Geplaatst op: 11-02-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

SnowWorld neemt SIS Leisure Group over

SnowWorld neemt SIS Leisure Group over

SnowWorld heeft de SIS Leisure Group overgenomen. De SIS Leisure Group exploiteert indoorskihallen in Rucphen en Terneuzen alsmede een indoor Skydive in Roosendaal.


Na de acquisities in december 2018 van SnowWorld Amsterdam en Alpenpark Neuss (25%), realiseert SnowWorld met deze acquisitie een verdere versterking van haar geografische netwerk. Daarnaast worden activiteiten toegevoegd die SnowWorld niet eerder exploiteerde, zoals het indoor skydiven en icekarten.

7 Locaties

 

SnowWorld beschikt hiermee over 7 locaties en verstevigd haar positie als Europees marktleider op het gebied van indoor wintersport. Met deze acquisitie groeit het totaal aantal bezoekers van de pistes van SnowWorld tot ruim 3 miljoen.

  1. SnowWorld Zoetermeer
  2. SnowWorld Landgraaf
  3. SnowWorld Amsterdam
  4. Alpenpark Neuss (25%)
  5. Skidôme Rucphen en IceKart Rucphen
  6. Indoor Skydive Roosendaal
  7. Skidôme Terneuzen

De SIS Leisure Group

 

De SIS Leisure Group is in 1982 gestart met een borstelbaan in Rucphen door de ouders van de huidige directeur en groot aandeelhouder, Nicky Broos. In 1995 opende hij in Rucphen de eerste indoorskihal met echte sneeuw in Nederland. Sinds 2011 is daar de enige all year round indoor icekartbaan aan toegevoegd. In 2006 heeft hij daarnaast de Indoor Skydive in Roosendaal geopend. Hiermee was Broos de eerste in de Benelux. Vanaf 2012 exploiteert de SIS Leisure Group ook de indoorskihal in Terneuzen. Jaarlijks realiseert de groep een omzet van ongeveer € 8 miljoen met een EBITDA van bijna € 2 miljoen.


SnowWorld financiert de overname volledig uit de ruimte in de kredietlijn die zij eind 2018 met KBC Bank en Belfius heeft afgesloten.

Consolidatie onvermijdelijk

 

"De acquisitie van SIS Leisure Group is strategisch belangrijk voor SnowWorld”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. "De landelijke spreiding wordt hiermee vervolledigd, en met de vestigingen Rucphen en Terneuzen kunnen we ook een groot deel van Vlaanderen bereiken. Binnen onze groep willen we ook meer diversificatie brengen. Met de Indoor Skydive en het Icekart centrum wordt die ambitie uitstekend ingevuld. Tenslotte is Nicky Broos een pionier in zijn vak in Nederland, ik kijk dan ook uit naar de samenwerking.”


Consolidatie in deze markt is onvermijdelijk om de noodzakelijke groei gaande te houden,””  weet Nicky Broos als geen ander. "Toen SnowWorld bij ons aanklopte met de vraag of het SIS kon kopen, ervoeren we dat dan ook als een eer. Het getuigt van verstand en kracht wanneer je zo’n mogelijkheid serieus onderzoekt. We hebben een afweging gemaakt die gebaseerd is op de groeimogelijkheden voor de toekomst, de positie in de markt en de samenstelling van het bedrijf. Deze optelsom en vele gesprekken hebben ertoe geleid dat we besloten hebben om samen met SnowWorld verder te gaan.”

Trefwoorden: sport, dagrecreatie, skien, skibanen, skydives

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...