50% ondernemers in horeca ligt wakker van personeelstekort
Uit de resultaten van een ledenonderzoek van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat 72% van de ondernemers in de horeca vertrouwen heeft in het nieuwe jaar (n = 1.000). Zij zien kansen voor hun bedrijf en het overgrote deel gaat voor groei. Op de vraag waar zij zich zorgen over maken, antwoordt 50% het tekort aan voldoende en goed opgeleid personeel.
Van de bijna 1000 horecaondernemers die deelnamen aan het onderzoek, geeft 72% aan dat zij 2019 met veel vertrouwen tegemoet zien. 58% van hen gaat voor groei van zijn/haar horecabedrijf en 61% ziet concrete kansen om die groei te bewerkstellingen.
Concrete
plannen
Een extreem hoog percentage van de ondernemers loopt met plannen om het bedrijf te vergroten. 97%
van de horecaondernemers heeft concrete plannen of in ieder geval voornemens om in 2019 nieuwe activiteiten op te pakken of bestaande
uit te breiden. Dat doen ze door onder meer te investeren in
training van personeel, meer online activiteiten, aandacht voor
duurzaamheid en gezonde voeding en door extra medewerkers aan te
trekken.
Zorgen
over voldoende personeel
Uit
het onderzoek blijkt dat horecaondernemers ook een aantal uitdagingen
zien. Op de vraag waar zij ’s nachts wakker van liggen, geeft 50%
aan het tekort aan personeel en 34% het te grote aanbod van
horeca in hun stad of dorp.
Veel zorgen maakt KHN zich over teveel horecabedrijven op de markt. Nu al stabiliseert de omzet per vestiging en de organisatie vreest stijgingen in de kosten zoals voor energie. Daardoor is het achterliggende gevoel negatief terwijl het onderzoek positief werd gepresenteerd.
Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: "Ik ben blij dat horecaondernemers de toekomst met veel vertrouwen tegemoet zien.Ik herken ook de punten van zorg die naar voren komen uit het onderzoek, waaronder met name de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom is en blijft dit één van de speerpunten van KHN. We zetten in op meer instroom bij horecaopleidingen en goede stages, maar inspireren onze leden ook op het gebied van het aantrekken en behouden van medewerkers. Als we er tegelijkertijd voor kunnen zorgen dat én meer mensen kiezen voor een horeca-opleiding én meer mensen in de horeca gaan werken én dat er minder mensen onze branche verlaten, hebben horecaondernemers nog meer kans om hun ambitie om te groeien en kansen te pakken, te realiseren.”