld bij ons aanklopte met de vraag of het SIS kon kopen, ervoeren we dat dan ook als een eer. Het getuigt van verstand en kracht wanneer je zo’n mogelijkheid serieus onderzoekt. We hebben een afweging gemaakt die gebaseerd is op de groeimogelijkheden voor de toekomst, de positie in de markt en de samenstelling van het bedrijf. Deze optelsom en vele gesprekken hebben ertoe geleid dat we besloten hebben om samen met SnowWorld verder te gaan.”

Trefwoorden: sport, dagrecreatie, skien, skibanen, skydives

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...