Geplaatst op: 21-12-2018
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

ZeelandPas stopt

ZeelandPas stopt
De ZeelandPas, de pas die sinds 2014 gasten en inwoners vele voordelen en toeristisch vervoer in Zeeland biedt, wordt na afloop van het huidige pasjaar niet gecontinueerd. De reden hiervoor is dat het product in huidige vorm niet rendabel is om voort te zetten en omslag naar een nieuwe vorm noodzakelijk is. VVV Zeeland, Economische Impuls Zeeland het het Kenniscentrum Kusttoerisme gaan daar samen aan werken.


De ZeelandPas was in de afgelopen jaren een belangrijk instrument van de toeristische sector om vermaak en vervoer in Zeeland onder de aandacht te brengen, en meer bezoek en gebruik ervan te stimuleren. De ZeelandPas heeft circa 280 acties, 120 verkooppunten en gaf ook afgelopen seizoen recht op uiteenlopend toeristisch vervoer. Pashouders die een ZeelandPas hebben, zullen hun pas gewoon tot 1 maart 2019 kunnen gebruiken bij de verschillende acceptanten. Vorig jaar zijn zo'n 48 duizend Zeelandpassen uitgezet. Zo'n 400 ondernemers in Zeeland waren betrokken bij de pas als acceptant of als pasuitgever. Vanwege de licht dalende verkooptrend werd de pas voor de VVV een bedrijfsrisico waar de organisatie vanwege de technologische ontwikkelingen in de huidige verschijningsvorm geen toekomst meer ziet.


Stoppen met pas om nieuwe ontwikkelingen een kans te geven

Volgens Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland, is het gedachtegoed achter de pas nog springlevend maar is de vorm achterhaald: "We hebben ons afgevraagd of een fysieke pas het model van de toekomst is en hebben geconcludeerd dat de toekomst meer in de smartphone en online zit.” Zeeland gaat 2019 gebruiken om een nieuwe formule te ontwikkelen die in 2020 klaar moet zijn. "Je moet op tijd ergens mee durven stoppen om nieuwe ontwikkelingen een kans te geven”, zegt Erik. Wat verder meespeelt is het feit dat de ZeelandPas in haar huidige vorm zonder financiering van provincie en gemeenten niet rendabel is. "We hadden met de overheden afgesproken dat de ZeelandPas op termijn financieel zelfstandig kon draaien. Dat is niet gelukt en we zagen dat bij overheden de animo om de ZeelandPas te ondersteunen, afnam.”


Doorontwikkeling met partners in Toeristische Uitvoerings Alliantie

Een omslag naar app moet ervoor zorgen dat het product makkelijker bereikbaar wordt voor de consument. Een verbreding ervan met loyaliteit, ticketing en arrangementen past bij de behoefte van gasten en inwoners. De infrastructuur kan daarnaast een ondersteunende rol spelen bij de uitvoering van diverse beleidsterreinen zoals sociaal domein, cultuur en parkeren. De doorontwikkeling moet voortkomen uit een samenwerking met Economische Impuls Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme (onderdeel van HZ University of Applied Sciences), de provincie en de dertien Zeeuwse gemeenten.

Topics:Toerisme
Trefwoorden: kortingskaarten, toerisme, zeeland

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...