Geplaatst op: 21-12-2018
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

ZeelandPas stopt

ZeelandPas stopt
De ZeelandPas, de pas die sinds 2014 gasten en inwoners vele voordelen en toeristisch vervoer in Zeeland biedt, wordt na afloop van het huidige pasjaar niet gecontinueerd. De reden hiervoor is dat het product in huidige vorm niet rendabel is om voort te zetten en omslag naar een nieuwe vorm noodzakelijk is. VVV Zeeland, Economische Impuls Zeeland het het Kenniscentrum Kusttoerisme gaan daar samen aan werken.


De ZeelandPas was in de afgelopen jaren een belangrijk instrument van de toeristische sector om vermaak en vervoer in Zeeland onder de aandacht te brengen, en meer bezoek en gebruik ervan te stimuleren. De ZeelandPas heeft circa 280 acties, 120 verkooppunten en gaf ook afgelopen seizoen recht op uiteenlopend toeristisch vervoer. Pashouders die een ZeelandPas hebben, zullen hun pas gewoon tot 1 maart 2019 kunnen gebruiken bij de verschillende acceptanten. Vorig jaar zijn zo'n 48 duizend Zeelandpassen uitgezet. Zo'n 400 ondernemers in Zeeland waren betrokken bij de pas als acceptant of als pasuitgever. Vanwege de licht dalende verkooptrend werd de pas voor de VVV een bedrijfsrisico waar de organisatie vanwege de technologische ontwikkelingen in de huidige verschijningsvorm geen toekomst meer ziet.


Stoppen met pas om nieuwe ontwikkelingen een kans te geven

Volgens Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland, is het gedachtegoed achter de pas nog springlevend maar is de vorm achterhaald: "We hebben ons afgevraagd of een fysieke pas het model van de toekomst is en hebben geconcludeerd dat de toekomst meer in de smartphone en online zit.” Zeeland gaat 2019 gebruiken om een nieuwe formule te ontwikkelen die in 2020 klaar moet zijn. "Je moet op tijd ergens mee durven stoppen om nieuwe ontwikkelingen een kans te geven”, zegt Erik. Wat verder meespeelt is het feit dat de ZeelandPas in haar huidige vorm zonder financiering van provincie en gemeenten niet rendabel is. "We hadden met de overheden afgesproken dat de ZeelandPas op termijn financieel zelfstandig kon draaien. Dat is niet gelukt en we zagen dat bij overheden de animo om de ZeelandPas te ondersteunen, afnam.”


Doorontwikkeling met partners in Toeristische Uitvoerings Alliantie

Een omslag naar app moet ervoor zorgen dat het product makkelijker bereikbaar wordt voor de consument. Een verbreding ervan met loyaliteit, ticketing en arrangementen past bij de behoefte van gasten en inwoners. De infrastructuur kan daarnaast een ondersteunende rol spelen bij de uitvoering van diverse beleidsterreinen zoals sociaal domein, cultuur en parkeren. De doorontwikkeling moet voortkomen uit een samenwerking met Economische Impuls Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme (onderdeel van HZ University of Applied Sciences), de provincie en de dertien Zeeuwse gemeenten.

Topics:Toerisme
Trefwoorden: kortingskaarten, toerisme, zeeland

||| Blogs |||

14/02/19
Iamst(erdam)upid
Iamst(erdam)upid
14/02/19 · Beleid · Toerisme · Han Verheijden | Lees meer
Begin december 2018 zijn de rood-witte "Iamsterdam’ letters van het Museumplein gehaald. Het is ge...
14/02/19
Het belang van een organisatorisch eco-systeem
Terugkijkend op 2018 hebben de meeste toeristische bedrijven uitstekende zaken gedaan. Niet voor nik...
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
24/10/18
Toeristen verleiden wordt het nieuwe belijden
Amsterdam puilt uit van de toeristen. Goed voor de economie, maar minder aangenaam voor veel inwone...


||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/03/19
Exclusief voor leden
Rivierenland met Visit Heart of Holland de internationale markt op
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland gaat met de communicatiestrategie Visit Heart of Holland de buitenlandse markt bewerken. Het RBT maakte ook de naam van de nieuwe grote dagattractie rond fruit bekend.
14/03/19
Plan rem op verhuur van nieuwe woningen Amsterdam
Amsterdam denkt over een plan om het verhuren van nieuwe koopwoningen tegen te gaan.
13/03/19
Exclusief voor leden
Overal in Europa groeit het inkomend toerisme
In veel Europese landen groeit het inkomend toerisme al jaren. In dit artikel gaan de we ontwikkelingen in de diverse Europese landen bijhouden en steeds actualiseren. Vandaag met nieuwe informatie van Frankrijk en Malta.
13/03/19
TUI Boeings 737 MAX uitgeweken
Minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) heeft gisteravond besloten dat het Nederlandse luchtruim gesloten wordt voor de Boeing toestellen van het type 737 MAX.
12/03/19
Topzomer voor Zeeland
Eindeloos mooi weer en een nummer één-hit in België zorgden voor een recordjaar voor toerisme in Zeeland: in 2018 werden 10,5 miljoen overnachtingen in Zeeland doorgebracht, 4,5% meer dan in 2017.
11/03/19
Zeezoogdieren verhandeld en uitgebuit voor vermaak en schijneducatie
Wereldwijd leven duizenden zeezoogdieren, voornamelijk dolfijnen, in gevangenschap. Elk jaar worden ...
10/03/19
Exclusief voor leden
Ruim 30 procent meer gasten in Nederlandse logiesaccommodaties
Nederlandse logiesaccommodaties ontvingen in 2018 ruim 44 miljoen gasten. Dat is een stijging van 5,0 procent vergeleken met 2017. In vijf jaar tijd nam het aantal gasten met ruim 10 miljoen toe, een groei van maar liefst 33 procent.
08/03/19
Princessehof in 15 maanden 100.000 bezoekers
Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden ontving donderdag 7 maart zijn 100.000ste bezoeker sinds d...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk