Geplaatst op: 31-01-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

European Meetings and Events Conference in Den Haag

Ruim 300 internationale meeting en event professionals bijeen in de Stad van Vrede en Recht

European Meetings and Events Conference in Den Haag

Den Haag verwelkomt het Europese Meetings and Events Congres (EMEC19) van 9 tot 12 februari in World Forum Den Haag, Fokker Terminal, Louwman Museum en enkele andere locaties. Dit internationale congres, georganiseerd door MPI Nederland, biedt een uniek programma met een uitgebalanceerde combinatie van educatie en netwerken. Door dit vernieuwende design is EMEC19 niet zomaar een congres. De gehele Europese meetingindustrie in de Randstad wordt een creatief programma voorgeschoteld waardoor Nederland in de komende jaren goed op de kaart staat van grote organisatoren.


EMEC19 is ontworpen door en voor meeting professionals. Met het congresthema ‘Changing the Game’ hebben de organisatoren een programma opgesteld op basis van verschillende leerstijlen en tien ontwerp-bouwstenen. Het uitgangspunt is dat minimaal 50% van de sessies buiten een traditionele setting van een congreszaal plaatsvindt, en dat minimaal 50% procent van de sessies daadwerkelijk interactief is. Deelnemers worden uitgedaagd met de inhoud aan de slag te gaan in steeds wisselende samenstellingen. Op die manier gaan kennis en netwerken hand in hand. 


Op zondag 10 februari introduceert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (‘the new hippie with a businessplan’, The New York Times) het thema met zijn sessie ‘Changing your perspective, think like an artist’ in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit is een van de weinige plenaire sessies van EMEC19, dat op zaterdagavond opent met een netwerkdiner in het Louwman Museum Den Haag. 


Change the way you meet

EMEC19 kent 4 inhoudelijke thema’s (tracks): Risk Management, Design Thinking, Leadership and Meeting Perspectives. Het vierdaagse programma levert meeting- en eventprofessionals formats waarmee zij op een andere manier leren, beleven en netwerken kunnen integreren in hun toekomstige events. Hiertoe gaan de deelnemers op zondag en maandag binnen de door hen gekozen tracks met gelijkgestemden aan de slag. Deze opzet zorgt voor dubbel resultaat: de deelnemers leren ‘on the job’ en er zijn veel netwerkmomenten. 


Learning journeys

Minstens 50% van het event vindt plaats buiten de setting van een standaard congreszaal. Op zondag 10 februari gaan de EMEC19-deelnemers op learning journays. Tijdens deze excursies leren deelnemers van ontwikkelingen die buiten de event industrie plaatsvinden, maar die op korte termijn wel van invloed gaan zijn op onze branche. Een voorbeeld hiervan is een scenario-based experience van Scenarios4summits, uitgevoerd tijdens de NSS 2014 met 58 wereldleiders. In deze praktische Interactive Crisis Management Game oefenen de deelnemers diverse lastige scenario’s in de voorbereiding op én de uitvoering van een event. Andere learning journeys gaan onder meer naar TNO, het Binnenhof, Diergaarde Blijdorp en de Stadsgehoorzaal Leiden.


Deep dive sessies

Op maandag 11 februari verdiepen de deelnemers zich in een van de 4 thema’s bij World Forum Den Haag. Zij hebben de keuze om een dag één track te volgen of kriskras aan de meest relevante sessies van de verschillende tracks deel te nemen.

Binnen het thema Design Thinking zijn er sessies over de invloed van muziek, de kracht van interactie en lessen van een geluksprofessor. Meeting Perspectives biedt inzicht vanuit het perspectief van psychologie, neurowetenschap, communicatie en verschillende invalshoeken, bijvoorbeeld hoe je in vijf stappen waarde creëert (Meaningful Experience) bij klanten en alle stakeholders. Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel geeft een workshop over het bepalen en uitvoeren van Big Hairy Audacious Goals (Leiderschap). Ook is er een scenario-based oefening waarbij de deelnemers de communicatie tijdens een crisis moeten bepalen (Risk Management).


EMEC19 sluit op dinsdag af met een ochtendprogramma over de ‘Festivalisation of Events’Wat maakt dat festivals zo populair zijn en bezoekers er voor in de rij staan, terwijl meetings, congressen, verenigingen en politieke partij al jaren met een terugloop kampen? Welke elementen uit de festivalwereld leveren een positieve bijdrage op de betrokkenheid en de beleving van deelnemers? EMEC19 geeft het antwoord.

Link: https://www.emec19.com
Trefwoorden: Europees congres, educatie, netwerken

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Dutch Health Week haalt veel zorg en gezondheidszoekers naar Utrecht
Domstad Utrecht is vol met vak- én gewone bezoekers tijdens Dutch Health Week. Deze is van zondag 7 tot en met zondag 14 april, een week lang als ‘Utrecht, Heart of Health’. Hier zit een brede samenwerking achter voor destintatiemanagement van Utrecht.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
22/03/24
Exclusief voor leden
Thuis centraal in Erfgoeddag 2024 in Vlaanderen en Brussel
Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel met meer dan 900 activiteiten in het teken van ‘Thuis’.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
05/03/24
Zelfscan voor toegankelijke festivals en evenementen
De Coalitie voor Inclusie heeft een zelfscan ontwikkeld voor festivals en evenementen. Met de zelfscan krijgen organisatoren laagdrempelig inzicht in de toegankelijkheid van hun festival of evenement en krijgen ze praktische tips hoe ze de toegankelijkheid kunnen verbeteren.
05/03/24
Exclusief voor leden
Libéma neemt golfbaan naast dierentuin over
Libéma heeft Golf De Gulbergen overgenomen van Attero. De gofbaan ligt naast dierentuin Dierenrijk van Libéma in het Brabantse Mierlo. Er gaat bij deze overname geen werkgelegenheid verloren.
04/03/24
Exclusief voor leden
Tilburg, Alkmaar of Valkenswaard evenementenstad van 2024?
De nominaties voor beste evenementensteden 2024 zijn bekend. In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ zijn Alkmaar, Tilburg en Valkenswaard uitverkoren. In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Big Rivers Festival, De Grote Schijn en de Vierdaagsefeesten Nijmegen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...