Geplaatst op: 11-01-2019
Auteur: Marc Gerlings

Joost Rietveld wint door Too Good To Go de Hotello of the Year 2019

Joost Rietveld wint door Too Good To Go de Hotello of the Year 2019
Winnaar Joost Rietveld. Foto: Koen Kruchten.

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Joost liet mede-finalisten Desiree Dils (HMSM ‘02) en Kiona Malinka (BUAS ‘08) achter zich. Naast de Hotello of the Year Award, werd ook de Talent of the Year Award uitgereikt tijdens Future Hotello. Cees van der Haagen (HTH ‘17) mocht deze prijs met trots in ontvangst nemen.


De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven. Daarnaast worden zij erkend als een échte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 45 genomineerden teruggebracht tot een TOP 9. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Joost Rietveld de andere twee finalisten Desiree Dils en Kiona Malinka versloeg.


Too Good To Go succesvol opgezet

Joost Rietveld won deze prestigieuze award wegens zijn succes met Too Good To Go. Hij wist deze succesvolle formule in Nederland neer te zetten, nadat hij dit bedrijf leerde kennen in Kopenhagen. Too Good To Go strijdt tegen voedselverspilling. Als je de app download kun je kiezen voor een magic box; als je deze ophaalt krijg je een box met eten wat anders weggegooid had moeten worden aan het einde van de dag. Je weet van tevoren niet wat er in deze magic box zit, maar je weet wel dat het goede deal én ook nog eens ontzettend lekker is!


De Hotello of the Year Award wordt jaarlijks tijdens het HotelloTOP Year Event uitgereikt. Het HotelloTOP Year Event stond dit jaar in het teken van ‘Hotello Sapiens’. Tijdens dit congres kwamen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Erik Scherder. Aansluitend vindt de welbekende netwerkborrel plaats, waar de ‘Dames Draaien Door’ de dag feestelijk afsluiten.


Talent of the Year Award 2019

Meer dan 30 genomineerde talenten heeft Cees van der Haagen achter zich gelaten. De Talent of the Year Award is een verkiezing voor jonge talenten die studeren aan een van de Nederlandse Hoge Hotelscholen, of deze studie maximaal twee jaar eerder hebben afgerond. Deze Young Professional wordt al erkend als een echte Hotello. Tevens heeft de Young Professional bewonderenswaardig werk afgeleverd in 2018 (op school, in het werkveld, onderzoek afgerond of deelgenomen aan buitenschoolse activiteiten). 


De drie finalisten hebben online campagne gevoerd, waarvoor in totaal meer dan 2.200 stemmen zijn uitgebracht. Cees won overtuigend en liet in de finale Kasper Hanewacker (SHMS ‘20) en Marjolein van der Ham (Saxion ‘18) achter zich. Cees van der Haagen is een enorm gedreven master student aan de Erasmus Universiteit. Naast zijn master weet hij ook nog parttime te werken op het hoofdkantoor van Stayokay.


De Talent of the Year Award werd uitgereikt tijdens Future Hotello. Future Hotello is een evenement voor studenten en pas afgestudeerden van de Nederlandse Hotel Management Scholen, waar de verbinding wordt gemaakt tussen de opleiding en bedrijven in de gastvrijheidsbranche. Onder het toeziend oog van 250 studenten en 30 HotelloTOP Partners werd de Talent of the Year Award 2019 aan Cees uitgereikt.

Trefwoorden: hotel, award, talent, start up

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...