Geplaatst op: 31-01-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

European Meetings and Events Conference in Den Haag

Ruim 300 internationale meeting en event professionals bijeen in de Stad van Vrede en Recht

European Meetings and Events Conference in Den Haag

Den Haag verwelkomt het Europese Meetings and Events Congres (EMEC19) van 9 tot 12 februari in World Forum Den Haag, Fokker Terminal, Louwman Museum en enkele andere locaties. Dit internationale congres, georganiseerd door MPI Nederland, biedt een uniek programma met een uitgebalanceerde combinatie van educatie en netwerken. Door dit vernieuwende design is EMEC19 niet zomaar een congres. De gehele Europese meetingindustrie in de Randstad wordt een creatief programma voorgeschoteld waardoor Nederland in de komende jaren goed op de kaart staat van grote organisatoren.


EMEC19 is ontworpen door en voor meeting professionals. Met het congresthema ‘Changing the Game’ hebben de organisatoren een programma opgesteld op basis van verschillende leerstijlen en tien ontwerp-bouwstenen. Het uitgangspunt is dat minimaal 50% van de sessies buiten een traditionele setting van een congreszaal plaatsvindt, en dat minimaal 50% procent van de sessies daadwerkelijk interactief is. Deelnemers worden uitgedaagd met de inhoud aan de slag te gaan in steeds wisselende samenstellingen. Op die manier gaan kennis en netwerken hand in hand. 


Op zondag 10 februari introduceert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (‘the new hippie with a businessplan’, The New York Times) het thema met zijn sessie ‘Changing your perspective, think like an artist’ in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit is een van de weinige plenaire sessies van EMEC19, dat op zaterdagavond opent met een netwerkdiner in het Louwman Museum Den Haag. 


Change the way you meet

EMEC19 kent 4 inhoudelijke thema’s (tracks): Risk Management, Design Thinking, Leadership and Meeting Perspectives. Het vierdaagse programma levert meeting- en eventprofessionals formats waarmee zij op een andere manier leren, beleven en netwerken kunnen integreren in hun toekomstige events. Hiertoe gaan de deelnemers op zondag en maandag binnen de door hen gekozen tracks met gelijkgestemden aan de slag. Deze opzet zorgt voor dubbel resultaat: de deelnemers leren ‘on the job’ en er zijn veel netwerkmomenten. 


Learning journeys

Minstens 50% van het event vindt plaats buiten de setting van een standaard congreszaal. Op zondag 10 februari gaan de EMEC19-deelnemers op learning journays. Tijdens deze excursies leren deelnemers van ontwikkelingen die buiten de event industrie plaatsvinden, maar die op korte termijn wel van invloed gaan zijn op onze branche. Een voorbeeld hiervan is een scenario-based experience van Scenarios4summits, uitgevoerd tijdens de NSS 2014 met 58 wereldleiders. In deze praktische Interactive Crisis Management Game oefenen de deelnemers diverse lastige scenario’s in de voorbereiding op én de uitvoering van een event. Andere learning journeys gaan onder meer naar TNO, het Binnenhof, Diergaarde Blijdorp en de Stadsgehoorzaal Leiden.


Deep dive sessies

Op maandag 11 februari verdiepen de deelnemers zich in een van de 4 thema’s bij World Forum Den Haag. Zij hebben de keuze om een dag één track te volgen of kriskras aan de meest relevante sessies van de verschillende tracks deel te nemen.

Binnen het thema Design Thinking zijn er sessies over de invloed van muziek, de kracht van interactie en lessen van een geluksprofessor. Meeting Perspectives biedt inzicht vanuit het perspectief van psychologie, neurowetenschap, communicatie en verschillende invalshoeken, bijvoorbeeld hoe je in vijf stappen waarde creëert (Meaningful Experience) bij klanten en alle stakeholders. Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel geeft een workshop over het bepalen en uitvoeren van Big Hairy Audacious Goals (Leiderschap). Ook is er een scenario-based oefening waarbij de deelnemers de communicatie tijdens een crisis moeten bepalen (Risk Management).


EMEC19 sluit op dinsdag af met een ochtendprogramma over de ‘Festivalisation of Events’Wat maakt dat festivals zo populair zijn en bezoekers er voor in de rij staan, terwijl meetings, congressen, verenigingen en politieke partij al jaren met een terugloop kampen? Welke elementen uit de festivalwereld leveren een positieve bijdrage op de betrokkenheid en de beleving van deelnemers? EMEC19 geeft het antwoord.

Link: https://www.emec19.com
Trefwoorden: Europees congres, educatie, netwerken

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...