Geplaatst op: 23-01-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Hemelrijk opent compleet nieuw speelgebied: Oervallei

Hemelrijk opent compleet nieuw speelgebied: Oervallei

BillyBird Park Hemelrijk breidt het park in april uit met een compleet nieuw speelgebied, de Oervallei. In dit gebied worden meerdere nieuwe attracties en speeltoestellen in het Oer Thema geplaatst.


Zo komt er een groot speeltoestel met glijbanen, schommels  en klimrekken in Oer thema. Ook worden er mega schommels geplaatst, komt er een attractie waar kinderen goud kunnen zoeken, is er een zandbak met een fossiel dat kinderen elke dag kunnen opgraven en een mega glijbaan. Het gebied wordt de grootste uitbreiding van het Brabantse recreatiepark in 10 jaar.

Kinderen in een andere wereld

 

Het ontwerp, de inrichting en een deel van de attracties in de Oervallei wordt gedaan door het bedrijf AmusementProf. Paul Derks van AmusementProf: "Door het ontwerp en de attracties van de Oervallei moeten kinderen echt het idee krijgen dat ze in een andere wereld zijn ” In het gebied komen meerdere attracties die meteen de aandacht trekken. Zo komt er een enorm speeltoestel met een oppervlakte van 15x15 meter in het gebied te staan, ontworpen en gemaakt door Joop van den Heuvel uit Venlo. Een andere eyecatchers zijn de mega schommels. Door het diverse aanbod aan attracties is het gebied geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud.

Grootste speeltuin van Zuid-Nederland

 

Het Brabantse park wordt met deze uitbreiding de grootste speeltuin van Zuid-Nederland. Eigenaar Ton Derks: "De afgelopen jaren hebben we ons attractie aanbod enorm vergroot en veel nieuwe speelwaarde en kwaliteit toegevoegd. Door de komst van de Oervallei wordt het park met een nieuwe thematische natuurspeeltuin uitgebreid.”. Mede door de warme zomer had het park in 2018 een absoluut top jaar en Hemelrijk hoopt deze lijn in 2019 door te trekken. 

Grote plannen

 

De Oervallei maakt onderdeel uit van een groter gebied. In deze eerste fase wordt ook al de strandboulevard doorgetrokken naar de Splash. De ligweiden worden nu vergroot en er komt een Beachvolleybalveld. Het is de bedoeling om over enkele jaren de huidige receptie en de onderzijde van Klimberg Hemelaya te gaan verbouwen tot horeca-gebied. Voor die tijd wordt er een nieuwe receptie gebouwd. Het tempo van investeren hangt volgens Derks af van hoe goed alle vernieuwingen aan slaan, dat bepaalt immers de inkomstenstroom.Trefwoorden: attractieparken, attracties, investeringen, noord-brabant

||| Blogs |||

14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
19/08/16
Dierenpark Emmen zet Noord-Nederland op de kaart
Onlangs zijn Ton Vermeulen (NRIT Media) en ondergetekende twee dagen op rondreis geweest door de p...
02/05/16
Mijn speurtocht naar de Magic World of Lights
Toen ik eenmaal omringd door 80.000 ledlampjes binnen stond, was alle leed snel geleden. Maar wat e...
15/12/15
Krijgt Nederland een themapark voor 50-plussers?
Op de Business Leisure Days presenteerde Marie-Lousie Loomans in het Pleisureworld Paviljoen ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/05/19
Exclusief voor leden
Ondanks mooie zomer meer bezoek voor top Europese attractieparken
De twintig grootste Europese attractieparken hebben vorig jaar 66 miljoen bezoekers getrokken, 3,1% meer dan in 2017. De groei werd wat getemperd door de mooie en lange zomer in Europa.
10/05/19
Exclusief voor leden
Hippe vloggers in attractieparken trekken jeugd
Vloggers en fandagen van deze vloggers, het wordt een vast gegeven voor attractieparken in Nederlan...
09/05/19
Exclusief voor leden
Scheepvaartmuseum verandert van koers
Twee nieuwe vaste presentaties. De nieuwe koers van Het Scheepvaartmuseum sluit aan bij de missie van het museum: Water verbindt werelden.
09/05/19
Exclusief voor leden
Eerste Legosteen voor Legoland Discovery Center Scheveningen
Gisteren is de eerste Legosteen gelegd voor het eerste Legoland Discovery Center in Nederland.
07/05/19
5 redenen voor jouw bezoek aan Vakdag Het vakantiepark van de toekomst
Wil je rendement uit je vakantiepark verhogen? Je park in kwaliteit en duurzaamheid verbeteren?
07/05/19
Europa-Park is leukste uitje over de grens
Europa-Park is door de leven van de ANWB uitgeroepen tot Leukste uitje over de grens. Op de tweede plaats eindigde Irrland en Disneyland Parijs. De verkiezing werd voor de negende keer georganiseerd.
30/04/19
Exclusief voor leden
Veiligheid trampolineparken ter discussie
De veiligheid bij trampolineparken staat ter discussie. aarlijks belanden 8.000 mensen op de eerste hulp na een ongeval met een trampoline. De NVWA gaat nu samen met het ministerie van VWS onderzoek doen naar de veiligheidsbeleving van trampolineparken.
29/04/19
Exclusief voor leden
Nieuwe eigenaar voor Slagharen?
Vakantie- en attractiepark Slagharen krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. Moederbedrijf Parques Reunidos heeft volgens de NOS een overnamebod gekregen.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk